Motivation? Citat: Du kan ikke tabe NMW

Rejseråd der sparer penge og giver bedre ferier

Ferieråd kan være eksotiske, men på det seneste har medierne, tv, radio og aviser, formidlet lavpraktiske råd, der kan være med til at sikre, at rejser uanset formål – sol, sport eller spisning – bliver til rejser, man ikke vil hjem fra … i stedet for det modsatte. 

Rejseråd der sparer penge

Rejseråd der sparer penge Marina Aagaard blog travel rejseDe nedennævnte råd er i tre kategorier, økonomiske, rejsemæssige og fitnessmæssige. I alle tilfælde handler det om, at du får mere valuta for din ferieinvestering og undgår at pengene er (næsten) spildt på grund af uheldige hændelser, der spolerer eller forkorter rejsen.

Økonomiske råd fra Nordea

Betal i lokal valuta. Ved kreditkortbetaling skal du angive om du vil betale i danske kroner eller lokal valuta: Vælg den lokale valuta, det er billigere.

Hav to forskellige kreditkort med på rejser; hvis det ene stjæles eller bliver spærret, har man et ekstra. Opbevar de to kreditkort på forskellige steder.

Husk afbestillingsforsikring. Enten via rejsebureauet eller eget forsikringsselskab. De senere års hændelser har vist, at det er nødvendigt at være forberedt på uforudsigelige situationer. Ellers kan det blive dyrt.

Bonustip fra undertegnede: Hæv lokal valuta i bankernes hæveautomater. IKKE i private ATM maskinerne, fordi gebyret er typisk meget højere.

Rejseråd fra Travelmarket

Orienter dig om coronarestriktioner i udlandet. Mange steder er de væk, men ikke alle, og regler er forskellige.

Hav en ferie plan B. I år er mange flyafgange blevet aflyst pga. især mandskabsmangel. Find ud af hvad du gør i tilfælde af aflysning; staycation i Danmark eller en afbudsrejse? Mange rejser er udsolgt, men ikke alle; man kan være heldig at finde billige rejser, hvis man kan rejse med kort varsel.

Hav god tålmodighed i sommer: Tæl til 5000, hvis du vil undgå at eksplodere i lufthavnen. Pga. af personalemangel og flaskehalse i London og Amsterdam, er der risiko for lange køer til bl.a. check-in og security.

Bonustip fra undertegnede:

Husk mundbind (2022). I flere fly – og flere steder sydpå bruges det stadig fx i apoteker og forretninger.

Husk at medbringe bevis for vaccination eller immunitet printet på papir. I flere lande fx Italien og Tyrkiet accepterer man ikke en app. Man vil se det på skrift. Det samme kan gælde også i Tyskland.

Travel fitness råd fra undertegnede

Ro på. Stress ikke. Nyd optakt, udrejse og hjemrejse samt destinationen. Vær afklaret om reelle ønsker og muligheder og planlæg efter det.
Mangler lysten til lange rejser og ferie på fjerne øgrupper, kan Danmark – staycation – byde på det meste fx 406 øer, hvoraf de 70 er beboede.

Træn op til ferien, dvs. tag forskud på den; lav specifik fitnesstræning, der forbereder dig til længere vandre- og cykelture, kanoroning, havsvømning, trailløb eller klatring.

Vær aktiv på ferien med ferieagtige aktiviteter fx lange gåture (sightseeing), roning/sejlads (både, kano, kajak, SUP), dykning eller snorkling, gymnastik/calisthenics (outdoor fitness pladser, klatrestativer, klatreparker, sportsanlæg) og diverse sport som padel, tennis, ridning, fodbold (små hold) og beach volley. Prøv nye, anderledes aktiviteter.
Prioriter også afslapning og afslappende aktiviteter fx yoga, tai chi, qi gong og/eller spabade; saltbade, urtebade, boblebade med flere.

Rigtig god ferie.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Du kan ikke tabe NMW