Motivation? Citat: Vælg selv, rejs dig op

Jordens Dag 2021: Genopret Moder Jord sag

Af Marina Aagaard, MFT

Earth Day, eller Jordens dag, er en mærkedag-tradition, der blev indledt den 22. april 1970 i USA. Formålet er at gøre opmærksom på verdens miljøproblemer. Jordens dag er blevet fejret samme dag hvert år siden dengang. 

Hvis du har glemt, så bliver du nok mindet om det, hvis du vil google noget i løbet af den 22.4. Traditionen tro har Google en lille grafik og film med Jordens Dag tema.

Jordens Dag 2021 Foto Miguel Ugalde Freeimages

Earth Day

FN’s generalforsamling vedtog i 2009 den Resolution A/RES/63/278, der fastsatte den 22. april som Den Internationale Moder Jord Dag.

I Danmark var der forskellige initiativer i 1980’erne og en del initiativer blev genoptaget sidst i 1990’erne (Wikipedia). I kølvandet på klimadebatten har denne mærkedag fået endnu mere vind i sejlene i de senere år. Det nyeste er en god nyhed, som man kan læse på Earth Day hjemmesiden:

Biden-administrationen har indkaldt til et globalt klimatopmøde på Jordens dag 2021.

Earth Day siden skriver videre: Der er siden 1970 foregået mange vigtige miljøaktiviteter på Jordens Dag, herunder den nylige underskrivelse af Paris-aftalen. Jordens Dag er fortsat en vigtig og samlende dag hvert år. Organisationen ser frem til at være en del af det historiske klimatopmøde og iværksætte aktive tiltag, der kan genoprette vores Jord.

Earth Day organisationen har blandt andet iværksat:

  • 100 Millioner træer plantet
  • Uddannere i 149 lande
  • 7 Mia. USD “Green School” legater
  • 36 Mio. Oprydningsfrivillige
  • Flere love: Clean Air Act, Clean Water Act, Endangered Species Act

Earth Day 2021

Parallelt med Biden Administration’s globale klima topmøde afholder EARTHDAY.ORG deres anden Earth Day Live online på deres site (link herunder). Den globale online event begynder kl. 12 PM (Eastern Time).

Der vil være workshops, paneldebatter og specialaktiviteter, der fokuserer på Restore Our Earth™ (genopret vores your). Det vil handle om blandt andet grønne teknologier og innovative ideer, som kan genoprette verdens økosystemer.

Parallelt med online arrangementet foregår der forskellige små og store arrangementer verden over. I Danmark et par mindre ‘plant træ’ arrangementer og genåbning af Energimuseet ved Tange Sø.

Jeg har ikke selv plantet nogle træer for nylig, men har dog støttet et træplantningsprojekt. Flere træer, bedre klima.

God Jordens Dag til dig og dine.

Læs mere:

Earth Day org

Verdens miljødag

Earth Hour

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Vælg selv, rejs dig op