Dags dato: 22 2 22: Tirsdag d. 22. februar 2022

Malaga, Costa del Sol: Vandreruter, varehuse og varme

Malaga på Spaniens sydkyst er en populær destination. Også blandt danskere, der trænger til varme, når det er koldt nordpå.

Denne vinter, ultimo december til primo januar, besøgte jeg to hold venner, der har har sommerhus og -lejlighed i Malaga. Til min – og værternes – store overraskelse var der omkring 20-25 grader i dagtimerne, selvom vejrudsigterne herhjemme siger om 12-14 grader. I alle tilfælde er der en del lunere end i Danmark.

Malaga Costa del Sol Marina Aagaard blog rejse travelMálagas klima er subtropisk med meget milde vintre, hvor det meste af årets nedbør falder, og varme somre med meget lidt nedbør. Sommer til midten kan være ret fugtigt, på grund af fordampningen af ​​vand fra Middelhavet.

Luftfugtigheden er mest udtalt på denne tid af året, da havvandet er på det varmeste i forhold til resten af ​​året. Málaga byder på masser af solskin året rundt, med gennemsnitligt omkring 300 solskinsdage og kun omkring 40-45 dage med nedbør.

Malaga

Málaga er en provins i den autonome region Andalusien, men også hovedbyen og havneby på solkysten; det sydlige Spaniens Costa del Sol ved Middelhavet, ca. 100 kilometer (62.14 miles) øst for Gibraltarstrædet og omkring 130 km (80,78 mi) nord for Afrika.

Byens centrum ligger omkring udmundingen af Guadalmedina og tæt på Guadalhorce ‘s udmunding (hvor Málaga-Costa del Sol Lufthavnen ligger). Totalán Creek udgør Málagas østlige grænse med kommunen Rincón de la Victoria.

Der er en befolkning på ca. 578.460 (2020); den næstmest folkerige by i Andalusien efter Sevilla og den sjette mest folkerige i Spanien.

Det er et område, der er kendt for højhuse, hoteller og hotte feriesteder omkring de store gule sandstrande. Over Malagas ‘skyline’ ligger to massive citadeller på Gibralfaro bakketoppen (130 m.o.h. (427 fod)), Alcazaba og Gibralfaro-ruinerne, som er rester af det mauriske herredømme.

Málagas historie strækker sig over omkring 2.800 år, hvilket gør den til en af ​​de ældste byer i Europa og en af ​​de ældste kontinuerligt beboede byer i verden, sandsynligvis grundlagt omkring 770 f.Kr. af fønikerne som Malaka.

I den nordøstlige del af provinsen troner Montes de Málaga bjergkæden. Det højeste punkt i området (og i provinsen) er Pico Reina, hvis top ligger 1.031 m (3.383 ft) over havets overflade.

Sightseeing

Byen er kendt som Cost del Sol hovedstaden på Costa del Sol. Det anslås, at 6 millioner turister besøger byen hvert år.

Hvorfor? Sol, strand, vand, vandring i bjergene, shopping og gode spisesteder.

De mest populære turistmål er:

 • Pablo Picassos fødested.
 • Museo Picasso Málaga.
 • Carmen Thyssen-museet.
 • Den gamle bydel.
 • Paseo del Parque (gåtur); promenade langs en storslået park, til havnen, og Calle Larios, byens vigtigste handelsgade.
 • Strandene.
 • Málaga-havnen; den anden travleste krydstogthavn på Den Iberiske Halvø.
 • Gibralfaro-slottet, på bakketop med panoramaudsigt over byen. Slottet ligger ved siden af Alcazaba, et gammelt muslimske palads; begge blev bygget under Taifa-perioden (11. århundrede) og udbygget under Nasrid- perioden (13. og 14. århundrede).
 • De ældste arkitektoniske rester i byen er murene i den fønikiske by, som er synlige i kælderen på Museo Picasso Málaga .
 • Det romerske teater i Málaga, som stammer fra det 1. århundrede f.Kr., blev genopdaget i 1951.
 • Santiago-kirken (Saint James).
 • Iglesia del Sagrario; blev bygget på stedet for den gamle moské efter, at byen faldt til kristne tropper.
 • Katedralen og bispepaladset i barokstil (i stedet for som planlagt i renæssance-stil).
 • Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria (slutningen af ​​det 17. århundrede) med et kapel fyldt med kunstfærdig barok-stuk.
 • Det gamle jødiske kvarter.

Den gamle bydel, det historiske centrum, ligger nær havnen mod syd. Her er jeg på en gåtur i området.

  

Shopping

Der er mange spændende specialbutikker og second hand butikker i Malaga (taske fra Alexander McQueen til spotpris ca. 6000 DKK …).

Lidt uden for centrum er der et stort McArthurGlen Designer Outlet Málaga med mange specialbutikker med varer til lave og moderate priser. I samme område er der et andet stort center og flere specialbutikker.

Venner inviterede mig med på en tur. Jeg så en masse spændende spansk tøj, men har rigeligt på lager, og shopper ikke specielt meget. Jeg fandt dog et antal Asics løbesko til halv pris, så jeg var godt tilfreds.

En tur i parken

Mod nord er byen omgivet af bjerge, Montes de Málaga (en del af Baetic Cordillera). Både i disse og i bjergene vest og syd for Malaga er der store nationalparker. Jeg er med på en kort, men dejlig tur i det nordøstlige hjørne af Parque National Sierra de las Nieves. Et smukt område med skiftevis skovområde og åbne områder med bjergtagende udsigter.

1 times kørsel nordvest for Malaga kan nysgerrige vandrere finde den berygtede Caminito del Rey (tidligere en dødsfælde, men nu delvis sikret med bl.a. gelændere)

Her har jeg ikke noget imod at komme tilbage til …

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dags dato: 22 2 22: Tirsdag d. 22. februar 2022