Træning i nyt træningstøj: Form og funktion test

Miles on Miles: Revolution i Aulaen på Aarhus Universitet

Miles on Miles? Som underviser på FU, Folkeuniversitetet (Motion som medicin, Sund Fitness og Gå dig sund), fik jeg for nylig en mail, en invitation til koncert med Aarhus Jazz Orchestra. Var den ikke kommet direkte ind i indbakken, havde jeg nok overset arrangementet. Uhyggeligt.

Jeg tilmeldte mig straks med ledsager, Henrik, der er godt kan lide jazz. Fredag d. 11. marts kørte vi til Miles on Miles i Aulaen, Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 4, Aarhus.

Miles on Miles

Vi kom  lidt sent af sted, så vi nåede ikke ud til en længere spiseseance før arrangementet … Vi var omkring Matematisk Kantine, men den var lukket, så hurtigt videre til MIB Foodcourt på Hotel BOOK1, hvor vi indtog et par smørrebrødsmadder med juice og vand til.

Fra BOOK1 kørte vi tidligt retur til universitetsområdet, for invitationen havde specificeret: “Kom i god tid, hvis du er i bil”, “Vær obs på skiltning ift. reglerne”, og “Efterlad ikke værdigenstande i bilen”.

Der er nogle få parkeringspladser rundt om i Universitetsparken, og en hel stribe – hvis man kommer på det rigtige tidspunkt – bag Stakladen på Fredrik Nielsens Vej på den modsatte side af Ringgaden. Vi var heldige og fandt en P-plads lige rundt om hjørnet ved Statsbiblioteket, så vi ikke skulle krydse vejen.

Dørene åbner

Dørene åbnede allerede kl. 18.30 og for en gangs skyld var vi til stede før tid, fordi der var blevet varslet, at “Der er fuldt hus” (sandt nok, salen var fuld og ekstra tilhørere havde taget ophold uden for dørene på 1., 2. og 3. sal), “Der kan opstå kø ved indgangen” og “Vi går efter at have publikum på plads 5 minutter før start.” Vi blev mødt af FU ledere og assistenter og havde vores billetter klar i hånden ved indgangen, så vi kom hurtigt ind som nogen af de første.

Anbefalingen var, at man satte sig så langt frem mod scenen som muligt og rykke sammen. Vi gik nu ud til siden og satte os i en af sofaerne i koskind. Det er ikke optimalt at sidde skråt for musikken, til gengæld havde vi ret godt udsyn uden nogen foran os, og kunne flytte på os og fotografere uden at genere nogen – undtagen de fire andre, der sad med i sofaen!

18.30: Dørene åbner

18.55: Velkommen ved Sten Tiedemann, rektor for Folkeuniversitetet i Aarhus siden 2001.

19.00: Velkommen ved kulturrådmand Rabih Azad Ahmad.

19:05 begynder koncerten med Aarhus Jazz Orchestra.

“Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver, først under navnet “Bred Ymer” og senere som “Klüvers Big Band”. Med Jens Klüver i spidsen udviklede orkestret sig fra at være et hobby-bigband, til at være et af de vigtigste bigbands på den skandinaviske jazzscene.

I 2012 skiftede orkestret navn til Aarhus Jazz Orchestra og har fortsat udvidet sit virkeområde og aktivitetsniveau, så det nu en åben og samarbejdende kulturinstitution, der, med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører, udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt.”

Super jazz koncert

Miles on Miles koncerten er i et særligt format:

Aarhus Jazz Orchestra spiller ikoniske Miles Davis hits, mens hans og samtidens historie samtid i korte sekvenser fortælles af henholdsvis DR P8-radiovært Naya Buric og Rasmus Rosenørn, historiker og museumsinspektør på RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur.

En suveræn blanding af eminent velspillet musik og musikhistorie, så alle tilhørere fik en ny (større) forståelse af Miles Davis og hans indflydelse på musikkulturen.

Miles on Miles Koncerten dirigeres af Søren Møller, der har arbejdet sammen nogle af de største jazzikoner i vor tid, fx John Scofield, David Sanborn og Dee Dee Bridgewater, og han har desuden komponeret værker til en række ensembler, fx til DR Big bandet.

Det 17 musiker store band, Aarhus Jazz Orchestra, består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene og har høstet et utal af priser og rosende anmeldelser. Orkesteret har bl.a. flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz.

Selv ikke-jazzinteresserede har nok hørt om Miles Davis, og hørt noget af hans musik i radio eller på tv. Hans udgivelser bl.a. Kind Of Blue, Bitches Brew, Milestones, Birth Of the Cool og Sketches of Spain flyttede grænserne for, hvad man forstår ved jazz.

Sandt at sige, er en del af det især for jazz-feinschmeckere, og jeg forventede, at det måske ville blive for eksperimenterende. Men nej.

”I have to change, it’s like a curse.”
Miles Davis.

Aarhus Jazz Orchestra spillede, så englene sang. Der var en sublim veksling i tempo, tone og harmonier.

Revolution

Miles on Miles Koncerten slutter med et meget langt stående bifald, men ingen ekstranummer. Og det er o.k., for det var perfekt som det var.

Klokken cirka 20.30 forlader publikum salen og går ud i vandrehallen.

Her står årets festival-øl. En øl skabt til Folkeuniversitetets foredragsrække under temaet revolution. Øllen er en berliner weisse: En sur, rød øl, der er lavet med hindbær og solbær. Den bliver i programmet beskrevet som “Lidt speciel, så giv den en chance. Tænk på det som en drink.”

Øllen hedder – naturligvis:

Revolution

Med øllen i hånden tager vi hjem en kæmpe oplevelse rigere.

Næste dag smager tre venner og jeg øllen. De tre mænd synes, at den er lidt ikke-øl-agtig, mens jeg – der ikke drikker øl – synes, at den er let, frisk og langt mere velsmagende end anmeldelsen varslede.


Læs mere:

Aarhus Universitet (blog om bygninger, fotos)

Folkeuniversitetet

Festlig fredag på Folkeuniversitetet (arrangement i 2017)

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træning i nyt træningstøj: Form og funktion test