Sundhed eller stress over mad og motion på job?

Af Marina Aagaard, MFT For meget eller for lidt er lige skidt. I hvert fald ifølge et gammelt ordsprog - og danske kostråd om mådehold. Motionsråd er mere vidtgående, lidt kan gøre det, men hellere mere. For nylig læste jeg en artikel i et avistillæg. Overskriften lød:

Kageordninger og fitnesskultur stresser din kontorhjerne

Enten giver vi den gas med masser af kage, slik og fredagsbarer. Eller også sammenligner vi maratontider med kollegerne. Begge dele er usundt, og mange arbejdspladser mangler balancen, siger ernæringsekspert. Artiklen handlede om, at der problemer med sundheden på danske arbejdspladser og ifølge ernæringsekspert Per Brændgaard er der stor forskel på, hvordan virksomheder håndterer sundhed på arbejdspladsen; fra en kage-slik-sodavand-og-fest kultur til frugt-nødder-og-masser-af-motion politik. De kontraster kan jeg nikke genkendende til og mener, at begge kulturer kan lære lidt af hinanden. For eksempel kan sødt være godt, men "sødt skal være særligt" (Thomas Monefeldt, ATP, i artikel). Kage-kulturen opleves som stressende af de, der forsøger at følge kostrådet 'spis mindre sukker'. For lidt fokus på sundhed er ikke sundt - hverken for den enkelte eller virksomhedens (økonomiske) sundhed - og omvendt er det mange steder ifølge artiklen gået til overdrift med motion. I artiklen nævnes det, at det kan føre til sundhedsstress med kostforbud og pligttræning.
Stress En belastningstilstand, som både kan være psykisk og fysisk. Belastningstilstanden opstår, når ydre eller indre krav overstiger de ressourcer, den enkelte har ? eller oplever, at han eller hun har. Psykiatrifonden

Stress over mad og motion

Sundhedsstress? Desværre ja. Periodisk er 'usund sundhed' temaet - at overdrevent fokus på sundhed medfører varierende grader af stress - oppe i debatten, for omkring hver 7. dansker er stresset (også over kost og motion). Men bevar nu fokus: Sundhed er sundt for alle, men det handler om "måden, man gør det på ..." Løftede pegefingre og rammer udstukket af andre, betingelser som man er uden indflydelse på, virker langt fra motiverende, så åben dialog om sundhed og sundhedstiltag er et anbefalet første skridt. Yderlige kan næsten usynlig nudging (tag trapper i stedet for elevator) gøre forskel; forskellige former for "små skridt" promoveres af Sundhedsstyrelsen og de virker. En pludselig, altomfattende firmasundhedspolitik U-vending kan nok virke, men en blød kurve med små ændringer over tid kan være en bedre, mere spiselig, mindre stressende og mere holdbar metode.
Fysiske tegn på stress - Hovedpine - Hjertebanken - Svedeture - Nedsat immunforsvar ? hyppige infektioner - Appetitløshed - Svimmelhed - Diarré - Rysten på hænderne - Nedsat lyst til sex

Overdreven motion?

I artiklen nævnes, at "typisk sætter ledelsen et ufrivilligt dårligt eksempel". "Chefen er ofte typen, der løber maraton og sætter dagsordenen med værdier som i virkeligheden stresser organisationen." Først og fremmest er det ifølge den seneste forskning yderst vanskeligt at overdrive motion. Man skal dyrke virkelig megen motion, før det belaster. Og at chefen løber maraton eller dyrker andre ekstremaktiviteter passer i flere, ikke alle, tilfælde fint med lederens livsstil og konkurrencementalitet og er i mine øjne et godt eksempel overfor andre; motion giver mindre sygdom og mere energi og overskud. Hvordan det eksempel, en (super)motionist leder, opfattes af kollegaer, er nok mere et spørgsmål om den generelle virksomhedskultur og eventuelle idrætstilbud - eller mangel på samme - i virksomheden. En følelse af fællesskab baseret på overordnede fælles værdier skaber et godt fundament. Et praktisk problem kan være, at firmaidræt ofte handler om løb eller boldspil - aktiviteter som er sjovest, hvis man er i nogenlunde form og vant til at dyrke idræt - og i mindre udstrakt grad om nemmere aktiviteter som (stav)gang, stretching, dans eller fælles fitness. Men det ændrer sig forhåbentlig. (Dansk Firmaidrætsforbund har motiverende, forskelligartede tilbud, også gratis manual og videoer).
Adfærdsmæssige tegn på stress - Kritisk og irritabel - Manglende overblik - Ubeslutsomhed - Kynisk og følelseskold - Øget brug af stimulanser (kaffe, cigaretter, alkohol) - Manglende engagement - Periodisk fravær

Mere sundhed, mindre stress?

Sammen er vi bedst, når det gælder sundhed på job. Dialog og målsætninger baseret på forudsætninger, "hvor er vi nu?" og forventninger, forventningsafstemning; "hvad forventer, håber, vi hver især?" Eller hvad mener du?