Motivation? Citat: Din konkurrent - måske?

Aagaard logo Sundhedssløjfen: Fitness Wellness World

Aagaard logo. Det kan man spotte i aagaard bøger, udvalgte kursusmaterialer og videoer. Det er baseret på temaerne Fitness Wellness World.

Baggrunden kommer her. For anden gang; logoet og forhistorien blev første gang kort omtalt i Nyhedsbrev 152, august 2022.

Aagaard logo

Aagaard Logo Sundhedssløjfen Marina AagaardDa jeg var barn og teenager tegnede og malede jeg rigtig meget, deltog i kurser og konkurrencer og designede også nogle logoer til andre. Så da jeg som voksen selv skulle lave et til firmaet, lavede jeg forskellige udkast og endte med det viste. Men:

“Dit Aagaard logo er ikke særlig smart”, sagde en god ven. “Det er jeg ked af at høre”, tænkte jeg og sagde “Det er hjemmelavet”!

Trods viden om, hvordan flotte stilrene logoer ser ud, er dette, hvad jeg til dato har kunnet reducere logoet til, fordi det, som jeg kalder Sundhedssløjfen, er lavet med både fitness, wellness og world i tankerne:

Fitness: Kredsløb (generelt og i kroppen) med rødt iltet blod og ‘blåt’ afiltet veneblod.

Wellness: Uendelig, evig, kraft (evighedstegnet) og “Tro (kors), håb og kærlighed”.

World: Natur; gul (lodret solstråle; sollys) og grøn (grøn flade; “det grønne”).

Langt ude vil nogen måske mene.

Min tanke er nu, at det er ret allround, holistisk om man vil, så indtil videre er det sådan, det er.

Aagaard Logo tekst Marina AagaardAagaard logo designet dækker i øvrigt halv-hemmeligt over forlags- og firmanavnet ‘aagaard’; det udvidede logo med navnets bogstaver passer ind logoet; jeg skar typerne ned til det minimale og gjorde dem runde. Det fandt ingen andre end undertegnede beklageligvis smart, så det har jeg ikke brugt særlig tit. Sådan kan det gå en gang imellem.

Fitness Wellness World temaer

Baggrunden for Fitness Wellness World som temaer og rød tråd i mange af mine kurser, foredrag og bøger – og min kommende medlemsportal – er, at jeg har haft ekstraordinært gode erfaringer med at blande ‘yde’ og ‘nyde’ og det gælder stadigvæk: Balancen mellem fitness og wellness giver er et stabilt – og efter min mening optimalt – fundament for sundhed og præstation.

Fitness

Da jeg startede med at dyrke fitness, før det rigtig blev kendt som fitness, men bare var workout, var det især intensiv træning som high impact aerobic med masser af løb og hop, der drev fitnessbølgen frem.

På Danmarks første aerobic-fitness kongresser skulle der dog også være styrke- og smidighedstræning, og det var der ikke mange instruktører, som var interesserede i at stå for dengang. Derfor var jeg ofte den, som lavede styrke og stræk; kongressens sidste aktiviteter, mens deltagerne var mest interesserede i at pakke sammen og komme hjem!

Det var nu et held, fordi mens flere kollegaer blev overtrænede fysisk eller mentalt, betød balancen mellem høj, moderat og lav intensitet, at jeg indtil videre har været stort set fri for fitness overbelastningsskader (bortset fra et par gange, hvor jeg har dummet mig og løftet for tungt for tidligt).

På fotoet balancerer jeg inde i springvandet Endless Connection foran Navitas bygningen på Aarhus Havnefront. Fordi fitness må også gerne være sjovt eller del af andre oplevelser.

Wellness

Nydelse – gør hverdag til fest – skal der til. Så sanseoplevelser af enhver art er et tema i velvære, der er med til at sikre sundhed:

Mad; smagsoplevelser i hele spektret fra super-sund til super-usund og med periodisk variation) rangerer helt i toppen, sammen med:

Musik; lyd, alle mulige genrer fra (døds)metal over dance og trance til klassisk musik inklusive opera.

Visuelle oplevelser; kunst (i mange former), teater, danseforestillinger, film, videoer. Der findes nu Kultur på recept som sundhedsfremmende koncept i nogle kommuner.

Dufte; duften af hav og skov, andre naturdufte samt duften af mad og drikke. Der findes Natur på recept (og terapihaver) som sundhedsfremmende koncept i nogle kommuner.

Følesansoplevelser; især massage (og kram), vand, bade af forskellig art, svømning og restitutionstiltag som spabade, som jeg varmt anbefaler (top foto: dampbad) og har gode erfaringer med, fx varme-kulde bade, der bl.a. kan reducere muskelømhed (PLoS One. 2013; 8(4): e62356).

På fotoet restituerer jeg i varmt vand i et vildmarkskar om aftenen efter løbet Flørli Trappene Opp, 4444 trin, Norge. Det er IKKE nødvendigt at ligge i et isbad og hyperventilere for at få det bedre.

Uhuru_Peak_Marina_Aagaard_blog

World

Det sidste tema, world, er med, fordi rigtig mange danskere – inklusive undertegnede – er meget glade for og prioriterer at rejse. Særligt populære er aktive ferier som cykel-, ski-, golf- og vandreferier. Da jeg har rejst i over 60 lande, bl.a. pga. arbejde og dommerhverv, har en rejseleder uddannelse og desuden har haft særlige erfaringer, gode som dårlige, som andre kan drage nytte af (til at spare penge og opleve mere), deler jeg gerne rejsetips og desuden ideer til at komme i form til aktive ferier eller til at holde formen på daseferier.

På fotoet puster jeg ud efter, at have kombineret sightseeing, oplevelser og motion, 3-i-en. En ven lokkede mig med til Kilimanjaro, den øverste top, Uhuru Peak.  

Opsummering

Logo og temaer hænger sammen.
Formålet er at inspirere andre – og mig selv – til at få mest ud af tiden.

Minde om, at man kan:

Ønske og sætte mål, store og små.
Gøre noget ved det, mens man kan.
Fokusere på glæde og det positive; som modvægt til det modsatte.

Som der står på mange Range Rover biler:

One Life. Live It.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Din konkurrent - måske?