Top 10: Verdens bedste restauranter 2016

Af Marina Aagaard, MFT Mad kan mere end at mætte og nære. Mad kan også være smuk og en nydelse for flere sanser på en gang. Selvom verdens stjernerestauranter er udenfor umiddelbar rækkevidde, kan man lade sig inspirere. Gør måltider til en oplevelse og en nydelse. På hverdagsniveau? Dæk et pænt bord, pynt maden og spis langsomt. Ude godt (foto: Molskroen), men hjemme bedst (ægtemand kokkererer). 13.6. kårede 1000 af restaurationsbranchens ledere verdens 50 bedste restauranter 2016. Den italienske restaurant, Osteria Francescana, i Ferrari-byen Modena, blev nummer 1. Den tidligere nummer 1, El Celler de Can Roca, ledet af tre Roca brødre, blev henvist til andenpladsen, til gengæld har Spanien hele tre restauranter i Top 10. Nordamerikas bedste restaurant, Eleven Madison Park, blev nummer 3. Set med danske øjne er det naturligvis ærgerligt, at Noma, fire gange verdens bedste restaurant, ikke er i top 3. Til gengæld kan man glæde sig over, at Noma stadig er i top 5 og at der i alt er tre danske restauranter på listen: Noma (to Michelin-stjerner) nummer 5. Geranium (tre Michelin-stjerner) nummer 28. Relæ (en Michelin-stjerne) nummer 40, men for andet år i træk kåret til verdens mest bæredygtige restaurant.

Top 10 Verdens bedste restauranter

  1. Osteria Francescana, Modena, Italien
  2. El Celler de Can Roca, Girona, Spanien
  3. Eleven Madison Park, New York, USA
  4. Central, Lima, Peru
  5. Noma, København, Danmark
  6. Mirazur, Menton, Frankrig
  7. Mugaritz, San Sebastian, Spanien
  8. Narisawa, Tokyo, Japan
  9. Steirereck, Wien, Østrig
  10. Asador Etxebarri, Axpe, Spanien
Man kan jo altid drømme om at komme forbi ved spisetid til en af de sublime mange-retters serveringer ... hvis man har reserveret et års tid i forvejen.

Læs mere:

The World's 50 Best Restaurants Nyheder TV2: Tre danske på liste: Verdens 50 bedste restauranter kåret Fakta: Her er de danske Michelin-stjerner 2016