Første YouTube video: Videobibliotek introduktion

Af Marina Aagaard, MFT Bloggen var i starten især tænkt som et fitness leksikon og artikelarkiv med artikler om sundhed, kost og træning samt øvelser og programmer til studerende (og mig selv) og andre interesserede. Men der manglede åbenbart noget.  En AAU Idræt studerende sagde en af de første undervisningsdage: "Jeg har ledt på YouTube og jeg fandt ingen videoer med dig?" med et undrende tonefald. "Æh, nej, der er ingen ... endnu".  Selvom jeg tidligere har været med til en del tv-programmer; Eurosport step-serie (træning og interview), DR Aerobic på tværs og Dans på tværs (med shows og interviews), Århus Kanalen (morgen fitness serie) og TV2 Øst (diverse), har jeg indtil nu ikke filmet eller uploadet egne videoer.

Første YouTube video

Jeg har været i dialog om professionelt producerede videoer et par gange, men det er af forskellige årsager ikke blevet til noget (travlhed og andre projekter). Det med egne videoer på YouTube havde jeg ikke seriøst overvejet, før denne studerende nævnte det. Så nu har jeg i mit træningsrum i kælderen i huset på Djursland filmet min første video (med balancer) med et lille Sony videokamera (også for at teste om det fungerer). Videoen er lagt op på YouTube, og er første video både der og i bloggens videoarkiv, siden med Træning/Film. Kig gerne ind på YouTube kanalen Marina Aagaard - subscribe, kommenter og kom med ønsker. Den første video viser tre gode basis balancer:
  • Tandem-balance (fødder på linje).
  • Et-bens balance og storkebalance (på flad fod og på tæer)
  • T-balance (med krop og frie ben i vandret).
https://youtu.be/UHATPgmOtMk

Videobibliotek

Den lille YouTube kanal er vokset en smule. Der er over 300 videoer og over 2000 faste subscribers, kanal følgere. Der er over 1 milliard videoer. Er der brug for flere? Ja overraskende nok har jeg fundet, at der er enkelte øvelser, som mangler dækning (jeg lavede et simpelt lille øvelsesklip til en kunde og det er set over 150.000 gange?. Desuden er der helt åbenlyst en interesse for personlige serier og tips. På kanalen, marina aagaard channel, kan man gå ind under video og finde henholdsvis ældste og nyeste og mest populære (og måske mindst populære!) videoer. Man kan ikke søge alfabetisk, så jeg har her på bloggen lavet en Træning/video side, hvor der ligger links til nogle af de videoer, der er blevet søgt allermest. De er i alfabetisk rækkefølge. Først listes enkeltøvelser og så listes videoer, hvor der er serier eller flere øvelser. Rigtig god fornøjelse. Har du spørgsmål eller ønsker til videobiblioteket, er du meget velkommen til at skrive i kommentarfeltet.