Malaga, Costa del Sol: Vandreruter, varehuse og varme

Ferie for alle 2022: Danmarksferie, outdoor og oversøisk

Ferie for alle 2022. Den 25.-27. februar 2022 er rejsebranchen og rejseentusiaster samlet på Skandinaviens største feriemesse i MCH Messecenter Herning. Charterbureauer, camping-firmaer, krydstogtsselskaber, golfrejsebureauer og turistkontorer står på spring for at sende danskerne med opsparet rejselængsel afsted på deres næste ferie.

Ferie for alle 2022

Ferie for alle 2022 Marina Aagaard blog rejse travelRejsebureauerne er igen klar og står side om side med danske og udenlandske turistkontorer og små og store ferieforhandlere på feriemessen. I år igen i fysisk format, efter at messen i fjor blev gennemført i en onlineversion.

I år lyser verdenskortet heldigvis atter grønt, og med åbne grænser og ophævede restriktioner er rejsebranchen klar til at klæde rejseglade danskere på til deres næste drømmeferie – i bl.a. hotel, motel eller telt.

Rejsebranchen talstærkt til stede

Skandinaviens største feriemesse byder denne gang på flere end 660 udstillere og 2000 eksperter inden for områderne Danmark, Udland (der tidligere var områder Udland og Oversøisk), Camping og Dansk Golfshow. Ud over at samle inspiration kan man også gå på shopping. Der er rejsetilbud og rabatter i alle størrelser fx 1 uge på Kreta i maj til DKK 1999,00.

Golfshow

Der foregår som vanligt rigtig meget i golfhallen; der er adskillige stande med golfrejser og golfudstyr samt mulighed for at træne drive, slag og putting og dyste om diverse præmier.

Udland

I Udlandshallerne er der en række rejsebureauer, heriblandt Gislev Rejser og Øster Linnet, og charterbureauer som Apollo, Bravo Tours, Primo Tours og Corendon samt oversøiske bureauer som Risskov Rejser, Stjernegaard Rejser og Profil Rejser.

Standene bruger forskellige former for blikfang. Herover en golf-resort-sælger med golfbold-øreringe. Herunder et antal kufferter og en VW som altid hitter.

Aalborg Lufthavn og Billund Airport har store stande … men hvor er Aarhus Lufthavn i år? De holder åbenbart ferie; selvom de havde mulighed for at promovere de udvidede og moderniserede faciliteter?

Hyggelig transporter, men et andet skilt fanger mit blik: Formel 1 sæsonstart med Gran Prix Tours. Jeg trækker nærmere.

Man kan finde masser af inspiration og tips til attraktioner, badestrande eller byliv til kommende ferier: Både danske og udenlandske turistkontorer står klar til at hjælpe. Blandt de udenlandske er der i år destinationer fra Korea og Thailand over Tanzania og Uganda til Grækenland og Spanien.

 Det spanske turistkontor har i år aktiviteter på standen for at give gæsterne et indblik i den spanske kultur; bl.a. en foto-booth med greenscreen og en virtuel reality-oplevelse. Jeg var forbi, men fik ingen tilbud om oplevelser; “so be it” eller hvordan man nu siger på spansk

Danmarksferie

Der er også flere danske turistkontorer at finde på messen, heriblandt Destination Limfjorden, Destination Bornholm – der er tættere på end du tror – samt flere mindre turistkontorer fra Fyn, som alle er at finde i Danmarkshallen, der som noget nyt også rummer Outdoorshow og Cykler for Alle.

På messen er der pølsevogne, burgerbarer, kaffebarer og familie-restauranter. Der er også flere af standene, der har gratis smagsprøver af delikatesser, så man får ekstra sanseoplevelser.

Camping

Som vanligt fylder camping godt i landskabet, ikke mindst på grund af de kæmpestore campere og mobile homes, der breder sig i ni store messehaller på Ferie for Alle sammen med alt i telte og tilbehør til ferien på fire hjul. Campere og glampere cruiser ind og ud på inspektionsture i stort set alle mærker inden for campingvogne og autocampere.

Set i Camping-hallerne: En lang ‘glampingvogn’, exteriør og interiør. Der skal nok en tank eller Range Rover til at trække den.

Og et lille mobile home, der skiller sig ud fra mængden via farven.

Og en mini-campingvogn – strandvogn – hvis det skal være let?

Foredrag og aktiviteter

Der er mulighed for en oplevelsesrig weekend for hele familien. Programmet indeholder et interessant udvalg af rejseforedrag om eventyrferier, krydstogter, safarier, vandreferier og MTB-eventyr. Jeg er til et Bhutan-foredrag. Spændende og omfattende tur på 18 dage; og prisen er også derefter: 37.950,00. Ca. 2110 pr. dag.

Der er  også opvisninger fra bl.a. Philippinerne standen, Cirkusfabrikken og Falkemanden, aktiviteter – fx lasergames (for børn), dykning, kajak, golf, bueskydning og pilekast – samt en lang række konkurrencer.

For alle?

Ja, vist nok. Om morgenen er der overvægt af voksne med grå stænk i håret, men i løbet af dagen kommer yngre voksne og børnefamilier til.

Alle aldersgrupper er på “ferie weekend” – med vidt forskellige ferieinteresser. De seneste år, før corona, har besøgstallet ligget på ca. 60.000. I 2022 noget lavere, 41.252 gæster, men alligevel en del; og med stor ferie- og ferierejse-købelyst.

I den ene messeavis med temaet Camping forlyder det (ikke overraskende), at “Camping er trendy, poolferie er lavstatus”. Livsstilsekspert Julia Lahme uddyber:

Planlægger du en ferie, hvor du ikke skal lave andet end at stege ved poolen og kyle farverige drinks i hovedet, mens du glæder dig over, at du ikke har betalt mere end 3000 kroner for hotellet, bør du nok gå lidt stille med dørene. Ingen gider at høre om det mere. Der er derimod mange popularitetspoint at hente, hvis du bruger ferien på at campere og komme i sync med naturen.

I artiklen beskriver hun også fire ferie-arketyper:

Charterturisten

Alder: Alle aldersgrupper
Kendetegn: Charterferien er en klassiker, som forener os – lidt ligesom juleaften, hvor vi godt ved, at vi siser og drikker for meget, men vi gør det alligevel. Når vi er på charterferie, ser vi ikke en skid – vi udforsker ikke noget, men poolen er god. (…). Selvom vi gør det samme som alle de andre, vil vi helst ikke stå ved det.

Så ved vi det!

Jeg har nu selv erhvervet billige charterrejser og brugt dem som afsæt til at udforske byen og oplandet på egen hånd. Det kan man godt. Og selvom “Det er ved at gå op for os, at vi ikke har ret til at tage på ferie og så forvente, at hele verden skal lægge sig ned for os for 4499 kroner for  en uge” (Julia Lahme), må man vel godt glæde sig over, at det også muligt at komme ud og se uden at sælge hus og hjem.

Shelter-entusiasten

Alder: 30-48 år.
Kendetegn: De har typisk store børn eller bor ikke sammen med deres børn hele tiden. Børnene får selv lov til at vælge, om de vil med i shelter, og de siger typisk nej. Shelter-folketinteresserer sig for fiskeri og orienteringsløb, og har de en have, dyrker de mange ting, som kan spises (…).

Campisten

Alder: Typisk over 30 år med et eller flere børn.
Kendetegn: De er pragmatiske og har jobs, hvor de har stor social omgang med andre mennesker, hvorfor campingpladsen ikke skræmmer dem fra vid og sans (…).

Glampisten

Alder: 25-38 år.
Kendetegn: De var de første til at smage kombucha-te, og så spiser de selvfølgelig økologisk og dyrker yoga. Og så har de hele vinteren gået i dynefrakke og haft en balaclava på hovedet. [denne alder og disse kendetegn stemmer dog ikke overens med de ‘typer’ som jeg ser kredse om glamping-tilbuddene; de er mere modne og absolut uden balaclava].

Outdoorshow

Som vanligt er der en outdoor, udeliv, område med bl.a. klatrevæg. I år er ‘udeliv’ udvidet med et udendørsområde, hvor der præsenteres biler til offroad kørsel samt bueskydning og spydkast.

Cykler for alle

Et nyt – ellere rettere videreudviklet – område er “Cykler for alle” med (næsten) alt i cykeltilbehør og cykler – inklusive fat bikes – for alle, et endnu større ‘cykelland’ som vanligt med imponerende cykel parkour opvisninger.

Messen puster til cykel- og rejsedrømme.

Læs mere:

Se programmet her

Ferie for alle messe mini-ferie (oversigt)

En selfie stand med PR for næste års messe. Okay da: Klik-klik.

En kort video fra messen; en gåtur gennem messehallerne:

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Malaga, Costa del Sol: Vandreruter, varehuse og varme