Hvordan er din fitness? Træner du i et røvsygt fitnesscenter?

Af Marina Aagaard, MFT En dag kunne man se denne BT overskrift: Han trænede de rigtige mænd: 'Spild ikke tiden i et røvsygt fitnesscenter'. Uha, det ser ud om at en ekspert fraråder træning i et fitnesscenter. Men hvad handler det om? Røvsygt fitnesscenter Marina Aagaard blog fitness

Røvsygt fitnesscenter

Nævnte artikel var i virkeligheden en større, positiv og personlig portrætartikel om træner og TV-træner Jacob Søndergaard og hans hustru, der også er træner. Et af artiklens primære budskaber var, at når man får barn og to hunde, så ændrer prioriteterne sig [naturligvis] og der bliver mindre tid til rådighed for træning også selvom man har lyst til det. Og nu, som der stod, "hænger de ikke længere ud i fitnesscenteret tre timer om dagen". Aha. Fitnesscentre er altså slet ikke "røvsyge", men tværtimod steder, hvor man (også eksperter) ligefrem hænger ud. Netop nu har Jacob og hustru udgivet deres nye bøger "Træn som en mand" og "Veldrejet" og artiklens overskrift refererer til et afsnit i artiklen: 'Mændene skal med Jacob Søndergaards bog »finde tilbage til de ting, man holdt sig aktiv med, da man var lille, og synes var sjovt, i stedet for at spilde tiden i et røvkedeligt fitnesscenter, som man hurtigt mister interessen for.« Ja. Lige præcis. Hørt. Man skal finde lysten til motion og lave de aktiviteter, man brændte for, da man var barn (yngre), hvis det er det, man har lyst til. Jamen. Desværre er der mange der gerne vil spille bold eller dyrke anden sport, men som døjer med eksempelvis for dårlige knæ eller dårlig ryg.

Motiverende motionscenter

Blandt andet der kommer fitnesscenteret ind. For i fitnesscenteret kan man gøre kroppen stærk, stabil og bevægelig - endda med minimal risiko for skader - og det er jo langt fra "røvsygt". Det er tværtimod alle tiders, at der findes en mulighed for at komme i form til mere krævende idrætsaktiviteter. Ja. Der er andre motionsmuligheder end fitness, og variation er smart. Og ja, holdtræning og idræt kan være mere motiverende end et grundstyrkeprogram uden store udfordringer og højdepunkter, men "røvsygt" om fitness(centre) er nok for stærkt et ord. Det smarte er, at efter grundtræning er der vide muligheder for videregående fitnesstræning; udendørs og indendørs, med eller uden spændende udstyr og redskaber, som gør fitness til en leg ... som selvtræning eller motion sammen med en partner, familie, venner og kollegaer. Ordet "røvsygt" fænger i overskrifter, men myten om, at fitness er r****** er heldigvis som hovedregel ikke sand. Er den det, bør man få et nyt program eller finde et bedre center. God træningslyst.

Læs mere:

Fitness Guide: 10 ting du bør vide ved valg af fitnesscenter