Kost og vægttab: Lyt til din mavefornemmelse

Af Marina Aagaard, MFT Dine øjne siger ja. Men din mave siger nej. Man bør lytte bedre til kroppen, sin mavefornemmelse, så bliver man lettere og sundere.

Mavefornemmelse

Professor på DTU Fødevareinstituttet Tine Rask Licht fortæller, at hun trods mangeårig forskning i tarme og tarmbakterier ikke er stødt på mavefornemmelsen endnu – hverken i tarmen eller maven. Men: »Man bliver efterhånden mere og mere klar over, at det, der foregår i maven og tarmen, og det, der sker i resten af kroppen, er forbundet,« siger hun til Videnskab.dk.   Mavefornemmelse Awkward Yeti

Læs mere:

Videnskab.dk: Hvad er mavefornemmelse? Ordnet: Mavefornemmelse The Awkward Yeti The Awkward Yeti er en serie af tegneserietegner Nick Seluk. Serien The Awkward Yeti følger Lars, yeti'en, og hans akavede oplevelser på job, i hans sociale liv, selv på date. En populær relateret serie, Hjerte og Hjerne, Heart and Brain, følger den indre dialog mellem den kyniske samfunds-påvirkede Hjerne og det impulsive, optimistiske Hjerte. Tilsammen er de tre karakterer metaforisk inspireret af tanken om Id (Hjertet), Ego (Lars) og Superego (Hjerne), men har udviklet deres egne personligheder med tiden. I dag faldt jeg over the Akward Yeti og en hel masse striber med hjerte og hjerne. Anatomi på en helt ny måde. Nu følger jeg striben for at se/le mere.