Slap så lige af med det der!

Af Marina Aagaard, MFT Slap af. Ja. Afslapning er en meget vigtig del af sundhed. Der skal være en sund balance mellem hverdagsaktiviteter, fritidsaktiviteter, træning og hvile.  En vis mængde stress er fint, men man er nødt til at slappe af for at restituere. Slap så lige af Venedig afslapning Marina Aagaard blog fitness wellness Også træning kan gå til overdrift, fx at man fra at være supermotionist (6-10 timer per uge) bliver træningsafhængig (træning styrer ens hverdag). Man skal huske at slappe af Som mental afslapning (hvilket det nu ikke helt blev) tog jeg for nylig til Tanzania, for at trekke til Kilimanjaros top. I den forbindelse blev jeg igen mindet om alle kroppens fysiske kapaciteter, der bidrager til at man forbliver rask og kropsligt kan det, man vil. I går lavede jeg derfor som opfølgning en liste, udformet som en quiz, hvor man (jeg) kan tjekke, om de relevante områder er indtænkt i ens motion og fysiske aktivitet. Der var 10 udviklingsområder (der kan inddeles i underområder). Det behøver dog langt fra at være omfattende at træne alle de 10. Nogle områder kan man forbedre helt uden træning via hverdagsaktiviteter eller andre fritidsaktiviteter og flere andre områder kan kombineres i et enkelt træningspas på 15, 30 eller 60 minutter.
Alligevel var der en (anonym) læser, der synes, at det var for meget. Vedkommende havde kun én eneste kommentar til listen:

Slap så lige af med det der!

Forståeligt nok. Hvis man synes, at listen provokerer ... Men det var ikke meningen (denne gang). Mit formål med bloggen er at samle viden, skrive noter og artikler om sundhed og træning til mig selv - og interesserede studerende, elever, trænende og blog følgere - og jeg bliver naturligvis ekstra glad, hvis andre nysgerrige læsere end jeg selv får ideer til, hvordan man smartere og lettere kan få det langt bedre i hverdag og idræt. Jeg er vild med at slappe af - og gør det tit. Men at skrive om træning og sundhed? Det slapper jeg nok ikke lige af med.