Hotel Eyde i Herning: I hjertet af messebyen

Svampe i Moesgaard Skov og Marselisborg Skovene

Marselisborg Skovene syd for Aarhus er et skovbælte på ca. 7 kilometer langs kysten. Skovene tættest ved byen er Marselisborg Skovene. I den fjernere del ligger Moesgård Skov.

I den nordlige del af skovene ligger Marselisborg Slot, Marselisborg Mindepark, Forstbotanisk Have, Aarhus Stadion, Marselisborg Dyrehave og Ballehage Strand med badebroen og kunstværket, Den Uendelige Bro. I den sydlige del af skovene ligger MOMU, Moesgaard Museum, traktørstedet Skovmøllen og Moesgaard Strand.

Et fantastisk område med kuperet terræn med dybe “slugter”. Skoven har store, gamle bøgebevoksninger med. Rundt om i skovene og især i Moesgård Skov, står enkelte 200-300 år gamle bøge. Nu ynglesteder for hulerugende fuglearter, som skoven er rig på. Ligesom motionister: Skovene er et af de mest besøgte naturområder i Danmark, populært til vandring, løb, cykling, mountainbikecykling og ridning. Og svampeplukning.

Svampe i Moesgaard Skov

Svampe i Moesgaard Skov Marina Aagaard blog Man kan også tage den med ro og gå på svampejagt, som mange gør i oktober måned. Eller kombinere en løbetur med en svampefotosafari, hvilket jeg sammen med søster – spontant – gjorde i weekenden. Der var svampe overalt. Ikke de mest farvestrålende, imponerende eksemplarer, men mangfoldige og meget betagende ved nærmere eftersyn.

Turen startede ved Ørnereden, men på de første 4 km af turen kiggede jeg (vi) ikke efter svampe. Det var først omkring Skovmøllen, at de begyndte at springe i øjnene, så der blev indlagt adskillige fotostop.

Svampetur i Marselisborg Skovene

I uge 34 var søster og jeg på vores ugentlige løbe- og/eller trappetræningstur ved Ørnereden. Her så vi tilfældigt et stort publikum forsamlet omkring læskuret. Åbenlyst svampesamlere. Guiden Anders oplyste, at de havde samlet over 53 forskellige slags svampe på dagens tur. Overraskende og imponerende.

Læs mere:

Djursland svampe

Smag på Aarhus

Visit Aarhus

 

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hotel Eyde i Herning: I hjertet af messebyen