Dragsmur, Mols, Djursland: Blåt, grønt og gult

Af Marina Aagaard, MFT Mols - og ikke kun Nationalparken - er et populært område for både lokale og turister. Det er ikke uden grund. Her er særklasse idyllisk skov, marker, enge, søer og hav til flere sider. Rundt om i landskabet ligger gårde og små byer. Dragsmur Mols Jylland Marina Aagaard travel rejse blog

Dragsmur på Mols

Søndag morgen før klokken 8:00 går turen i bil 20-25 minutter - måske lidt mere grundet flere fotostop undervejs - ud til Helgenæs og tangen ved Dragsmur. Første fotostop er ved Nappedam med udsigt til Kalø Slotsruin og Kalø Slotskro set på afstand - fra den anden side. Reflektioner i det stille vand; ro og harmoni. Videre ud på landevejene ser man både specielle og smukke syn.

Dragsmuren og Ryes Skanser 

Det første vi gør, da vi er kommet ud på Helgenæs og tangen, er at parkere på en gruset plads og spise vores medbragte morgenmad med udsigt til sol og vand. Så går vi tur i morgensolen ved Dragsmuren, op på General Ryes skanser på sydsiden af den smalle landtange som adskiller Helgenæs fra Mols. Et fortidsminde fra Treårskrigen mod tyskerne i 1848-50. Blåt, grønt og gult. Det virker næsten som sommer, bortset fra at luften stadig er kølig.   Footsteps in the sand ... but they are not from a man ... Fire svaner i flugt over fisker. Efter den korte gåtur vender vi om og kører hjemad. Og der er stadig weekend tilbage ... Rigtig god weekend.