Clarion Hotel Copenhagen Airport: Lynvisit i lufthavnen

Marsk Tower: Marsktårnet, Skærbæk, Sønderjylland

Marsk Tower. Et nyere dansk udsigtstårn med udsigt lige så langt øjet rækker. Om det danske vejr vil. Uanset om vejret er godt eller dårligt, er der heldigvis mulighed for en oplevelse.

Marsk Tower Marsk Camp Marina Aagaard blog travel Danmarksferie rejse fotoI dag, ultimo marts 2022, er Henrik og jeg på besøg i Marsktårnet i byen Skærbæk i Sønderjylland. Det betegnes som et nyt dansk vartegn, så det skal jo opleves: Vi tager på en lille Danmarksferie.

Marsk Tower

Ude vestpå. Vejret er diset, gråt og råkoldt. Autentisk dansk forårsstemning. Like!

I Skærbæk er der tydelig skiltning til tårnet. Dejligt, det er ikke altid tilfældet.

Vi ankommer næsten en time før åbningstid, så vi har tid til i ro og mag at gå rundt om tårnet og fotografere det fra alle vinkler; enhver bygning har jo fire sider. Mindst.

Er man heldig, kan man i klart vejr fra toppen i det nye vartegn for marsken opleve, “hvordan horisonten bliver både visket ud og udvidet på én og samme tid”: Opleve den flade marsk og land og vand i det fjerne og måske nyde udsigten helt til Ribe, Sild og Rømø.

Vi er lidt uheldige. Normalt er vejret godt om morgenen, men i dag er det diset og sigtbarheden er rigtig dårlig. Ydermere blæser det og det mærkes tydeligt i højden. Fotomæssigt er det dog ingen katastrofe; gråvejr kan være bedre end solskin: Mere stemningsfyldte billeder med mindre modlys og færre hårde skygger. Always look on the bright side of life.

Heldigvis er tårnet åbent i dag, selvom vinden på de øverste trin tager så kraftigt fat, at der må ekstra kraft til for at komme opad. Det danske vejr skal man være opmærksom på, før man tager af sted til Marsktårnet:

Ved voldsom blæst/kraftige vindstød lukkes tårnet af hensyn til sikkerheden. Også i andre tilfælde af dårligt vejr, kan tårnet være lukket.

Vind eller ej. Det var en dejlig oplevelse. Visuelt og fysisk.

Trapper

Trapper og trappetrin er i sig selv interessant arkitektur, et sightseeing mål, der ikke bliver mindre attraktivt af en småle gråvejr. Og denne unikke trappe, der svinger sig op til en større topdiameter er seværdig.

Ydermere er en trappetur, trappetræning, altid fantastisk, og de 146 trin op og de 131 trin ned er “ingenting” (video nederst); jo, pulsen kommer op, men man bestemmer selv om man holder pauser.

Trappen er i øvrigt udformet som en dobbelt helix, så der en opgangstrappe og en nedgangstrappe, der snor sig om hinanden. Så støder opad- og nedgående besøgende ikke ind i hinanden.

Marsktårnet

Tårnet er udformet i corten stål, der er solidt og robust. Den rustrøde naturlige mørke farve er naturtro og passer godt sammen med omgivelserne.

Data ifølge informationsplancherne:

Højde: 25 meter. 36 meter over havets overflade

Trin: 146 op – 131 ned [en såkaldt dobbelt helix]

Materiale: Cortenstål

Cirkelslag: 7

Vægt tårn-fundament: 250 ton.

Vægt tårnets stålkonstruktion: Næsten 300 ton

Trinnene: Det største trin vejer 3 ton (3000 kg)

Diameter: Forneden: 6,2 meter – Top: 12,7 meter

Bolte: Søjlen er fastgjort til fundamentet med 62 stk. M48 bolte

Arkitekt: BIG

Partner-in-charge: Bjarke Ingels & Jakob Lange

Projektleder: Tobias Hjortdal

Handicaplift monteres i løbet af 2022

Marsk Camp

På stedet er der:

Reception med hurtig og venlig betjening.

Restaurant med fin opdækning (nåede ikke spisning).

Ishuset med is og snacks

Legeplads

Mini-golfbane

Stort udendørs overdækket opholdsområde

Autocamperområde, a 125 kr. pr. plads

Glampingtelte (til 4-6), a fra 995 kr. pr. telt

Events og ture: Sort sol, Østerstur, Sanketur, Sønderjysk Kaffebord

Book billet

Book endelig i forvejen. Hjemmesiden fortæller, at “Hvis du vil være sikker på at komme op i Marsk Tower på et bestemt tidspunkt, anbefaler vi at du køber en billet online.” Man kan dog også købe billetter i receptionen ved ankomst; men tjek receptionens åbningstider, for der kan forekomme ændringer i løbet af året.

Vi købte billetter online og fik straks en mail med billetterne vedhæftet i en PDF fil. Under QR-koden fremgik vores tidsrum: Lige fra morgenstunden.

I det valgte tidsrum virker billetten, så man kan gå direkte til scanneren foran Marsk Tower og scanne billetten: Billetten virker først fra tidsrummets starttidspunkt.

Man kan bo på området i autocamper eller på et glamping ophold (i baggrunden uden for foto) og i det tilfælde er der rabat ved besøg i tårnet; medbring Beas-kort.

Læs mere:

Marsk camp

Danmarksferie

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Clarion Hotel Copenhagen Airport: Lynvisit i lufthavnen