Reality fitness: Er du for (selv) fed til fitness?

Af Marina Aagaard, MFT For fed til fitness? Man skal høre meget før ørerne falder af. Forleden aften hørte jeg brudstykker af nogle kommentarer på tv, men tænkte at jeg havde hørt forkert. Men nej, næste morgen blev der fulgt op; en sørgelig, men sand historie. Reality fitness For fed til fitness

Reality fitness

TV2 GO' havde gæst Jakob Hildebrandt Hansen i studiet. Han fortalte, at da han var for nylig var til træning i sit lokale fitnesscenter fik han følgende kommentar: "Du er så fed, at det er pinligt at se på. Hvorfor udstiller du dig selv på den måde. Du tager pladsen fra andre folk." Den udtalelse siger intet om Jakob Hansen, til gengæld siger udtalelsen en hel del om den, der kommer med udtalelsen: 1) En der er for selvfed på den ufede måde. 2) En med et minimum af mental fitness og overskud. 3) En der "optager pladsen fra andre folk", der kommer i fitnesscenteret for at have det rart socialt og mentalt og få det bedre fysisk.

Bodyshaming er "so last year"

Til dig og eventuelle andre med samme selvfedhed og nedladenhed: Skam dig og træn derhjemme, indtil du har lært at opføre dig som et ordentligt menneske og seriøs fitness udøver. Heldigvis havde kommentar-modtageren overskud til at blive at blive konstruktivt irriteret i stedet for trist og stå frem og fortælle, så andre kan lære af historien (som over 8.000 personer har liket). Til Jakob og alle andre, som har egen ekstra vægt med til træningen: "Super godt gået! Respekt! Skønt at se nogen, der træner virkelig hårdt!" 

I form for at komme i form?

Det er en kæmpestor misforståelse at man skal være i form for at motionere. Det er netop omvendt; man kommer i form af at motionere og alle kan være med uanset størrelse. Kom bare i gang og hold ved, det giver glæde og god form og allervigtigst, meget vigtigere end udseende: Motion holder kroppen rask og funktionsdygtig, så man kan gøre det man har lyst til fx spille amerikansk fodbold. Der er ALTID plads til de, der har lyst til at træne (trods trængsel), der er masser af fitnesscentre og masser af træningstider. Rigtig god træningslyst! TV2: Du er så fed at det er pinligt at se på.