Ugen der gik 3 2022: Online og live action

Lykken er … lykke vaner og hverdagslykke

Lykken er lunefuld, men den er der og kan findes. Heldigvis er den ikke afhængig af hverken 100 % godt helbred eller gods eller guld. Her er 10 trin til lykke, 7 evidensbaserede praksisser, lykke vaner, og 5 hverdagsaktiviteter, der kan øge følelsen af lykke og succes.

Det er værd at vide, at selv de lykkeligste mennesker oplever stress, kriser og tragedier. De bliver lige så påvirkede og kede af det som andre, men de er i balance og formår at mestre livets udfordringer (coping).

Lykke vaner Grafik Sylvia Duckworth Marina Aagaard blog motivation succes

7 Lykke vaner

I bogen The How of Happiness deler forfatter Sonja Lyubomirsky nogle af de mest fremtrædende tanke- og adfærdsmønstre, de har observeret hos de lykkeligste deltagere i deres undersøgelser:

1. De bruger meget tid på deres familie og venner; plejer og nyder de nære relationer.

2. De har ingen problemer med at udtrykke taknemmelighed for alt, hvad de har.

3. De er ofte de første til at tilbyde en hjælpende hånd til kollegaer og forbipasserende.

4. De bruger optimisme, når de forestiller sig deres fremtid.

5. De nyder livets fornøjelser og forsøger at leve i nuet.

6. De gør fysisk træning til en ugentlig og endda daglig vane.

7. De er passionerede, ambitiøse, og livslangt engagerede.

5 enkle teknikker

Fem daglige øvelser, der vil gøre dig væsentligt gladere, hvis du holder ved og udfører dem konsistent. Fra Shawn Achor, lykkeforsker og bestsellerforfatter, The Happiness Advantage, citeret af Jeff Olson i bogen The Slight Edge:

1. Skriv hver morgen tre ting ned, du er taknemmelig for. Ikke de samme tre hver dag; finde tre nye ting at skrive om. Det træner hjernen til at reflektere over omstændighederne og finde det positive.

2. Skriv i to minutter om dagen om en positiv oplevelse, du har haft i løbet af de sidste 24 timer. Skriv alle detaljer ned, du kan huske; dette får hjernen til bogstaveligt talt at genopleve oplevelsen, hvilket fordobler dens positive virkning.

3. Mediter dagligt. Intet fancy; bare stop al aktivitet, slap af og mærk åndedrættet passere ind og ud i to minutter. Det træner hjernen til at fokusere, hvor du vil have den, og ikke blive distraheret af negativitet i omgivelserne.

4. Udfør en “tilfældig venlighedshandling” i løbet af hver dag. For at gøre dette enkelt anbefaler Shawn en specifik handling af venlighed: I begyndelsen af ​​hver dag skal du bruge to minutter på at skrive en e-mail til en, du kender, og rose dem eller takke dem for noget, de gjorde.

5. Træn i femten minutter dagligt. Simpel cardio, selv en rask gåtur, har en kraftig antidepressiv effekt, i mange tilfælde stærkere og længerevarende end antidepressive midler.

Nøglen til succes, en “lykkelig vane”, er ifølge Shawn Anchor, at man gør bare én af tingene regelmæssigt i tre uger, 21 dage i træk. Hjernen omprogrammeres og man ser verden lysere og bliver gladere i hverdagen [bemærk, at generelt kan vaneændring tage fra 18-254 dage]. Det bedste er, at fokusere på en gode praksis ad gangen og repeterer den indtil den bliver en god vane. Dernæst kan man arbejde på en ny vane og så videre.

Hvad påvirker personlig lykke?

Lykken påvirkes af vores gener, vores arv, men også miljø og vigtigst af alt, vores bevidste tanker og handlinger. Samtidig skal man huske A’et i det mentale KRAM: Man skal acceptere, at nogle ting kan man påvirke, andre kan man ikke og man skal fokusere på de ting, man kan påvirke:

Lykke og frihed begynder med en klar forståelse af et princip: Nogle ting er inden for vores kontrol, og andre ting er det ikke. Det er først efter at du har stået over for denne grundlæggende regel og lært at skelne mellem hvad du kan og ikke kan kontrollere, at indre ro og ydre effektivitet bliver mulig.
Epictetus

På din egen vej til en lykkeligere dig: Fokuser på nuet, på rejsen, ikke destinationen. Det centrale er, hvad du gør hver eneste dag. Den akkumulerede effekt af de små tiltag, som du konsekvent udfører. De små daglige skridt, kan skabe fundamentet for et bedre liv fremover. “Hvert eneste minut tæller, for i sidste ende udgør de minutter dit liv. Og succesfulde minutter bliver til succesfulde dage, som igen bygger et succesfuldt liv.”

 

Reference

Medium: 5 Simple Science-Backed Habits for greater happiness and succes

Læs mere

Random Acts of Kindness

“Hunden spiste mine lektier” (Seth Godin)

Hvordan blev hunden din lærers problem?

Når vi er aktivt tilmeldt en rejse, er det vores videre ansvar. Det er kravet, når du vælger at handle professionelt. Du kender vilkårene, datoerne, strukturen. Det var ikke engang med småt. Det er simpelthen den struktur, du gik med til at være en del af.

Selvfølgelig er tilmelding skræmmende. Fordi tilmelding giver ansvar. “Det er noget, jeg vælger at gøre.”

Obligatorisk uddannelse fører ofte ikke til reel læring. Det skyldes, at den obligatoriske skolegang er tvungen. Der er ingen aktiv tilmelding.

For resten af os er der mulighed for at engagere os og komme videre. Og en del af rejsen er at erkende, at vi har en hund, at livet kommer i vejen, at det aldrig er det ideelle øjeblik eller det perfekte tidspunkt. Og så gøre noget ved det.

At tage springet er ikke let, men det er langt bedre og sikrere end alternativet.

 

120 bedste citater fra Epictetus

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 3 2022: Online og live action