20. December Fitness Julekalender: Verdens koldeste eller varmeste motion?

Af Marina Aagaard, MFT Træning på is må vist i udgangspunktet være noget af verdens koldeste motion. Til gengæld er skøjteløb noget af det, der virkelig giver varmen. Og i disse år, hvor en bagdel er en fordel, er skøjteløb helt i top: Skøjtetræning strammer bagdel, baglår og forlår op.

20. December Fitness Julekalender 

Løb på skøjter i dag. Ja, i dag: Det er ikke bare rigtig sjovt, det er samtidig intensiv motion for hjerne, kredsløbs og muskler. En af mine personlige favoritter.

20. December fitness julekalender Marina Aagaard blog jul SkøjteløbUdendørs Skøjteløb i byen. Foto: Rupert Young, Canada.

Flere byer har udendørs skøjtebaner i vintermånederne. Find sådan en som afbræk på indkøbsturen eller tag til den nærmeste skøjtehal. Skøjter kan lejes. Skøjtehal-sæsonen varer normalt fra omkring medio september til medio marts. Løb på skøjter ½-1 time (eller gerne længere). Det er sjovt, effektivt (både kondition, motorik, balance og opstramning) og for hele familien.

Alternativ motion

Ingen skøjtehal i nærheden? Gå tur i skoven og kombiner gåturen med skøjtehop, hink side til side, og skaters lunge, hvor du i bredstående stilling.