Weekend Brunch aka Kronch på Sjette Frederiks Kro

Af Marina Aagaard, MFT. Fotos: Henrik Elstrup og Marina Aagaard En gåtur i Riis Skov og langs Risskov stranden ved Den Permanente kan med fordel kombineres med morgenmad. Masser af morgenmad. Tidligt eller for de knapt så morgenfriske brunch, breakfast-lunch - på Sjette Frederiks Kro ved Aarhus kaldet Kronch. Brunch aka Kronch livsstil Marina Aagaard Blog

Brunch aka Kronch På Sjette Frederiks Kro

Lørdage og søndage mellem 08.30-13.00 er kroen åben for morgenmadsgæster. Som på et krydstogtskib er der to sittings, den tidlige fra 8.30-10.45 og den sene fra 11.00-13.00. Menuen er udsøgt kan jeg sige efter adskillige besøg ... Det er en hyggelig gammel kro - lidt kølig - med en skøn udsigt over vandet eller til skoven. Der er en afslappet stemning i krostuen med plankegulve, der giver lyd, når man går. Køkkenpigerne er synlige og hjælpsomme og der bliver løbende fyldt op af alt. En stor, men ikke uoverskueligt stor buffet. Der er satset på et udvalg af delikatesser, hellere lidt og småt og godt, end rå mængder. En anbefalet buffet, men book i god tid. Om sommeren skal man være tidligt ude og også reservere, hvis man vil have plads på terrassen. Og selv uden for sæsonen er kroen godt fyldt op, især da alle nu sidder indenfor.

Kroens store Kronch-buffet

Drikkevarer ad libitum Peter Larsen kaffe, Perch the, koldpresset dansk æblemost, hjemmepresset appelsinjuice og to slags økologiske ingefærshots Brød Et udvalg af koldthævede brød, morgenkager (vist hindbærsnitter som for søde til min tand og små snegle som smelter på tungen), knækbrød og rugbrød, fra Mor Anna, kroens eget bageri. Æg Varme, blødkogte æg; lækre og lige tilpas (jeg er vild med kogte æg, mens enkelte måske ville savne røræg, omelet o.l.). Jeg er vild med æggevarmeren, der har facon som æg og æggebæger. Like. Men ikke så vild med kig til baggangen ... Fisk Lækker koldrøget færøsk laks, fra kroens eget røgeri Kød Udvalg af egen produceret og udenlandsk charcuteri og lun kalvepostej ... bortset fra skinken ikke lige mig, men Henrik nød det. Mejeri Økologisk skyr med sæsonens bær og honning ristet müsli fra Mor Anna; cremet med en skøn smag, så det tager jeg (mindst) en portion af ... og rigelig knasende, sprød müsli med nødder. Ost Mild økologisk Danbo skæreost samt udvalgte danske og udenlandske oste; altid godt. Tilbehør Ægte chokoladepålæg, kroens egne søde spreads, marmelader, dip og pesto; der bekom mig vel. Frugt og grønt Syltet grønt, blandt andet skønne rødløg, samt flere slags melon, druer og ananas; friskt og lækkert. Prisen for alle herlighederne på Sjette Frederiks Kro Kronch er DKK 250, når man er tidligt ude, 8.30-10.45, og DKK 300 ved middagstid 11.00-13.00. En rimelig pris blandt andet eftersom der er ad libitum kaffe, te og juice.