Motion og Sundhed Ganske enkelt!

Af Marina Aagaard, MFT Motion og sundhed. En programrække på TV2 Øst 2012.

Motion og sundhed Ganske enkelt?

Er det muligt?
Ja, det er ret enkelt, hvis man væbner sig med en lille smule tålmodighed og går frem i et passende tempo, dvs. passende til én selv ift. niveau og tidsindsats, behov og lyst. Selvom man tænker, at man ikke har tid, har de fleste nok 5-10 minutter 2-3 gange om ugen. Og det er alt hvad der skal til i starten. Giv de gode vaner en nem start. Her er nemme videotips til let øvede (øvelser til begyndere ses i indslaget fra d. 15.10), personer med begrænset tid til motion og de, der vil have effektiv hjemmetræning. Indslaget viser øvelser til stærkere, fastere muskler, stærkere knogler og bedre balance.
Motion og Sundhed (Træning i Studiet) TV2 Ø 19.11.2012 Indslaget fortæller og viser:
  • Livsstilsændringer kan foregå med små stabile skridt, hvis man har en smule tålmodighed. Man kan stabilisere vægten eller tabe sig uden alt for store anstrengelser, fx 3 x ½-1 times træning om ugen og med normal (sund) kost.
  • Nemme effektive øvelser for muskler og knogler: 1. Hop 10 gange (squat jump) hold en lille pause og gentag tre gange. 2. Fremfald og udfald, træd frem (ud) og retur med højre og venstre ben skiftevis (sæt forreste fod solidt i gulvet, knæet over anklen, mens bageste ben og fod skal være bøjede, så hælen er løftet), 8-12 x med hvert ben. 3. T-balance med fremoverbøjning i hofte, ryggen og nakken holdes rank og 'neutral' (forøvelse til strakt-bens dødløft på et ben), 8-10 på højre ben og 8-10 på venstre. Der er flere tips i bogen Wellness - lev længere, sundere og gladere.