Valentinsdag 2022: Kys og kram sundhed

Skiferie med skøn sne: Trysil, Trysilfjellet, Norge

Af Marina Aagaard, MFT

Trysil er Norges største skiområde. Absolut en tur eller flere værd. Oplagt for familier: Mange grønne og blå løjper, men også røde og sorte, moderate, samt fun parks med hop. Der er masser af aktiviteter for børn og mulighed for varieret skiløb for voksne. 

Trysil

En lille by og kommune (grundlagt 1. januar 1838) nordøst for Larvik og sydvest for Oslo i Norge. Det er del af regionen Østerdalen. Kommunens hovedby, administrative centrum, er Innbygda. Kommunens befolkningstal er ca. 6,621 (2014).

Trysil by ligger i 350 m.o.h., toppen af Trysilfjellet 1132 m.o.h.

Rejsen

Fra Danmark kan man køre i bil dertil, via færgeoverfart fra Hirtshals til Larvik eller Frederikshavn til Oslo (natbåd). Man tænkere det er meget hurtigere end en tur sydpå, men samlet set løber det fra Syd-Danmark op i 11-12 timer.
Fra Midtjylland, hvor vi kørte fra, ca. 10 timer inklusive kørsel i Danmark og Norge og færgeoverfarten. Fra Sjælland kan man tage Øresundsbroen til Sverige og køre op gennem Sverige.
En gang har jeg oplevet dårligt vejr, så fra Larvik – hvor færgen ikke sejlede – kørte vi til Göteborg, hvorfra vi tog færgen over til Frederikshavn.

Trysil skiområde

Rundt om bjerget er der tre centre:

Turistsenteret, Høyfjellssenteret og Skihytta. Med et Skistar skipas, som bestilles online på nettet og printes ud i skiudlejning, kan man løbe til og fra alle områder.

Turistsenteret er efter sigende, jf. rapporter fra besøgende med mange besøg bag sig, det bedste område:

Et mindre område med to hoteller, resorthoteller, med lækre lejligheder og hyggelige hytter. Der er både små og store lejligheder og hytter, i forskellige klasser, så der er mulighed for skiferie i flere prislejer.
Desuden er der i nærheden muligheder for både camping og clamping.

Der er indendørs og udendørs parkering og et offentligt SKISTAR parkeringsanlæg (så ikke prisen). Der er SKISTAR skiudlejning og en middelstor dagligvarebutik. Et minus ved Norge er priserne: En agurk koster 24 kroner. En øl koster ca. 100 kr. og et glas vin ca. 110 kr.

Fra Radisson Blu Resort løber man direkte ud på børnebakkerne, hvorfra man tager en tallerkenlift op til det centrale skitorv, med restauranter, barer, skiudlejning og adgang til seksstolslift op i terrænet.

Fitness og wellness

Er vejret for dårligt, kan man gå ture eller hygge sig inden døre.

Vi boede på Radisson Blu Resort, Turistsenteret (der er også et på den anden side af fjeldet), hvor der er en fin wellnessafdeling med pool og spa, samt lukket område med liggende boblebad, sauna, dampbad, laconium og hvileområde.

Desuden er der et Bølgesurf område, der så sjovt, men svært ud.

Der er også en stor bowlinghal med burgerbar.

Trysil skiområde

Trysil området ligger på og omkring Trysil Fjellet. Der er kun det ene fjeld og pisterne og løjperne løber fra toppen og ned, i lige linjer og på kryds og på tværs.
Det er Norges største skidestinasjon. Der er hvert år 85.000 gæstedøgn, 28.500 sengepladser rundt om Trysilfjellet, over 1.100.000 skidage og for 255 millioner NOK skipas-omsætning, 68 pister, 31 lifter, over 500 km langrendsløjper.
Jeg har været i Trysil tre gange. Første gang gråvejr og snevejr, anden gang gråvejr, en regnvejrsdag og en solskinsdag. Tredje gang var lykkens gang: Solskin og blå himmel fem ud af syv dage, fænomenalt, en dag med gråvejr og snevejr – en skøn dag med dejlig nysne – og sidste dag med blandet nedbør, tung og trist sne.
Alle gange har det været køligt med temperaturer omkring -2 til -14 plus vind til at gøre det lidt køligere på toppen. Det mærkes ikke når man bevæger sig, men kan være ret koldt på vej op i lifterne, der alle på nær en (to?) undtagelse er åbne.
Trysil d. 15.2.2022 (eksempel vinterferie uge 7):
Temperatur -4.9°C. Vind: 1.9 m/s. Snedybde: 59 cm
Åbne lifter: 32/32. Åbne pister og løjper:  55/69

Trysil skifakta

Store fordele:

Direkte adgang – ski-in ski-out – til pisterne.

Utroligt smukke skovløjper.

En flot (næsten) 360 grader udsigt over landskabet fra toppen.

68 pister

75 km alpine pister

500 km langrendsløjper

31 lifter, de fleste tallerken- og T-lifter samt seks-stolslifter. Ingen kabinelifter.

Skiløb i 415 – 1.100 m.o.h.

Toppen af Trysilfjellet ligger 1132 m.o.h.

11 Sorte
26 Røde
14 Blå
28 Grønne

Rating

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Ekspert [hører jeg …], ‘småt’, men godt
♥ ♥ ♥ ♥ Middelniveau
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Begyndere
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Sne
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ After-Ski (forholdsvis roligt, o.k., og dyrt)

Rigtig god skiferie.

Læs mere:

Welcome to

Følg min Blog HER og Instagram HER

2 kommentarer

  • Hej Marina,

    Det lyder virkelig til at have været en fantastisk skiferie i Trysil. Jeg har selv været der op til flere gange, men dog sidst da jeg var forholdsvis ung.

    Man må dog ikke underkende vigtigheden i at komme ud at få sig rørt, komme til skibakkerne og give den gas på ski eller snowboard. Det kan jeg godt nogle gange drømme mig lidt væk til, når jeg sidder på kontor og forsøger at udvikle ski- og surfing udstyr – så begynder tankerne at køre lidt.. 😉

    Tak for et godt indlæg og lidt motivation til, hvorfor jeg burde tage til Trysil, når det igen bliver koldere og vi ser noget vintervejr.

    Mvh
    Christian fra SURFMORE

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marina

      Hej Christian,
      Mange tak for din SURFMORE hilsen 😉
      Ja, man kan ikke få for meget sne eller surf 😀
      Mvh
      Marina

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valentinsdag 2022: Kys og kram sundhed