Fitness - i bedre form på kortere tid: Populær fitnessbog

Af Marina Aagaard, MFT
Fitness - i bedre form på kortere tid er en informativ og populær bog med viden og inspiration om motion og træning i fitnesscenteret og derhjemme. Den omhandler alle områder af fitness; kondition, styrke,  koordination og bevægelighed.

Fitness - i bedre form på kortere tid

En oplagt inspirationsbog (og gavebog) for motionister på alle niveauer, som vil godt i gang med fitness eller have mere ud af aktuel fitnesstræning. Bogen er samtidig særligt relevant for instruktører, fysioterapeuter, bioanalytikere, sundhedsassistenter og andre, der vejleder om sundhed og ønsker indblik og overblik over fitness; begreber, træning og øvelser. 

Fitness - i bedre form på kortere tid Marina Aagaard

Bogen har 6 hovedafsnit. Efter indledningen omhandler første afsnit en lang række nyttige informationer om fitness, planlægning, testning, teknik og fejlfinding. De efterfølgende fire afsnit handler om de fire hovedområder inden for fitness; kondition, koordination, styrke og smidighed, bevægelighed, med masser af fakta og træningstips til bedre træning. Bogen afrundes med kapitlet Kom godt i gang med fitness, der indeholder 6 komplette ugetræningsprogrammer til træning derhjemme og/eller i fitnesscenteret. Bogen blev skrevet med henblik på at skabe en informativ og let læst dansk bog om fitness baseret på seriøse og alsidige informationer omkring træningsmulighederne. Med vigtig viden til en god træningsstart eller forbedring af bestående træning via en smartere, mere målrettet og resultatorienteret planlægning. Bogen er skrevet på baggrund af omfattende litteraturstudier inden for fitness, træning, styrketræning og træningslære samt mere end 25 års praktisk træning inden for alle former for fitness i Danmark og udlandet.

Fordele:

En flot gennemillustreret bog, der giver et rigtig godt indblik i fitness og mulighed for at forbedre egen træning, eller vejledning, med nemme metoder:
  • Fitness definition, funktionel træning og testning.
  • Unikke afsnit om træningsteknik og kropsstammetræning.
  • Aktuel viden om træningspuls og rigtig brug af cardiomaskiner.
  • Fakta om maskiner og frivægtstræning samt programlægning.
  • Strækprogram, styrkeprogrammer og 6 komplette ugeplaner, fra 1-6 md.

Begrænsninger:

Der kunne være flere uddybninger (er bevidst begrænset for at gøre bogen let læselig).

Bibliotekernes anmeldelse

Lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC: Aagaard, Marina: Fitness - i bedre form på kortere tid / Marina Aagaard ; redaktion Helene Lund Sylvestersen - Hovedland - 124 sider - DK 61.3 Marina Aagaard er bl.a. træner, livsstilscoach og under navnet Marina Aagaard E. Salminen forfatter til en lang række bøger om forskellige træningsformer. I bøgerne om fitness og wellness, som supplerer hinanden, giver hun råd om, hvordan man opnår fysisk og psykisk velvære. (Wellness ... se wellness omtale). Fitness går på træning af hele kroppen, hvor formålet er at skabe sundhed og velvære og at forbedre præstationsevnen. Her er tale om alle former for konditions- og muskeltræning, som fx aerobic, spinning, løb, styrketræning og pilates. Fokus ligger på kondition, koordination, styrke og smidighed. I bogen er bl.a. introduktion til fitnesscentrets maskiner, forskellige træningsmåder og styrketræningsprogrammer, som kan laves derhjemme og andre til fitnesscenteret. Begge bøger [Fitness og Wellness] er lige til at gå til, de er indbydende og virker motiverende. Ønsker man at fordybe sig i udvalgte emner, vil jeg foreslå, at man går til nogle af bibliotekets mere uddybende bøger.

Fakta om bogen

Titel: Fitness - i bedre form på kortere tid Forfatter: Marina Aagaard Sideantal: 124. Gennemillustreret, fuld farve. Udgave: 1. udgave, 1. oplag Tryk: Nørhaven. Hardback. ISBN: 978-87-926938-6-0 Udgivet: 2006. Up-to-date. Vejledende udsalgspris: DKK: 149. E-bog: ISBN 978-87-92693-86-0 Vejledende udsalgspris: DKK 75. Hos udvalgte forhandlere bl.a. Saxo.