11 Gode grunde til at løbe

Løb? Hvorfor? Ja, hvorfor ikke? Savner du én god grund til at løbe, så er her hele 11 at vælge imellem. Vælg en og løb. Med lyst og glæde. Motivation til måske-løbere med den indre dialog 'at løbe eller ikke at løbe'.

11 gode grunde til at løbe

11 gode grunde til at løbe Marina Aagaard blog Foto Fitsum Admasum Unsplash

# 1 Det er lige uden for døren

Det kræver ikke transport, og du kan løbe næsten hvor som helst, rundt om huset eller bygningen, i byen, på landet, ved vandet og i skoven.

# 2 Der er altid 'åbent'

Du kan løbe når som helst, morgen, middag eller aften, hverdag eller weekend, hele året rundt. 

# 3 Løb er simpelt

Alle kan gå i gang med at løbe stort set uden forudsætninger. På den måde er det en af de mest lettilgængelige former for idræt.

# 4 Løb kræver ingen udstyr 

Du kan løbe i lige præcis det tøj, du har lyst til (selvom let, svedtransporterende løbetøj er mest behageligt). Til gengæld bør du have et par gode løbesko, der passer til din fod og din løbestil. Obs.: Du kan også barfodsløbe. Læs om det på www.barefootrunning.com.

# 5 Løb i det fri giver frisk luft og naturoplevelser

I øvrigt kan (roligt) løb i grønne omgivelser mindske stress. På www.loeberute.dk kan du opmåle og gemme dine løberuter.

# 6 Du får en stund for dig selv, ro og fred, mindfulness

Eller du får tid til at lytte til fx din yndlingsmusik (obs.: musikken bør have et vist tempo, ikke for langsomt, for at understøtte rytmen i dit løb), dit favorit radioprogram eller en lydbog.

# 7 Løb styrker knogler, kan forebygge knogleskørhed

Hvert lille hop du tager, giver et stød, som får knoglerne til at blive stærkere. Løb er ekstra effektiv knoglemotion.

# 8 Løb forbedrer din stofskiftekondition

Bedre stofskiftekondition betyder bedre energiomsætning i cellerne. Selv ved løb med moderat tempo, 20-30 min., 3 gange om ugen, forbedrer du din sundhed og mindsker risikoen for hjerte-karsygdomme og sukkersyge.

# 9 Løb forbedrer din kredsløbskondition

Dit hjerte og dine åndedrætsmuskler bliver stærkere, så du bliver mere udholdende i både hverdag, fritid og idræt. Vil du forbedre din kondition anbefales det, at du konditionstræner (løber o.l.) 20-40 min., 4-5 gange om ugen, ved moderat til højt tempo.

# 10 Løb er en enkel, effektiv metode til at fedtforbrænding

Før evt. dagbog over hvor langt du har løbet (eller antal forbrændte kalorier). Det kan motivere.

# 11 Løb, især udendørs, giver mental klarhed og energi

Er du træt og hænger med hovedet, er en løbetur i tilpas tempo - og med mindfulness - fin 'medicin'. P.s.: Løbeglæde kræver, at programmet passer til dig. Find det rigtige eller skift program. Læs fx 10 Gode Grunde til at Løbe og 10 Top Tip til Løb Har du skiftet program og udebliver glæden? Så skift aktivitet; svøm, cykl, gå, dans, sjip o.l. Læs Ti gode grunde til at lade være med at løbe 

løbetræning fordi løb er sundt

God fornøjelse med dit motionsvalg!