Bogforum 2021 weekend: Mikrotræning bogsnak med mere

Ugen der gik 44 2021: Bogforum, interview og starstruck

Ugen der gik 44 2021 stod her i Bogforum2021 tegnet. Andre steder handlede det om stigende smittetal i Danmark og om klimaet i kølvandet på COP26 i Glasgow.

Ugen der gik 44 2021 Bogforum Interview Starstruck Marina Aagaard blogBogforum Livet Rundt scenen, Lotte Paarup og jeg. Desværre var skiltningen mangelfuld, så der gik 1½ dag, før der kom et skilt, der tydeligt viste retningen op til 1. etage og de ny scener i Bogforum forbindelse. Heldigvis dukkede mange flere op til interviewet undervejs.

Ugen der gik 44 2021

Mandag personlig træning.
Tirsdag firma online træning.
Onsdag Dance fitness i fitness X.

I næsten alle øvrige timer læsning af bøger og interviewforberedelse samt diverse forberedelser blandt andet frikøb og pakning af bøger til stand.

Torsdag formiddag

I sidste sekund før afrejse køber jeg pr. telefon – og mail med fil – poster til standvæg. NewPub foreningens/standområdets hovedsponsor Bulls Graphics – Kim – tog sig tid til at hjælpe, da jeg pludselig opdagede, at den tilgængelige plotter til storformat trods alt ikke kunne producere så store formater som 80 x 120 cm. Ved et superheld lykkedes det mod forventning alligevel.

Jeg taler med forfatter og journalist Ulla Hinge Thomsen, der gavmildt uddyber og udbygger sin artikel Guide til det gode Bogforum interview. Efter at jeg havde sagt ja til Bogforums invitation om at interviewe fire forfattere kom jeg i tanke om at jeg måske nok er blevet interviewet mere end 100 gange om ditten og datten, men selv – så vidt jeg husker – kun har interviewet et par stykker. Så jeg blev lidt svedig og har haft travlt med at forberede og øve. Takket være de interviewede går det godt.

Torsdag eftermiddag

Henrik og jeg kører til – via Molslinjen Aarhus-Odden og frokostbuffet – til BellaCenter, hvor vi læsser af og gør standen klar; det er en lillebitte standard-stand, så det går hurtigt.

BellaCenter

Vi ankommer ved 18-tiden og kommer om til porten, hvor vi kan læsse af. Vagten gør opmærksom på p-tidsbegrænsning på 30 minutter (man må kun læsse af), men vi får ekstra tid og klarer det hele på 45 minutter. Helt o.k.

Bella Sky

Efter aflæsning kører vi over til Bella Sky og checker ind og får alt ind på værelset. Så kører jeg bilen over på golfklubbens parkeringspladser, hvor det kun koster 150 for weekenden i modsætning til p-pladserne lige uden for hotellet, der koster 150 kroner i døgnet. Endda en rimelig pris i forhold til centrum København.

Pænt moderne hotel med træ- og mosvægge (I love it). Men trapper (441 trin), som var gemt af vejen og som havde døre, der låser, smækker en ude (No like). Valgt især fordi det ligger sammen med BellaCenter, men af uransagelige årsager måtte man ikke gå direkte fra hotellet over i messecenteret (det var ellers muligt).

Stor morgenmadsrestaurant (Basalt restauranten var corona-lukket) med lækker morgenmadsbuffet endda med gratis kaffe-frugt-croissant-to-go; omend ikke helt billigt, DKK 180 per mand.

Bogforum

Tre dages bogfestival i BellaCenter Copenhagen. Med nye scener med ekstra plads og 20.000 kvm. større udstillingsområde.

Fredag, lørdag, søndag messe.

For forlag, bogfans, superforfattere og wannabees (fotos: bogfans, Anders Agger om kærlighed, Anders Lund Madsen om …).

Meget store haller gang- og opholdsarealer; visse steder så store, at de virker tomme, selvom det giver luft (selvfølgelig positivt i en coronatid), men måske opgav nogen undervejs på grund af afstandene?

Der var som vanligt virkeligt mange forlag, endnu flere foredrag og interviews og et enormt antal bøger.

NewPub

NewPub var området for små forlag og selvudgivere. Det lyder småt, men der var flere bestsellerforfattere iblandt og forlag med meget kendte og storsælgende titler.

På NewPub området havde jeg en lille stand, stor nok til det lille udvalg af bøger jeg havde med.

Heldigvis var der flere besøgende end jeg havde ventet og også bogsalg og signeringer.

EN STOR TAK til alle jer der kiggede forbi stand og scene.

Ellers var mit program – som nævnt flere gange i ugens blogindlæg (link til boganmeldelser):

5.11. kl. 16.00-16.20: Orange scene: “Mikrotræning” live med et par eksempler på mikroøvelser.

5.11. kl. 17.00-17.20: Livet rundt scenen: Samtale om ”Liv og luft” – Træk vejret frit med yogaens teknikker, med yogalærer og kropsterapeut cand.mag. i filosofi Simon Krohn.

5.11. kl. 17.25-17.45: Livet rundt scenen: Samtale om ”Når kroppen siger fra” – Tag kontakten igen, med fysioterapeut, krops- og åndedrætsterapeut Lotte Paarup.

6.11. kl. 17.00-17.20: Livet rundt scenen: Samtale om ”Mission sund” og ”Mission sund mad”, med bachelor i idræt Michelle Kristensen.

En lille sjov “behind the scenes” historie. Da jeg skulle interviewe Michelle Kristensen, der ikke kun er kendt for sine slanke bootcamps og TV2 GO madtips, men også sin Vild med dans deltagelse, var den til lejligheden indkaldte ‘sceneassistent’ (hjælper) så starstruck, at hun blev stående længe på scenen og overøste MK med superlativer – og komplet glemte intervieweren. Det gjorde ikke mig noget, men som publikummer kan jeg selv lide at vide, hvem der spørger.

Som krølle på hallen bad jeg hjælperen give tegn, når der var fem minutter tilbage, så vi kunne nå at runde af på en rolig måde. Det gjorde vi så på 3-4 minutter og hjælperen var åbenbart ikke helt tilfreds med at MK havde fået 1 minut mindre tid end muligt, for hun sagde højt 2-3 gange “jeg viste jo 5 minutter, 5 minutter tilbage”. Ja, The Fan skal man ikke spøge med …

7. 11, kl. 17.20-17.40: Livet rundt scenen: Samtale om ”Få mere tid i hverdagen” og ”Rig på tid – med en kortere arbejdsuge og klimavenlige vaner” med journalist og kommunikationsekspert Nanna Hyldgaard Hansen.

Fritid

Der var ikke mange “fritimer”, men om aftenen – desværre meget sent, fordi næsten alt var optaget – spiste Henrik og jeg her:

The Library, Bella Sky’s lille restaurant. Begrænset udvalg, men udmærket mad – Hvid fisk (foto) og Caesar salad. Dog lidt sen betjening.

Köd, centrum København. Meget velsmagende mad – ravioli med hummer, oksemørbrad og creme brulée – og god betjening. Men helt parkerings-umuligt.

Camino, nær Kødtorvet og DGI huset. Meget larmende, spisning ved ‘disk’, sen og semi-god betjening. God mad – havbars (lille portion), gode snacks – oliven og mandler (store portioner).

En MEGET travl og intens, og god uge.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bogforum 2021 weekend: Mikrotræning bogsnak med mere