10 Workout: Multi-muskel tema træning

Ugen der gik 23 2021: Sol, sundhed og chok

Ugen der gik 23 2021 byder på en større, velkommen coronarelateret nyhed, og EM i fodbold, EURO 2020 (ja), går i gang. Sol og regn i en skønsom blanding, men lunt mellem 18-24 grader. 

Ugen der gik 23 2021 Marina Aagaard blogHer i nabolaget: Mange gåture i lokalområdet. Og masser af forberedelse til sundhedsforedrag og sundhedskurser.

Ugen der gik 23 2021

Mandag

Op ved 5-tiden.

Jeg tager til Aarhus, personlig træning. Mildt, men gråt.

Hjemme igen. Besvarer mails og forbereder mig til to snarlige foredrag.

Vi går og løber med Rex, en kort aftentur i Ringelmose Skov bag Bregnet Kirke.

Hjem. Vi spiser rester: Porre-reje-ris ret. Dertil danskvand.

Jeg står på hænder, støttet, 3 minutter i mangel af anden træning og laver nogle få strækøvelser.

Ingen åndedrætstræning. Sådan går det hele ugen. Fordi udstyr duer ikke og lige nu har jeg ikke tid til at udfylde ombytningsformularer.

I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden.

Efter morgenmad og læsning og skrivning tager jeg til Rønde Bibliotek, byens kviktest center. Det plejer at gå hurtigt, men selvom jeg kommer før åbningstid lidt i 9:00 må jeg vente 25 minutter.

Hjemme igen. Foredragsforberedelsen intensiveres.

Vi tager i foreningsfitnesscenteret sidst på dagen:

Jeg trappetræner i 40 minutter. Den sædvanlige 1:1 intervalrutine, p.t. level 21:17.

Dernæst 4 x 8 frivend, modificeret. Så bliver det ikke til mere.

Henrik har styrtende travlt, og kører rundt, så det bliver nem aftensmad:

Vi spiser rester: Kylling og købt kartoffelsalat peppet op med ekstra rødløg og radisser. Samt lidt grønne asparges.

Henrik kører ud og besigtiger en grund. Rex og jeg hopper af på halvvejen og går hjem på markerne bag golfbanen.

I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 5-tiden.

Ved 8-tiden kører jeg mod Aarhus.

Til fitness X. Der er igen kø op ad trappen; tjek af coronapas.

Jeg starter i funktionel træningsafdelingen. Hænger omvendt i ringene 1 minut. Så 3 x 10 hængende benløft.

Hold med Dance, i dag groove med en ny på holdet og god energi. Mobility og Core for faste og nye medlemmer. Holdtræning er skønt.

Hjem i en fart. Bader og klæder om. Gør klar til online foredrag ‘Vejen til den sunde livsstil’ for en kommune sydpå.

Skønt. Det hele virker; lyd, kamera og chat. Et par timer senere er foredrag afholdt og jeg følger op.

Vi spiser carpaccio med ruccola, agurk, avocado, tomat, ristede mandler, olie og masser af parmesan.

Derefter gåtur med Rex på golfbanen.

Jeg står på hænder med støtte i 3 minutter.

I seng ved 22-tiden.

Torsdag

Op ved 5-tiden.

Dagens nyhed. Nu skal man ikke længere bære mundbind alle steder, blandt andet ikke i fitness. Per 1. september skal det være helt slut med mundbind i Danmark. Nogen virusforskere – og forretninger med store lagre af mundbind – er bekymrede. Men mange er meget, meget glade. Jeg kan heller ikke fordrage mundbind. Hverken på mig selv eller andre, men eftersom det viser sig, at de virker, er jeg klar til at bruge dem så længe som det er nødvendigt.

Laver firmatræning online via google meet. Jeg starter ½ time før med set-up og udstyrstest. Heldigvis lyser alle funktioner grønt og forbindelsen er superstabil. Det er den 10. i dag, så vi laver en 10 Workout, som jeg komponerede til lejligheden. Efterfølgende lægger jeg en poster op på facebook, men når ikke at lave en video.

Dagen går med foruroligende hastighed. Jeg når ikke hverken det ene eller det andet synes jeg og Henrik har også rygende travlt.

Vi går en kortere aftentur ved Følle Bund. Et lille, men spændende skovområde.

Ingen styrketræning i dag – udover at jeg tager 7 Turkish Get-up i kælderen.

Aftensmad er i dag: Lækker stegt laks, ovnbagt spidskål og fuldkorns tagliatelle. Guf.

I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Kører til Aarhus Ø, og laver personlig træning. Det starter med ekstremt høj sol. Da jeg efter en time kører hjem, er der sorte skyer på himlen og gråvejr resten af formidagen.

En ven, mit kommunikationsbureau, kommer på besøg, hans skal se onlinevideoer igennem, give feedback på dem, og hjælpe med noget af det tekniske. Dagen går.

Eneste styrketræning: 4 x 12 armstrækninger.

Sidst på dagen tager vi til Risskov og spiser hjemmelavet pizza hos en ven. Vi bliver mødt med Aperol spritz og dernæst Manfreddo rødvin. Det hele smager lidt af Italien.

Vi ser en streamet film Anna, om en model skråstreg KGB agent. Luc Besson er intruktør og det borger for o.k. action og meget flotte billeder – fra blandt andet Paris, Moskva og Milano. Jeg nyder billederne.

Godnat ved 22:30-tiden. Hjem og seng ved 23:30 tiden.

Lørdag

Op ved 6-tiden.

Vi arbejder lidt. Kører så til byens bibliotek, der har kviktest om lørdagen. Rundt om i byen er der biler og huse med danske flag. Man varmer op til EM i Fodbold

Jeg møder op før 9:00 (åbningstid) og står i kø i 5 minutter. Da jeg kommer til, spørger de: Har du bestilt tid? Nej, det har jeg ikke. “Det er PCR test”. Jeg bliver tavs et kort sekund – det har de så lige ændret – før jeg får set mig om, får jeg for første gang i lang tid vatpinden godt ned i halsen, host!

Vi tager til Ringelmose Skov og løber og går en kort tur på 3 km med Rex. Så var det meningen, at vi skulle i fitnesscenteret. Men da vi kører ind i byen, foreslår Henrik at vi spiser brunch i stedet. Som Mae West sagde “Jeg kan modstå alt, bortset fra fristelser”, så vi spiser brunch på Café Laurits. Første gang siden der er blevet åbnet igen. Det smager godt.

Hjemme igen. Henrik arbejder.

Rejsedrømme

Jeg surfer lidt på rejsesider, der kommer flere og flere gule pletter i Europa, men ellers ser det ikke for godt ud … det tegner foreløbig til bilferie i Danmark og hos naboerne i syd, men jeg drømmer også om at “komme på vingerne”, hvis muligt.Derefter kører jeg af sted på motorvejen:

Hjem til mine forældre. Først lidt kryds-og-tværs løsning og snak, så let styrketræning i udestuen. Dernæst en gåtur med mor i kvarteret med masser af haveglade husejere; 1 km på 1½ time.

Så kører jeg til Ørnereden og løber på trappen i 56 minutters tid, 28 ture op og ned: 6.776 trin. O.k. men ingen superpræstation.

Hjem. En ven og hans dreng kommer på besøg.

De får hakkebøffer og kartoffelmos, jeg får veggieboller (plantefars frikadeller) og kål. Ikke et forsøg på at være på tværs, men på at spise lidt mere anti-inflammatorisk og der er Henrik ikke helt endnu.

EM chok start

Det skulle være en helt igennem hyggelig aften, men før og efter spisning kører DR TV med den første UEFA EURO 2020 EM kamp mellem Danmark og Finland. Til sidst i første halvleg falder Christian Eriksen om på banen, holdkammeraterne slår ring omkring ham og holdlægen giver livreddende førstehjælp. Efter lange 18 minutter køres han til Rigshospitalet. I lang tid er banen bare tom, før den første besked kommer, at han er på hospitalet og at man må have tålmodighed til 19:45. Omkring det tidspunkt kommer beskeden, at han er vågnet og stabil. Der lyder et jubelbrøl. Der går endnu en periode, mens UEFA fortsat holder krisemøde, hvorefter der kommer besked om, at kampen går i gang igen 20:30. Enorm lettelse og glæde alle vegne – også her – over at Eriksen er i live. Danmark (ser jeg senere) taber 1-0 til Finland. En kraftpræstation at begge hold kunne gennemføre efter chokket.

Da gæsterne er gået, ser Henrik og jeg tysk krimi og så til ro 22:30.

Søndag

Op ved 5:30-tiden.

Vi tager i foreningsfitnesscenteret og træner. Jeg ror på romaskinen for første gang siden nedlukning og genåbning. Kun 10 minutter, lidt af en nedgang. Så styrketræning: 4 x 8 bænkpres og 3 x 10 unilateral brystpres og 3 x 10 unilateral row.

Der er ikke vanvittigt mange medlemmer i fitnesscenteret endnu. De fleste gange vi har været der – godt nok på ydertidspunkter – har der kun været os og 1-5 andre. Men der er plads til 18.

Hjem. Henrik går med Rex. Jeg tager til frisør klokken 9:00. Den lokale hair dresser holder ekstraordinært åbent for et par kunder, der har akut behov! Jeg skal holde live foredrag i morgen for første gang i 10 måneder og håret er nødlidende. Mens jeg sidder i stolen, kigger Henrik ind og siger farvel, før han kører på kundebesøg i Skanderborg og derfra videre nordpå til både møder og spisning med familien.

Jeg er hjemme på egen hånd og bruger tiden på blandet oprydning, tøjvask og foredragsforberedelse.

Aftentur med Rex på golfbanen.

Aftensmad: Restegilde, pasta, veggieboller, tomater, salat, kål og hvad jeg ellers finder fra de seneste dages måltider.

Ser lidt tv og i seng ved 22-tiden.

 

En uge med blandede oplevelser og en begyndende ferie-kriblen i maven.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 Workout: Multi-muskel tema træning