Top 20 Fitness trends 2023: Wearables nummer 1 igen i år

Ugen der gik 1 2023: Regn, regn og Pretty Woman

Ugen der gik 1 2023 fra 2. til 8. januar. Årets første uge. Et nyt, frisk år.

Ugen er en blanding af spænding over et nyt år og vemod. Et dansk ikon, matadors skaber, journalist og skribent Lise Nørgaard (født 14. juni 1917 i Roskilde som Elise Jensen) sover ind 105 år gammel d. 1. januar 2023 på Else Mariehjemmet i Humlebæk. Ugen igennem er der udsendelser om hende og hendes liv, og filmen om hende, Kun en pige.

1. januar mister Prins Joachims børn Nikolai, Felix, Henrik og Athena mister deres titler som prinser og prinsesser og er fremover grever og komtesse. Det er der også lidt debat om og fokus på. Lørdag er der Sport 2022 galla i TV. Jonas Vingegaard bliver velfortjent årets sportsstjerne og Caroline Wozniacki kommer i form af en buste i Sportens Hall of Fame (startet af Ekstra Bladet i 1992 med opbakning fra Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark).

Det er ret mildt, 8-12 grader C, men gråvejr og regn ugen igennem. Uheldigt.

Ugen der gik 1 2023

Ugen går næsten som vanligt og så alligevel ikke.

Personlig træning, holdtræning, firmatræning samt selvtræning med vægte, maskiner og kettlebells; desværre uden åndedrætstræning; åndedrætstræneren ikke virket i en måned.

Foredragsforberedelse til fitnessforedrag uge 2 og skrivning, redigering af Fitness og styrketræning, der er udsolgt igen, igen.

Og så: Takket være et uventet sponsorat er vi i Musikhuset for første gang i meget lang tid. Jeg er gladere end det ser ud til.

Onsdag 4.1. forærer mor og far os billetter til Pretty Woman The Musical, der går i Musikhuset – fordi mor har det dårligt og ikke vil af sted. Ærgerligt, men vi udnytter billetterne, der er på anden række, men uden andre foran os, så vi har helt frit udsyn til scenen.

Pretty Woman

Musicalen – med nye sange af rockstjernen Bryan Adams – er flot sat op og ret tro mod filmen fra 1990.

Flotte digitale kulisser, 10 meter høje filmskærme, der hurtigt skifter stemningen i de forskellige scener. Flotte farver og flotte kostumer. En stor fornøjelse (med et lille afbræk; kort tid efter pausen kommer en person på scenen og siger, “jeg stopper lige forestillingen i 2 sekunder” (2-3 minutter måske). Ingen forklaring, men så går alt og alle i gang igen som om intet var hændt.

Maden er ugen igennem som vanligt, kylling, suppe, hakkebøffer o.l., men onsdag spiser vi ude før musicalen: Tre retter på GÄST (Teatermenu 375 DKK) plus to glas hvidvin: Et glas Grüner Veltiner og et glas Pinot Gris.

Rimmet torsk – persillerod – fløde – peberrod.
Torsk – panko – løg – spidskål – fumé.
Hasselnødder – is på créme anglaise – sne – saltkaramel.

Det regner ugen igennem (på golfbanen løber en af søerne over sine bredder) og det ender i ‘katastrofe’ her.

Kælderkatastrofe

I slutningen af sidste år valgte jeg efter flere opfordringer og mange overvejelser at indbyde til ‘motion i kælderen’ igen. Det kørte i flere år i træk, men pga. en vandskade og corona har kældermotionen været på hold i næsten 3 år.

Men nu skulle det være, også fordi salen er renoveret (for en formue efter vandskaden, der skyldtes bl.a. forkert lagt tagpap), ny tagkonstruktion, nye lofter, nymalede vægge, nybehandlet flot gulv (og ikke en dråbe vand siden renovationen). Pris: Ca. 300.000. Byggevarighed: Ca. ½ år.

Jeg skrev ud til interesserede: Salen er flot og klar, jeg er klar, er I? Ja, det var der overraskende mange der var trods sen udmelding.

Men torsdag sker det utænkelige: Vandet løber igen ind; nedad vægge og midt i salen, værre end før. Henrik kører ud og køber 12 spande! Jeg tager det ikke særligt positivt …

Dagen efter kommer tømrerne igen og melder, at lofterne skal brækkes ned igen. Hvad gør jeg nu, med de to fyldte hold? Mandag, hvor tømrerfirmaet vender tilbage, vil vise, hvor slemt det står til.

Heldigvis holder det tørt lørdag, så jeg kan afvikle nytårstræningen: FlowMotion 1½ time uden problemer.

Vild og våd natur

En lørdags-gåtur i diset vejr i Mols Bjerge, hvor naturgenopretningen imidlertid efter min mening er gået for vidt. Før var der vild og skummel skov ved Tinghulen. Nu er store skovområder fældet. Hmmm.

Om aftenen spiser vi lasagne hos en ven på vejen. Guf.

Søndag byder på årets første udendørs løbetur med søster i Marselisborg Skovene, hvor åen næsten er blevet til en brusende flod. Efter 8 km løb hjem til æblekage med flødeskum og Trivial Pursuit hos mor og far.

Så gik den uge.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 20 Fitness trends 2023: Wearables nummer 1 igen i år