Bedre skiferie: På ski med stil - uden pinlige uheld

Bedre skiferie. Er det muligt? Ja. Begynder eller let øvet på ski? På den eller med på den? På de første skiferier skal man lige vænne sig til at bevæge sig med ski og stave. Jeg var heldig. De første gange fulgtes jeg med rutinerede skiløbere og instruktører, som gav en række råd, som kan give en sikker debut på og omkring pisterne. Her er fem tips som sikrer, at man ikke ligner en total novice og samtidig reducerer risikoen for at man vælter eller kommer til skade - eller generer andre.

Bedre skiferie

Bedre skiferie ski tips stil Marina Aagaard blogNej, nej, nej. Lad det ikke gå sådan. Man risikerer at falde og rive andre med sig. Elever fra Aalborg Sportshøjskole viser, hvorfor det jævnligt går galt i lift-køen (fra bog Ski Fitness).

Mere sjov, mindre risiko for uheld

  • Hold øje med ski før, under og efter selve skiløbet. Kør IKKE over andres ski.
  • Vær opmærksom. Lad være med at krydse egne ski!
  • Hold ski ret tæt sammen 1) på vej ind i liftkøer, 2) i skiliften, 3) på vej ud af skiliften.
  • Når ski ikke er på, bæres de helt lodret, tæt ved kroppen.
  • Når stave ikke er i brug, bæres de lodret, tæt ved kroppen. Fægt IKKE med dem.
ski_flaks_mg_1476Hold ski tæt ved hinanden. Ikke kun nede ved indgangen til skiliften, men også oppe i stoleliften. Man får ingen nye venner ved at fylde det hele og flakse rundt med skiene ... På billedet har midterste person krydset skiene over og under andres ski. Rigtig god skiferie.