Ugen der gik 32 2022: Gode nyheder og bryllupper

Motivation? Dans versus terapi mod diverse

Kreativitetskrise? 
Humør og energi i bund?
Motivationsmangel?

Overvej:

Dans versus terapi

Et globalt universalmiddel:

Dans – Det er billigere end terapi

Direkte oversat fra original citat:

Dance.
It’s cheaper than therapy.
Ukendt.

Dans versus terapi Dance

Det er fakta.

Det ses blandt andet ved, at man bruger dans som terapi:

Dance Movement Therapy, DTM

Terapi er dyrt – og det virker … måske.

Dans er gratis – og det virker.

Prøv bare.

Sæt (positiv) musik på. Og:

“Dans som om ingen kigger.”

Eller kun musik på og rok på stedet; af og til er musik nok, men bevægelse kan forbedre effekten fysisk og mentalt.

 

Glad og i godt humør?

Dans (derfor / alligevel).

 

God dag, uge, måned og år

Dance Movement Therapy

The American Dance Therapy Association (ADTA) definerer danse-/bevægelsesterapi som psykoterapeutisk brug af bevægelse til at fremme følelsesmæssig, social, kognitiv og fysisk integration* af individet.

*I psykoterapi: Integration er processen, hvorved en vel-afbalanceret psyke bliver hel, efterhånden som det udviklende ego organiserer id’et, og den tilstand, som resulterer – eller som behandling søger at skabe – ved at imødegå den fragmenterende effekt af forsvarsmekanismer.

Danseterapi

Ifølge Dance Movement Therapy Denmark:

DTM, som forbinder krop og sjæl, eksisterer i over 30 lande, og i Europa er der et netværk af professionelle danseterapeuter der er organiseret i EADMT foreningen (European Association Dance Movement Therapy).

I Norden er danseterapien relativt ny, da der først indenfor de senere årtier er kommet uddannelses- og efteruddannelses muligheder. Danshögskolan i Stockholm udbød den første uddannelse i Norden, og i Finland har der siden 1997 været uddannelser på North Karelian University of Applied Sciences (Grønlund, 1999; Koch & Panhofer, 2007). I 2018 udbydes der træning på deltid i danse- og bevægelsesterapi i Norge, Campus Drammen.

I Danmark er de første danseterapeuter på forskellig vis uddannet og efteruddannet i udlandet, men siden 2008 har der været uddannelsesmulighed i København. I dag findes der 21 professionelle danse- og bevægelses terapeuter (ifølge Dance Movement Association, Denmark).

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 32 2022: Gode nyheder og bryllupper