Workout bog - styrketræning og bodytoning

Af Marina Aagaard, MFT Workout - styrketræning og bodytoning med kropsvægt og redskaber (bog/ebog): En bestseller om holdstyrketræning, bodytoning og stram op og fagbog til holdinstruktører og personlige trænere med små hold. Bogen har fokus på alle områder af holdstyrketræning; opvarmning, styrketræning, balance og stræk samt programlægning, organisation, redskaber og øvelsesvalg.Bogen benyttes på Trænerakademiet, den 1-årige diplom fitness uddannelse, og andre offentlige og kommercielle uddannelser i holdtræning og muskeltræning. Workout_Marina_Aagaard

Workout - styrketræning og bodytoning

med kropsvægt og redskaber Bogen har 33 kapitler. De første tre kapitler er omhandler basisviden. Herefter følger et stort kapitel om træningsteknik. De efterfølgende fem kapitler drejer sig om programlægning og programdesign (variationer, organisation og musik). Så følger fem kapitler med alt om træningens indhold og tilrettelæggelse. Herefter et stort kapitel om undervisningsteknik samt to kapitler om rammer, redskaber og træningsformer. Syv kapitler omhandler træning af kroppens forskellige områder og otte kapitler omhandler forskellige træningsformer inklusive vægt- og elastiktræning samt makkertræning. Bogen afrundes med et kapitel om skader og forebyggelse. Desuden er der fem appendikser: Øvelser (en meget populær oversigt, der bruges på mange uddannelser), opvarmning, programmer inklusive stræk og muskeloversigt.

Baggrund og formål

Bogen blev skrevet med henblik på undervisning og træning, for at have en dansk fagbog med specifik viden og praksisorienteret tekst inden for holdstyrketræning med større fokus på målrettet og varieret holdstyrketræning end tilfældet er i de få udenlandske holdtræningbøger. Bogen er skrevet på baggrund af studier i fitness og træning, kursusdeltagelse på internationale aerobic-, fitness-, idræts- og fysioterapikongresser og mere end 25 års kontinuerlig træning og kursusvirksomhed inden for holdstyrketræning.

Fordele:

Bogen giver et detaljeret og samtidig bredt overblik over holdstyrketræning og indeholder unikt materiale:
  • Afsnit med træningsteknik mhp. forbedret træningseffekt og sikkerhed.
  • Afsnit om 'koreografi', øvelser og variationer.
  • Kapitel om organisation med ideer til varierede formater.
  • Kapitler om specifik træning af kroppen fra top til tå.
  • Unik tabel over øvelser med kropsvægt, håndvægte, bodybar og elastikker.

Begrænsninger:

Tegningerne, selvom de er populære og brugt af mange i utallige sammenhænge, kunne være i bedre trykkvalitet.

Bibliotekernes anmeldelse 

Lektøranmeldelse; Carsten Nørby Sørensen, DBC: [Salminen), Marina Aagaard Elstrup: Workout : træning med vægte & elastikker / tekst og illustration: Marina Aagaard Elstrup Salminen - Aagaard - 245 sider - DK 79.601 Grundbog og muskeltræningshåndbog skrevet af en erfaren aerobic- og workout-kvinde, der underviser på Aalborg Sportshøjskole og blandt meget andet også er landstræner i sports aerobic. Hendes bog retter sig især til dem som arbejder med at træne andre, og gennemgår teorien bag muskeltræning, træningsteknikker, hvordan man opstiller et træningsprogram, øvelsesvalg, opvarmning, træning, nedkøling og udstrækning. Bogen har mange små instruktive tegninger og fotos, der viser hvordan man udfører øvelsen, og måske endnu vigtigere hvordan man ikke gør. Alle øvelsesprogrammer arbejder med antal sæt, repetitioner, belastning, hastigheden hvormed øvelsen udføres og pausen mellem sættene. Også emner som kropsholdning, hvordan man isolerer en bestem muskelgruppe, eller hvordan man styrker sin funktionelle styrke til glæde for dagligdagens udfordringer. Bag i bogen appendiks med øvelser på forsk. niveauer, anatomisk muskeloversigt, ordliste og stikordsregister. Nyttig og gennemarbejdet bog om muskeltræning, ikke for nybegynderen, men for trænere af alle slags og idrætsstuderende.

Fakta om bogen 

Titel: Workout - styrketræning og bodytoning med kropsvægt og redskaber Forfatter: Marina Aagaard Sideantal: 246. Gennemillustreret, S/H. E-bog: Farve. Udgave: 3. udgave, 1. oplag. P.t. udsolgt som fysisk bog. Fås som e-bog. Trykt i Danmark: Scandinavian Book A/S. ISBN: 978-87-999858-5-8 E-bog ISBN: ISBN 978-87-92693-69-3 Udgivet: 2010. 3. udgave 1. oplag. E-bog: 2013. Vejledende udsalgspris: DKK 278. Fås hos gode (net) boghandlere. E-bog: DKK 100.