Visuel fest og velsmag: Restaurant Mejeriet

Af Marina Aagaard, MFT En iskold januar aften kører vi med to venner syd for Aarhus. Til en rustik restaurant i flotte omgivelser på Vilhelmsborg.

Restaurant Mejeriet

Restaurant Mejeriet Marina Aagaard blogInd i varmen og ind til januar-menuen. Der er kun et spørgsmål: 3, 4 eller 5 retter. 5 er svaret. Vi kunne også have tilvalgt ost, men ikke i aften. Skal det være, så skal det være. Vi tilvælger bobler og snacks og før det kommer der en lille 'haps' i form af et gråsort 'rejebrød' med oliven. Et spændende design.

Bobler og snacks

Spis brød til ... sagde man i gamle dage. Det gør man naturligvis ikke mere. Ingen grund til at accellerere kalorieindtag eller overspise. Selvom det ikke er smart at spise for meget brød, så man bliver for mæt for hurtigt, kan man vel lige smage.... Forretter Marineret Kuller med peberrod, syltede sennepskorn og sprøde jordskokker Kulbagte rødbeder, "dagens vegetarret" sagde tjeneren. Med fermenteret creme fraiche, sultede perleløg og merian Tartar af Samsø kalv - let, lækker og frisk.. Med variation af kål, svampe reduktion og ristet boghvede

Hovedret

Gyldensteen Dådyr - virkeligt velsmagende vildt - en fornøjelse med kraftig bærkompot, af hengemte solbær. Dertil de første ramsløg og fattigmands-asparges (skorzonerødder).

Dessert

Hvid chokolademousse med karamel, varm berliner pfannkuchen og sorbet på havesyre og citrus. De mini-berlinere ser indbydende ud og jeg synes også de smager godt, selvom jeg ikke er så vild med de originale, der efter min smag er for søde. En ualmindeligt velsmagende menu. Jeg plejer at foretrække fisk og vegetar retter; de er ofte mere kreative, men her er der ingen 'svage' retter og kalvetatar og dådyr er lækkert. Indbydende serveringer, lige tilpas størrelse, og betjening med glimt i øjet.
Priserne på Mejeriet er meget rimelige (*ikke sponseret): 3-retters menu kr. 375 / 4-retters menu kr. 425 / 5-retters menu kr. 500 Prisen er med ét glas vin til hver ret. Menu med alt inklusive: Valgfri menu inkl. vinmenu, velkomstdrink og snacks samt kaffe med sødt: 3-retters menu kr. 525 / 4-retters menu kr.655 / 5-retters menu kr. 725.

Læs mere:

Mejeriet