Bedre fitness for kvinder? Her er hemmeligheden bag gode resultater!

Af Marina Aagaard, MFT Undersøgelser har vist at cirka 50 % af de trænende i fitnesscentre er kvinder og ifølge de nyeste undersøgelser, så dyrker over 800.000 danskere fitness. Det betyder mindst 400.000 fitness-trænende kvinder. Desværre får en ret stor procentdel af dem for lidt ud af fitnesstræningen. bedre fitness for kvinder

Bedre fitness for kvinder

Jeg blev på et tidspunkt interviewet af magasinet WOMAN omkring de fejl, som kvinder begår, når de træner i fitnesscenteret. Og jeg kunne desværre bekræfte, at der er en række typiske fejl, som rigtigt mange kvinder begår og derfor ikke får de ønskede resultater i form af slankere mere velformede silhuetter, blandt andre:
  • Kvinder vælger de forkerte øvelser til formålet.
  • Kvinder træner med for lette vægte.
  • Kvinder bruger for megen tid på lav-intensiv cardiotræning.
Så hvad er hemmeligheden bag bedre fitnesstræning for kvinder? Det kan opsummeres i en enkelt sætning:

Kvinde, træn som en mand!

Selvom der findes masser af bøger om fitness for kvinder, er den bedste fitnesstræning den som mange mandlige fitnessudøvere dyrker. Det har mange kvindelige CrossFit udøvere fundet ud af og de er kommet i topform. Men kvinder behøver ikke at dødløfte eller lave muscle up's for at komme i form. Man kan i starten satse på justering af den træning man i forvejen laver. Prioriter:
  • Funktionelle og sammensatte øvelser for de store muskelgrupper (modsat fx inderlårs- og yderlårsøvelser, der alligevel ikke giver benene den ønskede facon).
  • Tungere træning, max 8-12 gentagelser, så tungt at man kun ville kunne tage 1-2 ekstra gentagelser (og ikke 20-30 ekstra).
  • Mere styrketræning og intervaltræning, træningen må gerne være høj-intensiv; ikke nødvendigvis hver dag, men gerne et par gange om ugen.
  • Større variation i cardiotræningen; undgå at bruge den samme cardiomaskine dag ud og dag ind.
Rigtig god træningslyst, grlz

Læs mere:

5 fejl, kvinder begår i fitnesscenteret