Bovbjerg Fyr trappe: Udsigt til himmel og hav og mange trin

Motionsløb oplevelser: 3-i-1 motion med sightseeing

Motionsløb er noget særligt. Løb sammen med andre. I flotte natur. Med særlige temaer. I alle tilfælde med oplevelser ud over det sædvanlige. Anbefalet for både løbere og ikke-løbere; mange motionsløb har en gå-kategori. 

Mig? Jeg deltog i mit første motionsløb nogensinde som midaldrende stort set ikke-løber i 2014. Det var kun for sjov og skulle have været det første og sidste.

Efter en god oplevelse og en pause overvandt eventyrlysten dog frygten for et flop.

Jeg er en langsom løber, nærmest luntende, og når jeg fortæller andre løbere, hvor hurtigt (langsomt) jeg normalt løber 5 km, ca. 35 minutter, så ryster de på hovedet.

Men. Når man deltager i et motionsløb, sker der noget. Hjernen er oppe i gear og hormonerne ruller i kroppen, så man løber hurtigere end man plejer. På den måde flytter man grænserne for sin krops formåen.

En løbeevent kan give ens generelle form et puf i den rigtige retning.

Har du selv overvejet motionsløb bare en lillebitte smule?

Spring endelig ud i det.

Motionsløb og mig

Motionsløb løb Marina Aagaard blog fitnessMotionsløb er 3-i-1 aktiviteter:

  • Fysisk træning
  • Mental træning
  • Socialt samvær

Oveni er der særlige oplevelser og sightseeing. Gevinsterne er mange, så der er al mulig grund til at deltage. Særligt, fordi mange løb ikke kun er for løbere, men også fodgængere og woggere – og sololøbere, makkerpar, hold eller hele familien.

Mit allerførste motionsløb var lokalt. Et populært lille løb, Ugelbølle løbet, i 2014. Før det havde jeg ikke deltaget i en eneste sportskonkurrence …

Jeg havde ikke trænet op til det og ikke tilmeldt mig, men på selve dagen var jeg for en gangs skyld hjemme og løb en tur ned til løbsområdet for lige at se, hvad der foregik.

Jeg tog en hurtig beslutning og løb med, mest med for at støtte det lokale initiativ. Undervejs lod jeg mig dog trods middelmådig form rive med – jeg løb til – og de 5 km var benhårde. Til min store overraskelse blev jeg, udmattet og sveddryppende, kaldt frem og op på podiet aka traileren. Jeg var kommet først blandt kvinderne? Nu var der ikke et kæmpefelt, nok max. 130 i alt, men det var alligevel forbløffende.

Den relative succes var nu ikke nok til at give mig blod på tanden til motionsløb. Så det var det. Indtil jeg næste år som blogger blev inviteret med til et løb. Jeg gjorde det ikke for løbets skyld, men fordi det var en event med trapper, som jeg er ret vilde med …

Trappeløb og OCR løb

Løbet var Copenhagen Zoo Tower Run med 3 x 181 trin, 543 trin, i Zoo-tårnet. Det viste sig dog, at der også lige var 6,5 km løb med oveni. Den længste distance jeg til dato havde løbet. Men det gik. Ganske overraskende (for arrangøren og mig selv) nr. 1 blandt pigerne og nr. 3 overall på 6,5 km + 3 trappeture ruten.

Efter det løb deltog jeg ikke i flere motionsløb før fire år senere. Da deltog jeg i et trappeløb i Flørli i Norge og til min overraskelse, ventede der et trailløb ved toppen af trappen (virkelig hårdt, foto herover).

Senere på på året så jeg tilfældigvis, at det var muligt at besøge Middelgrundsfortet, omdøbt til Ungdomsøen, hvis man deltog i Trails løbet. Jeg ville gerne se fortet og gangene og deltog. En oplevelse, men en hård nyser på grund af halvdårlig form og især ondt i maven.

I perioden 2018, 2019 og 2022 var jeg med til enkelte trappeløb med o.k. placeringer. Top foto viser XMAS Trails 2022. Egentlig et trappeløb på CopenHill, København, men det inkluderer også almindeligt løb på nogle få meters distancer.

2023 Motionsløb

I løbet af 2023 skete der dog noget. Jeg havde hørt om de kendte løb Ree Park Safari Run (Ebeltoft) og Kalkmineløbet (Mønsted), men lagret data dybt i hjernen.

Så ville tilfældet dog, at jeg i 2023 var meget hjemme (ikke på rejse), og en dag så jeg en reklame for safariløbet i Lokalavisen. Jeg slog til og bestilte billetter til både søster og mig.

Da det var gjort, blev jeg ivrig og meldte mig i god tid til Kalkmineløbet. Ikke så meget på grund af løbet, men fordi jeg altid gerne har villet se kalkminerne og nu var der en oplagt lejlighed.

Mens jeg ventede på de to løb, faldt jeg på nettet tilfældigt over et mindre lokalt løb, Sygehusgrunden Challenge i Holstebro. Det var et motionsløb, men også med en del trapper, så det måtte jeg bare med til.

Løbene var henholdsvis 10 km, 10 km og 12 km, og jeg løbernormalt aldrig længere end 5,5-6,5 km under træning. Så det var lidt overmodigt, men jeg tænkte, at det går nok. Og efter at have løbet alene i mere end 15 år (siden jeg begyndte at løbe ude), startede jeg som forberedelse kort før safariløbet med at løbe 8 km sammen med søster en gang om ugen.

Ren win-win, hyggesnak og forbedring af formen.

Alle tre løb gik bedre end forventet, og uden mén af de længere distancer.

Blod på tanden og knæene

Nu havde jeg fået blod på tanden og meldte mig til endnu et løb. Denne gang 10 km (2×5 km) trailløb, Trails, i Boserup Skov. Igen ikke så meget på grund af løbet, men mest fordi området lød spændende og flot: Det er i nærheden af Roskilde, lidt langt hjemmefra, men tilfældigvis skulle jeg holde foredrag i København dagen inden, så det passede som fod i hose.

I det løb havde jeg et lille sammenstød med et træ (hvilket arrene på knæ og skinneben beretter om); men bortset fra det gik det rigtig godt: nr. 1 i aldersgruppen (ud af to!) og nr. 3 overall blandt 23 kvinder.

Det er mine motionsløb oplevelser til dato. Fantastisk natur og grænseoverskridende motion omgivet af masser af smilende med-løbere – og heppende hjælpere og officials.

Det bliver absolut ikke sidste gang, at jeg løber motionsløb.

Ugens løbetræning – fra en til tre gange per uge – kan godt være anstrengende, når man bor i Mols Bjerge området, hvor der er mange bakker, men det holder formen vedlige. Og motivationen holdes vedlige ved at tænke på kommende motionsløb rundt om i Danmark.

Mine motionsløb til dato

En oversigt over traditionelle motionsløb og motions-trailløb. Dertil kommer deltagelse i trappeløb (1-2 pr. år siden 2018) og to OCR løb (2018 og 2022).

2014: Ugelbølle løbet. 5 km. Nr. 1 kvinder (ud af 20-30 måske?)

2019: Trails Ungdomsøen (Middelgrundsfortet). 8 km (4×2 km). Nr. 1 AG, nr. 16 ud af 146 kvinder overall.

2023: Holstebro Sygehus Trappe Challenge (4 x 3 km inkl. 644 trin/2576 trin). Nr. 2 blandt kvinder (6+)

2023: Ree Park Safari Run (10 km). Nr. 29 overall af 143 kvinder 10 km.

2023: Kalkmineløbet (10 km). Nr. 10 ud 690 kvinder (på 10 km).

2023: Boserup Trails (10 km). Nr. 1 AG (ud af 2!) og Nr. 3 ud af 26 kvinder på 10 km)

2024: Aalborg Bridge Run # 1. Nr. 1 AG. Nr. 2 K. Nr. 7 ud af 52 starter på 10 km)

2024: Skovby Marathon (social marathon). Mit første halvmarathon (i 5 etaper)

 

Så langt, så godt. Jeg er klar til mere.

Måske ses vi?

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bovbjerg Fyr trappe: Udsigt til himmel og hav og mange trin