Ugen der gik 42 2021: Efterårsferie spa og kurophold

Motivation? Citat: Keep calm and carry on

Brug for motivation – også sidst på dagen? 
Dagens citat er gammelt, men det holder stadig:

Faktisk helt oppe i tiden i et hyperkomplekst samfund, hvor hver femte har stress i større eller mindre grad.

Man kan minde sig selv om:

Keep calm and carry on

Keep calm and carry on MotivationOriginal plakat fra 1939: Keep Calm and Carry On

Bevar roen og fortsæt

Eller : Tag det roligt og bliv ved, hæng i, hold fast.

Et meget fornuftigt mantra i en hektisk tid. Det skader ikke at mindske stress ved at forsøge at bevare roen. Tag et par – eller ti – dybe, langsomme vejrtrækninger. Synk dybt nogle gange og sænk skuldrene. Eller lange udåndinger: Træk vejret ind på fire og pust blidt ud på otte (kun så længe det føles godt; forcer ikke åndedrætsøvelser).

God (bedre) dag, uge, måned, år

Keep Calm baggrund

Citatet bruges i adskillige sammenhænge, på plakater og wallstickers mange steder. Jeg så det selv først på en plakat på en kirke i Rom (nu kan jeg selvfølgelig ikke finde fotoet, når jeg skal bruge det).

Baggrunden for citatet var oprindeligt ikke særligt positiv. Det var en motiverende plakat produceret af den britiske regering i 1939 forud for Anden Verdenskrig. Plakaten var beregnet til at hæve moralen hos den britiske offentlighed, der var blevet truet med vidtstrakte masse-luftangreb på større byer.

Selvom der blev trykt 2,45 millioner eksemplarer og den varslede Blitz fandt sted, blev plakaten kun sjældent vist offentligt og var kun lidt kendt, indtil en kopi blev genopdaget i 2000 i Barter Books, en boghandel i Alnwick. Den er siden blevet genudgivet af en række private virksomheder og er blevet brugt som dekorativt tema for en række produkter (Hughes, Stuart (4 February 2009). “The Greatest Motivational Poster Ever?”, BBC News ).

Plakaten er udtryk for den victorianske tro på britisk stoicisme-den ” stive overlæbe “, selvdisciplin, styrke og forbliver rolig i modgang-plakaten er blevet anerkendt over hele verden. (Wikipedia).

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 42 2021: Efterårsferie spa og kurophold