Sommertræning og vintertræning: Ude eller inde? Ude og inde?

Ugen der gik 31 2021: OL og overophedning

Det er stadig sommerferietid, nærmere bestemt uge tre, den sidste af de store danske sommerferie uger. Ugen der gik 31 2021 starter med formidabelt solskinsvejr og det fortsætter med masser af varme.

Her på kontoret er jeg gået i skrivelejr. To større artikler er på vej til avis og magasin. Da de er afleveret sidst på ugen, er det tid til en lille mini-ferie sydpå.

Ugen der gik 31 2021 Marina Aagaard blog

Ugen der gik 31 2021

OL 2020 slutter sidst på ugen, den 8.8. Også i den anden OL uge bliver det til medaljer til Danmark. Herre håndboldlandsholdet taber desværre til Frankrig 23-25, så det bliver “kun” til sølv. Men Team Danmark målsætningen om 8-10 medaljer nås. Danmark får 11 medaljer:
3 guld (badminton, cykling parløb M, sejlads), 4 sølv (skeet skydning, håndbold, banecykling, cykling parløb K), 4 bronze (svømning 50 m, 2 x kajak, roning). Ifølge TV2: Man skal helt tilbage til OL i 1948 i London (20 medaljer), for at finde et bedre medaljeresultat end det nu snart overståede OL (…). det næstbedste danske OL i næsten 75 år (TV2). Der var 15 medaljer i Rio, men kun to af guld.

Mandag

Jeg vågner kl. 5:10, fem minutter før vækkeuret ringer.

Af sted kl. 6:20 til Aarhus.

Personlig træning efter supermotionistens to-ugers sommerferie pause. Det går fint.

Skriver på artikel det meste af dagen kun afbrudt af gåture med Rex.

6 minutters åndedrætstræning.

Langvarige lårstræk.

Klokken 21:15 i seng.

Tirsdag

Op ved 6-tiden.

5:2 dag. Morgenmad og frokost er en by i Rusland. Fordi genforskere siger, at faste forlænger livet, giver jeg det en chance mere. Altså ikke rigtig faste, men en VLC, very low calorie, dag.

Jeg skriver videre og afleverer artikel.

Midt på dagen er vi i foreningsfitnesscenteret. Det bliver til 10 minutters roning og bentræning med vægtstænger for første gang i umindelige tider. Det bliver ømt tænker jeg – og ja, det gør det i dagene efter.

Vi spiser kylling med forårsløb, tomater, asparges og ris.

6 minutters åndedrætstræning.

I seng 22:30.

Onsdag

Dagens nyhed: Danmarks banecykling guldhåb klarer det … næsten. Holdet bliver slået med den mindst mulige margen af det italienske hold. Suk.

Vågner ved 5-tiden, men er ikke udhvilet, sover videre til 7-tiden.

Vi tager til foreningsfitnesscenteret og morgentræner:

10 minutters motionscykling for at prøve en ny motionscykel. Den er ikke optimal. Så:

4 x 10 machine pull-up. 3 x 16 renegade row (4, 6, 8). 3 x 10 unilateral row, kabel. 3 x 10 horizontal row i maskine.

Kort morgen gåtur med Rex.

Skriver klumme om udendørs træning. Kun afbrudt af tøjvask.

Henrik tager til møde og spisning – og overnatning – i Aalborg. Jeg er på egen hånd.

Sidst på dagen kører jeg på genbrugsstationen med “tonsvis” af pap fra diverse transportkasser og blandet rod fra kælderen. Derfra direkte til Rosenholm Skov, hvor Rex og jeg løber en tur på 5,5 km.

Aftensmaden er to æg, hytteost, avocado, tomat og rugbrød. Jeg pønser på dessert, men nøjes med en kæmpe cocio.

6 minutters åndedrætstræning.

I seng ved 23:30-tiden.

Torsdag

Op klokken 5.

Til Aarhus. Personlig  træning. Vejret er fantastisk og træningen fungerersom den skal.

Hjem igen. Skriver på livet løs. Og vasker tøj. Og sidst på dagen: Pakker.

En ven og hans søn kommer på besøg. De spiser medisterpølse med kartoffelmos sammen med Henrik, mens jeg spiser kylling og ris. Så spiser de pandekager, mens jeg skriver videre.

Ingen åndedrætstræning. Det bliver for sent.

I seng ved 23-tiden.

Fredag

Op klokken 6.

Jeg løber en 5,5 km tur i kvarteret.

Spiser morgenmad og pakker færdig. Gå med Rex. Aflevere Rex på hundepension.

9:00 køre til Aalborg Lufthavn. Næsten hele p-pladsen er fyldt med biler. Men inde i lufthavnen er der næsten ingen. Vi tjekker lynhurtigt ind. Derefter sidder vi i cafeen og arbejder. Dvs. jeg bruger næsten hele tiden på at indtaste detaljer i EU rejsedokumenter, der er nødvendigt pga. covid-19: Passenger Locator Form.

I højtaleren hører vi pludselig at flyet er forsinket 20 minutter. Uha. Vi har i forvejen en meget ‘short connection’ i Amsterdam. Det bliver presset. Tænker jeg. Henrik er rolig, han tænker ‘fly venter altid, når kufferter er ombord’. Jeg tvivler.

På vingerne

Da vi flyver af sted, får vi at vide at flyet bliver lidt mere forsinket. Arrggh. Da vi lander i Amsterdam Schiphol, sætter jeg det lange ben foran, mens Henrik slentrer. Vi når til sikkerhedskontrollen og der får vi lov til at komme med en ‘fast lane’ elevator, så vi kommer direkte op til gate-området. Der er nu 5 minutter til flyet skal lette. Da vi når derhen er gaten overraskende nok stadig fuld af rejsende. Det viser sig, at boarding-systemet åbenbart ikke har virket, så nu er vi i “god tid”. 5 minutter efter sidder vi i flyet og 15 minutter efter tager vi af sted.

Vi lander i Rom Fiumicino. Der bliver vi hentet af en hotel taxi og kørt direkte til hotellet, en ½ times køretur.

Vi stiller bare kufferterne og går ned på pladsen.

Her finder vi Restaurant Rositano og nyder en aperol spritz. Derefter spiser vi henholdsvis svinemørbrad og aborre. Til dessert tiramisu til Henrik og ananas med vanilleis til mig.

Så tilbage til hotellet og i seng klokken 23:00.

Ingen åndedrætstræning igen, igen.

Lørdag

Op klokken 7 og spise morgenmad på tagterrassen med udsigt til parken og Roms tage. Skønt.

Vi går tur i Roms gader og fotograferer i bagende sol. Vi tager et stop, en lille frokost, så fortsætter vi. I taxi til udkanten af centrum. Til en ikonisk bygning, hvor der desværre er spærret af, så det ikke er muligt at fotografere rigtigt. Vi tager nogle enkelte fotos og begynder at gå tilbage. Vi når ikke langt før vi holder cafe stop i heden: Café Bambolino, et stort konditori og tobaksbutik, hvor vi spiser is.

Så går vi lidt videre. Men ser en taxi, hopper ombord på den og tager til hotellet.

På Casino, nej, Casina

På en indskydelse booker vi bord til samme aften på Casina Valadier. En fine dining restaurant, som vi kan se i parken over vores hotel. Der er først bord klokken 20:00. Men vi går af sted ved 19-tiden og nyder en drink i Hortus Bar. Henrik får en whiskey baseret drink, jeg vælger en mocktail, Hortus Smash. Begge dele smager godt, men der er ikke ret meget i glassene … til gengæld kommer der snacks en masse; peanuts, saltmandler, gulerods- og selleristicks, marinerede bønner, oliven, tomater og brød. Imponerende.

Lidt over 20:00 går vi til vores bord i den udendørs del af restauranten. Her vælger vi fire retter. Jeg får rå fisk, linguine med rejer og caviarsmør, så kyllingemedallion med kartofler (det var en fejl, jeg ville have haft en vegansk ret, men glemte det i farten). Til dessert en tærte med jordbær. Alle serveringer var meget lækre – bortset fra kyllingen, der var ret almindelig.

Efter maden går vi tilbage til hotellet. En fantastisk lun aften.

Ved 23-tiden er det godnat.

Søndag

Op ved 5:45-tiden. I tøjet og af sted med kameraer. Vi har en aftale med en trappe.

Vi går hen til den Spanske Trappe. På dette tidspunkt i tiden, under coronapandemien med få rejsende er der en chance for en særlig situation: Trappen er ganske uhørt mennesketom. Der er dog allerede to andre fotografer på stedet. Nu gælder det om at handle hurtigt. Henrik gør klar og jeg løber af sted: Et lille trappeløb på den ikoniske trappe. Det går o.k.

Men. Allerede på vejen nedad er de første trappefans på banen; på vejen nedad bliver jeg mødt af en løber på vejen opad. Sådan må det være. Det blev ikke helt solo, men næsten. Efter endnu et forsøg pakker vi sammen. Allerede nu ved 7-tiden er der begyndt at dukke flere op; fotografer og modeller. Så vi går videre hen til Trevi Fontænen.

En formidabel fontæne. Der er langt fra så mange som der plejer at være i normale tider, men alligevel er der en del. Vi tager kun nogle få fotos, så går vi tilbage til hotellet. Ad en omvej, så vi ser nogen nye ting på vejen.

Mobil hedeslag

Så morgenmad og derefter siesta.

Det er mindst 33 grader i dag og det er lige lunt nok.

Ved 14-tiden har jeg dog lyst til at gå en tur. Jeg forsøger at få GoPro’en til at virke, men den bliver ved med at slukke, så jeg må gå tilbage og opgive den (efter et par restitutionsforsøg). Så bliver det min relativt nyindkøbte Zhiyum stabilizer, til håndholdt mobilfilmning. Efter et par tests sætter jeg af sted på en lille tur. Halvvejs på turen falder stabiliseren sammen. Så fortsætter jeg bare med mobiltelefonen.

Efter kun få skridt brænder iPhonen sammen. Den har fået hedeslag. Jeg køler den på jorden i skyggen og får liv i den i intervaller på vejen retur til hotellet. Tilbage på værelset må jeg dog erkende, at det var en rigtig Murphy’s Law dag. Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt.

Så jeg sætter mig op i baren, mens udstyret hviler eller lader op.

Klokken 18:30 går vi sammen hen mod Pantheon. Her spiser vi til aften på en lille restaurant.

Så retur til hotellet. Der får vi dessert, henholdsvis is og jordbærtærte med is på tagterrassen.

I seng ved 22-tiden.

En fin uge. En varm uge. Både i Danmark og i Italien.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommertræning og vintertræning: Ude eller inde? Ude og inde?