Malaga sommerhus: Costa del Sol villa ferie

Mijas Pueblo, Malaga, Spanien: Den hvide by, Costa del Sol

Mijas, eller Mijas Pueblo, er en by, der ligger i en kommune af samme navn i provinsen Málaga, i det autonome samfund Andalusien.

For nylig besøgte jeg for første gang Malaga og Mijas.

Mijas Pueblo Malaga Costa del Sol Marina Aagaard blog rejse travel foto

Mijas kommunen

Kommunen ligger på Spaniens sydøstlige kyst og hører til regionen Costa del Sol Occidental. Der er tre centrale områder, hvor størstedelen af ​​indbyggerne holder til:

Mijas Pueblo, en bjerglandsby, der er kommunens administrative centrum.
La Cala de Mijas, en kystlandsby og badeby.
Las Lagunas, et forstads- og industriområde nord og vest for, og stort set integreret med by(del)en Fuengirola, der ligger ud til havet.

Mijas Costa bruges til at betegne kystområdet, især landsbyerne Calahonda, Riviera og La Cala.

Kommunens økonomi er primært baseret på turisme, og omfatter lokale historiske museer og utallige souvenirbutikker med lædervarer, keramik og broderede duge.

Kommunen har syv golfbaner – fire mere er under opførelse – herunder La Cala Resort , som er det største golfresort i Spanien.

Landbrugsprodukter omfatter kartofler, korn og avocadoer.

Klimaet byder på grund af havet i nærheden semi-tropiske temperaturer med vinterdage, der for det meste er milde, endda varme, og dage med varmt til meget varmt vejr fra maj til oktober. Juli og august er meget varme med temperaturer omkring 30 gr. C. Nedbøren er under 600 millimeter (24 tommer) om året og forekommer hovedsageligt mellem oktober og april. 

Byen Mijas (Pueblo)

Mijas Pueblo Cloudscape Malaga Costa del Sol Marina Aagaard blog rejse travel fotoUnder et nyligt Malaga besøg, var jeg rundt i de tre byer. Den sidste er en typisk andalusisk hvidkalket landsby, der ligger på en bjergside i en højde af 428-430 m.o.h. (ca. 1.404 fod) med en fantastisk udsigt over lavlandet og Middelhavet. Morgen og aften (om vinteren) er havet og lavlandet dækket af en tæt dis, så det ser ud som om, man befinder sig over skyerne. Et ret fantastisk syn.

Der er 80.630 indbyggere (2018) og en del turister i højsæsonen. De flokkes blandt andet på terrasserne omkring aftenstide, hvor man kan se fantastiske solnedgange.

Man kan bo i byen og bruge den som base for sightseeing i hele Malaga og som udgangspunkt for cykel- og vandreture i bjergene. Alternativt kan man fra en af de andre byer tage dertil på en dagstur med sightseeing og spisning, frokost og aftensmad; der er flere restauranter i byen.

Hvide vægge, blå potter, grønne planter.

Den lille bys gader skråner og byder på flere lange trapper mellem husene.

Parque La Muralla

Byen har en lille park med botanisk have, udsigtsterrasser og en kløft, hvor der er klatring; hvilket man først opdager, når man ser nedad i stedet for fremad mod Middelhavet.

I byparken

Mellem kirken, tyrefægter-arenaen, Plaza de Toros (ikke min kop te), og auditoriet er der en lille bypark med fantasifulde og farverige stensætninger og springvand.

Tyrefægter-arenaen er den eneste firkantede af slagsen i Spanien.

Jeg foretrækker den behagelige oase med skygge og lyden af rislende vand.

En meget smuk lille by. Med små restauranter og cafeer og flere butikker.

Absolut et besøg værd.

Læs mere:

Wikipedia

Malaga sommerhus

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Malaga sommerhus: Costa del Sol villa ferie