Shoe story: De gode Gå dig i form sko

Ugen der gik 16 2021: Vi fejrer gradvis genåbning

Af Marina Aagaard, MFT

En særlig uge. Med mere genåbning.
Det skal udnyttes!

Ugen der gik 16 2021

En god uge for danskere, der nu kan komme ud at spise. En skidt uge for filipinere ombord på en ubåd, der sank. Øv. Den slags nyheder kan man undvære. Nyheder om, at der gradvist genåbnes mere i Danmark er til gengæld opmuntrende. Til gengæld er der frustrerende meldinger om, at der  er rod i vaccine-skemaerne. Og utilfredsstillende med halv-time-i-forvejen-booking-krav, halve løsninger og hovsa-udmeldinger, så landets festival- og feriearrangører træder vande.

Endnu en uge uden rigtig åndedrætstræning, men nu får jeg da endelig sendt udstyrs-fejlmelding af sted …  Nul live bog snak eller træning i denne uge (bortset fra en enkelt YouTube live) – på grund af ‘byggerod’.

Mandag

Det glippede med test i går aftes, så jeg må sted i dag. Heldigvis var der en tid at få.

Op ved 5-tiden.

Kører til Aarhus og laver personlig træning. Solen stråler, så det skærer i øjnene. Helt eksotisk.

Kører til Skejby Universitetshospital og kommer til kørende covid-19 test – lidt før tid.

I denne uge er en maler i gang den næsten tomme træningssal. Samtidig er garagen fyldt op, så det er umuligt at træne der. Og mit kontor er stadig med stort hul i loftet; tømrerne gik og vender tilbage “på et tidspunkt”?

Henrik, Rex og jeg løber-går 5,5 km i Hestehave skov. Det er næsten 18 grader, det er fabelagtigt: Næsten som sommer. Først yde, siden nyde. Vi køber en kæmpe soft-ice hver i kiosken (top foto).

Hjem og arbejde.

Senere en længere tur med Rex omkring golfbanen.

I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 6-tiden.

Gåtur med Rex rundt om golfbanen.

Jeg kører til Rønde. Mit testsvar er stadig ikke kommet, men jeg har en tid hos min ‘day spa’ og må møde op. Da jeg er fremme, er der stadig intet testsvar. Vi bliver enige om, at jeg tager hen til byens bibliotek, hvor der er kviktest – selvom tanken om en vatpind i næsen ikke er lige mig.

Jeg stiller mig i kø og venter. Jeg når at vente 10 min, så bipper mobilen. Mit testsvar er kommet; corona ikke påvist. Jeg springer ud af køen og spurter op til mine behandlinger, som jeg har savnet et halvt års tid. De har heldigvis byttet rundt, så jeg kan komme til trods ½ times forsinkelse.

Da jeg er færdig, er det meste af dagen gået. Den resterende tid finpudser jeg materiale til i morgen. Og naturligvis gåtur med Rex.

Dagens træning: 3 minutter håndstand.

Ingen bog snak i dag. Bare spisning.

I seng ved 22-tiden.

Onsdag 21.4.

Op ved 6-tiden.

I dag er en stor dag: Cafeer og restauranter åbner for udendørs servering og indendørs servering, hvis man har en positiv test.

Jeg går morgentur med Rex på golfbanen.

Midt på dagen online foredrag for en kommune i sydvest. Jeg prøver for første gang noget nyt; slides som baggrund, mens jeg bevæger mig i forgrund. Det virker heldigvis godt, men deltagere er meget stille i dag. Heldigvis kommer der positiv feedback til sidst, men efter min mening, må der gerne være flere spørgsmål (jeg længes efter live ping pong med deltagere).

Jeg er jo testet, så i dag, beslutter jeg mig for at gå ud at spise, hvis Henrik kan blive testet “negativ”. Vi kører til nabobyen, hvor Henrik står i kø i ca. 60 minutter (han fik at vide, at det ville tage 15 minutter), mens jeg går tur med Rex. Da han er færdig, kører vi mod Aarhus, mens vi venter på svaret. Da vi ankommer til Aarhus, tikker svaret ind på mobilen: Negativ test.
Hurra, vi skal ud at spise for første gang i cirka 5 måneder – vi ser, at ved åen er der masser af mennesker til udendørs servering. Det er næsten ligesom præ-corona.

Vi spiser på Mellemrum, hvor bordet er bestilt i god tid. Henrik får en rejeret, specialsteak og en rabarberdessert. Jeg spiser vegetarmenu, med gulerodsret, blomkålsret og tartelet med ærter. Til maden får vi danskvand og vinmenu, et lille glas til hver ret. Fint nok. Mætte og tilfredse kører vi retur nogle timer senere.

I seng ved 22-tiden.

Torsdag

Op ved 5-tiden.

Arbejder lidt. Tager til byens frisør ved 8:30-tiden. Det negative testresultat skal udnyttes til fulde. Fedt at være til frisør for første gang i et halvt år. Jeg trænger.

Ved middagstid holder jeg online firmatræning over google meet; i dag steptræning.

Ved 14-tiden laver jeg en YouTube live, første gang med live step, det går so-so.

Henrik kører til Aalborg til møde og derfra videre til Holstebro, hvor han overnatter.

Så kan jeg i ro og mag arbejde igennem: Jeg er ved at ensrette tekster til ny shopside. Det tager lidt længere tid end beregnet.

Jeg går tur med Rex, men der er fyldt af golfspillere på de sædvanlige ruter, så jeg må ud i rough’en og krabbe mig rundt.

Hjemme igen. Jeg spiser bare lidt pasta, ost og tomat. Og arbejder videre.

I seng ved 23-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Kører til Aarhus og laver personlig træning. Det er en fantastisk morgen, igen med blændende solskin.

Da jeg kommer hjem, dukker Henrik op.

Det er Verdens Bogdag i dag, så jeg laver et lille udsalg med de få fysiske bøger, jeg selv har hjemme, og ebøger. Pudsigt nok er det de fysiske bøger, der bliver solgt. Så jeg arbejder en del af dagen med at ekspedere ordre og pakke. Det er ikke så voldsomt som det lyder, men det tager noget tid.

Sidst på dagen kører jeg til postindleveringen, så er der styr på.

Henrik og jeg løber en tur i Hestehave Skov. Dvs. først løber Henrik med, så går han med Rex, mens jeg løber videre, 5 km i en ultradårlig tid …

Menuen står igen på ovnkylling og pasta og grønne bønner.

I seng ved 22-tiden.

Lørdag

Op ved 7-tiden. For sent.

Henrik og jeg går morgen-formiddagstur med Rex i en lille skov i nærheden.

Hjem og arbejde lidt.

Ved 12-tiden kører jeg ad motorvejen til mine forældre. Vi træner en time i udestuen. Derefter går jeg tur med mor. En lidt længere tur på 1½ km, en lille fremgang. Overalt springer træerne ud med hvide og lyserøde blomster. Det er fabelagtigt og oplivende.

Ved 16:00-tiden kører jeg til Ørnereden og løber på trappen, 28 x 2 x 121. Ny PR … hvad angår antal ture. Vejret er fænomenalt og energien er rimelig.

Hjem igen. Skrive lidt.

To venner kommer på besøg, hun fra et sommerhus i Ebeltoft, han hjemme fra Risskov.

Til forret: Rejer, løg og tomat, bagt i ovn. Dertil flutes. Og gewürztraminer.

Til hovedret: Mænd spiser flæskesteg. Kvinder spiser laks. Vi får alle ovnbagte kartofler og asparges. Dertil rødvin og hvidvin.

Vi går tur med Rex i skumringen. Da vi kommer tilbage er der kransekage og kaffe og te (og cognac) efter lyst og behov.

Venner går halvsent.

I seng ved 23-tiden.

Søndag

Op ved 7-tiden. Lidt sent.

Henrik tager ud på en opgave, han sætter mig af og jeg går med Rex bag golfbanen.

Skal foreberede online foredag, men “intervaltræner” i stedet: Vasker tøj og skriver blogindlæg på skift.

Sidst på dagen:

Jeg rydder en sti hen til squat racket og træner ben:
4 x 10 squat OH, back, 4 x 16 lunge OH, 3 x 10 romanian deadlift, HV, HV, begge.

I seng ved 22-tiden.

En ret god uge er gået. Med for meget og vin og for lidt træning. Igen.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Shoe story: De gode Gå dig i form sko