Brand? Form og fornøjelse eller flest kalorier (tabel)

Af Marina Aagaard, MFT Moderat motiverende fysisk aktivitet målrettet fedtforbrænding. I starten af året er der run på især den metode. Så her er fakta sort på hvidt, men med en kommentar. Sidste år lavede jeg en oversigt over energiforbrug - kalorieforbrænding - ved både fitness og sportsaktiviteter, Energiforbrug, kalorier, kropsvægt og MET tabel. Tabeller nederst.

Flest kalorier?

Da jeg postede den, var der straks en respekteret kollega, der skrev om vi ikke for længst var kommet væk fra at træne for at forbrænde kalorier? Jo, det er vi heldigvis mange der er, men endnu flere træner så vidt jeg kan se, læse og høre stadig (også) for at tabe sig. Det er synd, fordi træningen bliver meget mere motiverende, hvis man træner for at blive stærkere eller have det sjovere. Så hvorfor poster jeg en "kalorietabel"? Der gør jeg heller ikke, jeg poster oversigter over energiforbrug. For mig handler det ikke om slankeperspektivet, men om at se hvad der kræves i forskellige træningsformer og hvor de kan bruges i programmer målrettet sundhed og præstation. Det synes jeg er interessant og man kan mixe og matche forskellige aktiviteter efter lyst og behov. Oversigterne kan inspirere til at finde nye aktiviteter til at erstatte eller supplere den vante træning; for hvis man gør som man altid har gjort, får man de resultater, man altid har fået.

Form og fornøjelse

Mit bedste motionsråd aktuelt: Er du ikke tilfreds med din krop og motion? Skab et nyt brand. Du behøver ikke at blive hængende i det gamle slankekur-og-sur-motion-mønster. Har du en krop, så er du en atlet. Tænk dig selv som en atlet med en toptunet krop (og træn på det): Athletes eat and train, they don't diet and exercise. Form og fornøjelse Rigtig god træningslyst med den træning, der motiverer dig.
De nævnte tabeller over Fitness aktiviteter energiforbrug i kcal per time efter kropsvægt.