Ugen der gik 8 2023: Et år, feriemesse og skiferie

Wagrain, Østrig: Skiferie på 12 bjergtoppe

Wagrain ligger centralt i den midterste af tre (fem) dale i området Salzburger Sportwelt Amadé. Området er stort og særligt velegnet for let øvede og middeløvede. Der er brede pister og moderne lifter. De fleste pister er røde, men flere føles blå. For øvede er der enkelte sorte og Hermann Maier FIS World Cup pisten i Flachau og World Cup pisten i Zauchensee.

Området er relativt let at komme rundt i og anbefalet for såvel par som familier og grupper.

Destinationen er en dansk (og hollandsk) favorit i Østrig og den røde piste (22) fra toppen af Grafenberg ned mod Wagrain by kaldes – i det mindste af danske guider – for “dansker-bakken”.

Der er også Wagrain Winter World med begynder-snowpark, skistier og tunneller rundt om i terrænet; et stort skilegeland for  skigæster med børn.

Wagrain byder både på et stort skiområde og en hyggelig by.

Wagrain

Wagrain er en lille by i St. Johann im Pongau-distriktet i den østrigske delstat Salzburg. Kommunen omfatter Katastralgemeinden Hof, Hofmarkt, Schwaighof og Vorderkleinarl. Befolkningen er omkring 3.020.

Byen ligger 838 m.o.h. og de omkringliggende bjergtoppe er omkring eller lidt under 2.000 m.o.h.

Sangen “Stille nat, hellige nat” har sit eget “Stille Nacht Museum i “Pflegerschlössl”, dedikeret til forfatteren Joseph Mohr (1792-1848), der tilbragte de sidste elleve år af sit liv som præst i Wagrain.

Rejsen

Fra Danmark kan man køre i bil dertil, det tager cirka 12 timer.

Der er tre motorvejsafkørsler – Flachau, Flachauwinkel og Pongau – så det er nemt at komme fra motorvejen A10 og videre til skilifterne på kun få minutter; der er ingen stejle eller smalle bjergveje.

Man kan også flyve – fx fra Billund – til Salzburg og derfra køre i bus cirka 1 times tid til Wagrain, alt i alt løber det op i ca. 6 timer.

Som en særlig service er der en skibus fra Salzburg by; den kører direkte til Flachau, hver dag og gratis. Skibussen holder ved tre stop i Salzburg om morgenen (og returnerer skiløbere om eftermiddagen kl. 16.00 fra Spacejet dalstationen.

Man kan også – med en del skift – komme til Wagrain området med toget fra bl.a. München til hovedbanegården St. Johann im Pongau. Efter at hvert tog er kommet ind, kører skibusser skiløberne direkte til Alpendorf.

Fitness og wellness

Er vejret for dårligt, kan man gå ture eller hygge sig inden døre.

Der er fitness og wellness på flere af de større hoteller. Alternativt kan man tage i Wasser Welt, et lille badeland, hvor der også er en meget begrænset wellnessafdeling med sauna, dampbad og brusebad.

Mad og drikke (og afterskiing) er til rimelige priser.

Wagrain skiområde

Vejret i Østrig kan være lunefuldt, med dage med regn og tåge. Men heldigvis er der også dage med power sne, ingen vind, og sol fra en skyfri himmel. Også i Wagrain.
På turen i februar 2023 var temperaturen fra -3 til -5 gr. C. Der var overskyet om morgenen et par morgenen, men klokken 9 var det klart. Omkring middag kom der let skydække, men det forsvandt på under ½ time, så der var høj sol hele resten af dagen.

Wagrain skifakta

Over 210 km pister over 12 tinder (gipfel) og 5 dale i hjertet af Ski Amadé: Skiområde Snow Space Salzburg i Flachau, Wagrain og St. Johann er sammen med Flachauwinkl/Zauchensee et af de fem største skiområder i Østrig.

Det er åbenbart en af de mest alsidige vintersportsdestinationer i Alperne med to World Cup-pister, mange moderne skilifter og flere freestyle- og freeride-spots.

På grund af de ret høje bjerge og meget effektive snemaskiner (til snemagre dage) byder Wagrain på gode muligheder for skiløb fra begyndelsen af ​​december til påskeferien.

Fordele:

Selvom der ikke er direkte adgang – ski-in ski-out – så er der for nogle hoteller næsten mulighed for det, med kun et par skridt fra hotellet til (slæbe)liften op.

Varieret natur med enkelte, kortere, skovløjper.

Flotte (næsten) 360 grader udsigter over landskabet fra toppene.

Skiområdet: 650-2188 m.o.h.

210 km pister i alt:

38 blå – 79 km 
32 rød – 103 km
8 sort – 8 km (8)

Freeride – 20 km

45 lifter:

Slæbelifter (få)

Stolelifter, 2, 4, 6

Kabinelifter

Der er en stor svævebane G-Link, der gør det muligt at svæve fra bjerg til bjerg (henover Wagrain by) og en stor kabinelift Panoramalink, der også fører en fra bjergtop til bjergtop på bare 8 minutter.

Wagrain Rating

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Ekspert [hører jeg], fint
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Middelniveau
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Begyndere
♥ ♥ ♥ ♥ Sne (fantastisk morgen, moderat efter 14)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ After-Ski (kendt for Kuhstall, o.k. priser)

 

Bemærk:

Vær på forhånd klar over, at der er mulighed for en challenge: 12 Peaks Trophy er en udfordring, hvor man skal nå rundt til alle 12 toppe i skiområdet.

Først skal man registrere sig på skiline.cc – en officiel klassificering af 12 Peaks Trophy. Bjergenes rækkefølge er ligegyldig.

Alle der gennemfører skirunden vil blive belønnet med et sejt badge til deres skistav:

Sort badge: 12 Peaks Trophy på én dag.
Rød badge: 12 Peaks Trophy på 2 dage
Blå badge: 12 Peaks Trophy inden for en sæson

 

Rigtig god skiferie.

Læs mere:

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 8 2023: Et år, feriemesse og skiferie