Wellness bog: Lev længere, sundere og gladere

Af Marina Aagaard, MFT
Wellness - lev længere, sundere og gladere er en praksis-orienteret bestseller om sundhed og livsstil. Den omhandler områderne vejrtrækning, kost, bodymind motion og hvile, restitution, og er for alle, fysisk inaktive såvel som motionister og trænende, der vil optimere sundhed, velvære og præstationsevne med forskellige tiltag. Bogen blev oprindeligt udgivet af forlaget Hovedland og Aagaard. Begge udgaver er udsolgt fra forlagene. En opdateret udgave fås som E-bog.

Wellness bog Marina Aagaard

Wellness bog

Bogen har 6 hovedafsnit. Efter indledningen handler det første afsnit om wellness og hvad der påvirker det. Det efterfølgende afsnit handler om luft, åndedrættet og vejrtrækning samt øvelser. Det næste afsnit omhandler ernæring med fokus på nemme kostråd og tips til mere mindful spisning. Herefter følger et kapitel om motion, bodymind træning, med eksempler på aktiviteter inklusive stræk og yoga øvelser. Det efterfølges af et kapitel om afslapning og pleje med informationer om spaaktiviteter og terapier og praktiske forslag til egne tiltag. Bogen afrundes med afsnittet Kom godt i gang med wellness med nemme forslag sundere dage og sundere livsstil. Bogen blev skrevet med henblik på at tilbyde en informativ og let læselig dansk bog om wellness med informationer omkring de mange muligheder, hjælp til at komme i gang med velværeaktiviteter og overkommelige velgørende praktiske øvelser. Bogen er skrevet på baggrund af omfattende litteraturstudier inden for sundhed og wellness samt praksis; mind-body træning og besøg på danske og internationale spacentre med afprøvning af alle typer bade og behandlinger.

Fordele: 

En flot opsat bog, der giver et godt overblik over wellness og mulighed for at forbedre egen sundhed og velvære med nemme metoder:
  • Wellness definition og mulige stresspåvirkninger og strategier.
  • Vejrtrækningsøvelser.
  • Skøn motion: Strækøvelser og De 5 Tibetanere.
  • 10 konkrete tips til en sundere dag og 10 tips til et længere og sundere liv.
  • Ordliste over wellness- og spaudtryk samt guide til gode spa-besøg.

Begrænsninger: 

Der kunne være flere uddybninger og referencer til de relevante forsøg, fx dokumentation for effekt (udeladt for at gøre teksten lettere læst). Bibliotekernes anmeldelse (lektøranmeldelse; Anne Grete Jacobsen, DBC): Aagaard, Marina: Wellness - lev længere, sundere og gladere / Marina Aagaard ; redaktion Helene Lund Sylvestersen - Hovedland - 124 sider ? DK 61.3 Marina Aagaard er bl.a. træner, livsstilscoach og under navnet Marina Aagaard E. Salminen forfatter til en lang række bøger om forskellige træningsformer. I bøgerne om fitness og wellness, som supplerer hinanden, giver hun råd om, hvordan man opnår fysisk og psykisk velvære. Wellness er defineret som en tilstand af velbefindende og velvære, et harmonisk liv med velbehag, sundhed og glæde, og at personen er i balance mht. krop, psyke, sjæl og omgivelser. I bogen er der gode råd om, hvordan man opnår wellness med fokus lagt på områderne frisk luft, kost, bevægelser og afslapning og pleje. Det er fx korte omtaler af vejrtrækningsøvelser, bodymind-træning, de fem tibetanere og forskellige former for bade. ( ...). Begge bøger er lige til at gå til, de er indbydende og virker motiverende. Ønsker man at fordybe sig i udvalgte emner, vil jeg foreslå, at man går til nogle af bibliotekets mere uddybende bøger. Til 2. udgave, anmeldt af Katja Larsen, var der disse tilføjelser: "Ordet mindfulness beskriver egentlig også denne bog om wellness på trods af at den udkom, inden dette begreb blev rigtig moderne. Informationerne gives på en lettilgængelig måde der virker motiverende". "Samlet konklusion: En overskuelig og lettilgængelig introduktion til wellness og mindfulness". Fakta om bogen Titel: Wellness - let længere, sundere og gladere Forfatter: Marina Aagaard Sideantal: 128. Gennemillustreret, fuld farve. Udgave: E-bog: 1. udgave, 1. oplag (trykt: Scandinavian Book A/S). ISBN: 978-87-926936-7-9 Udgivet: 2012. (E-bog. 1. og 2. udgave, trykte udgaver udsolgt). Vejledende udsalgspris: DKK 75. (paperback DKK 148). Fås hos netboghandlere.