Vægttab og bedre form? Tab dig lettere: Træn fordi ...

Tab dig lettere. Det er muligt. Mange træner for at tabe sig. Fokus er på at forbruge kalorier. Motivationen er "at forbrænde fedt". Men eksperterne anbefaler vidt forskellige strategier?! Her er en forklaring og tre unikke tip, der giver resultater. På den ene side anbefaler adskillige succesfulde idrætstrænere og sundhedsvejledere løb til slankning, på den anden side fraråder progressive slankecoaches løb, jogging, spinning eller andre former for cardio, kredsløbstræning, fordi det ikke er den 'bedste' metode. Hvad er så bedst? Hvad skal man vælge? Svar: Mennesker, mål og metoder er forskellige. Og man bør først spørge sig selv, hvad handler mange råd egentlig om? Især vægttab. Er det virkelig kun det, jeg vil? Bruge min dyrebare tid på slid i stedet for sjov? Hvad kan være sjovt? Vægttræning, kettlebell-, clubbell- eller sandsæktræning? Dans, zumba, hulahopring? TRX, bold, Bosu? At løbe på trapper eller kravle rundt i mudder? Hjernen (og kroppen) stimuleres af variation, så lidt af hvert kunne måske være sjovt?

Tab dig lettere

Indgangsvinklen til motion og træning er desværre for mange unge og voksne - også coaches, trænere og vejledere - ikke kropslig eller mental forbedring, men kun vægttab. Synd at den tankegang er så udbredt; det bliver for surt at træne - og mange falder fra. Prøv det her i stedet (et udbredt citat):
Træn fordi du elsker din krop. Ikke fordi du hader den. Exercise - work out - because you love your body, not because you hate it. Ukendt
Hvem er i rigtig god form (og slanke)? Det er for det meste ikke de, der træner for at slanke sig, men de, der træner af lyst, for sjov og for bedre bevægelse (og idræt).

3 Tips til motiverende træning + naturligt vægttab

#1 Træn fordi du elsker din krop Træn fordi du er glad for din krop, at den fungerer og i det hele taget kan bevæge sig. #2 Træn for at gøre din krop bedre rustet til lidt af hvert (livet) Gør kroppen parat til alle mulige udfordringer i hverdag, motion, rejser og uventede situationer, til overlevelse; svømning, roning, klatring; gør træning 'livsnødvendig' og nyd den. #3 Træn det, du er dårlig til Ud over at forbedre motorikken (hjerne og krop), forbruger man mere energi, når man skal 'kæmpe' med noget, knokle løs for at få det til at fungere. Dan John, top træner: Weight loss tip: Do what you are bad at; if you can't dance: Dance. Tab dig lettere Træn fordi du elsker din krop Marina Aagaard blog fitness Rigtig god træningslyst!

Læs mere:

IllVid: Stor undersøgelse afdækker ny viden om fordele ved vægttab