En vej til god form: Tag babyskridt

Af Marina Aagaard, MFT Realisme har trange vilkår i januar, men nogen skal jo sige det: For store ændringer for hurtigt fører sjældent til noget godt. I motion og træning kan det at være for ambitiøs føre til to ting:
  • Demotivation, fordi man ikke mestrer (super)øvelsen med det samme.
  • Frafald, fordi man ikke når de lidt for store (urealistiske) mål.
  • Skader, fordi man prøver at gøre for meget for hurtigt.
Der er en enkel løsning:

Babyskridt

Baby skridt eller små skridt teknikken. I træningssprog også kaldet: Small increment technique Babyskridt small increment technique Marina Aagaard blog fitness Det handler om, at man går frem med små skridt:

Man starter der, hvor man er

Nybegyndere starter så let som muligt og nødvendigt. Succes avler succes! Start med at øge antal gentagelser fx fra 10-16, så vægten og ned på 8-10 gentagelser. Så øge antal gentagelser, så vægten o.s.v. Belastningen øges i starten med lidt: ½-5 kg afhængigt af øvelse. Det kommer an på om man træner skuldre eller ben. Øvede som har svært ved at gå frem, øge belastning, kan gøre det i helt små spring: I stedet for at øge med fx 5 kg ad gangen finde en 'kiks', en lille vægtskive på 0,25 kg, og starte med den. Går det, findes der også ½ kg blokke eller skiver. På den måde kan man komme videre på en overkommelig måde. Undtagelsen: Veltrænede kan periodisk øge i større spring med succes. Rigtig god træningslyst.