CES: Elektronik i alt - også i fitness - og FitStar

Af Marina Aagaard, MFT I år er wearables, kropsbåren teknologi, nummer 1 på årets ACSM Top 20 Fitness trendliste og smartphone apps er nummer 17. For fitness elektronik og gadget freaks er CES, årets største elektronikmesse for forbrugere, lige nu i gang i Las Vegas, USA.

CES

CES, The International Consumer Electronics Show (International CES), er en kæmpemesse med alt inden for elektronik, fra små fitnesstrackere til store biler. Der er mere end 3.800 udstillere, producenter, udviklere, leverandører af forbruger teknologi, hardware, software med mere, og et kongresprogram med over 300 foredrag. Følg dette CES link og klik på den korte video, der viser glimt af nyheder. ces_abb5552 På messen præsenteres også det nye inden for wearables, et koncept som især er båret frem af interessen for sundhed og træning.

Fitness app nyt

En af de største aktører inden for fitness tracking, Fitbit, Inc., fortæller, at de i går, 5.1.17, lancerede en ny app eller app-oplevelse, Fitstar? , der med 'personlig vejledning' hjælper den trænende til at nå sine træningsmål. Den nye forbedrede Fitstar Personal Trainer app indeholder skræddersyede workouts og anbefalinger baseret på ens Fitstar og Fitbit® aktiviteter. Desuden er der nye trænere, flere øvelser, personlig workoutmusik og et opdateret design, som skal give mere inspiration. App kan downloades gratis (se nederst). fitstar-personal-trainer_sizzle-reel_thumbnail Fitstar Personal Trainer kan som andre apps med personlige træningsvideoer bruges hvor og hvornår, det skal være, uanset om man er hjemme eller i fitnesscenteret. De forskellige workouts tilpasses ens træningsniveau og stiger i niveau i samme takt, som man forbedrer sig. App?en bruger ens egen feedback til at sikre, at de enkelte træninger passer til ens personlige fitnessniveau. Fitstar Personal Trainer indeholder fire omfattende træningsprogrammer med hundredvis af øvelser og Freestyle sessions fx ?10-minute Abs? og ?Traveler 10?, der giver god variation i træningen. I USA kan man desuden med Fitstar Radio selv vælge soundtracket til sin træning blandt flere musikstationer, der spiller alt fra pop til hip hop. Man modtager et udvalg af anbefalede workouts i Fitbit og Fitstar Personal Trainer apps baseret på de daglige aktiviteter, man tracker med en Fitbit enhed. Har man fx løbet 5 km med en Fitbit enhed, foreslår Fitstar, at næste træning fokuserer på arm- og mavemuskler og lader benene restituere. I begge apps modtager alle brugere - både de, der tracker deres aktiviteter, og de, som ikke gør - anbefalinger ud fra hvilke workouts, der er populære blandt lignende brugere [man skal være klar til 'overvågning]. Fitstar Personal Trainer Premium giver ubegrænset adgang til personlige workouts og det samlede Freestyle katalog imod en månedlig betaling. Fitstar Personal Trainer Basic giver gratis adgang til to skræddersyede ?Get Moving? sessions om ugen og enkelte Freestyle workouts. App?en kan downloades gratis i App Store og med Google Play, og den kan tilgås online. fitstar-personal-trainer-ios-freestyle Læs mere om Fitbit på www.fitbit.com og www.fitstar.com.