Liechtenstein Vaduz Weekend Visit: Fyrstelige øjeblikke

God påske 2021 trods coronavirus

God påske 2021

En dejlig påske til dig og dine.

Jeg håber, at I holder jer raske og humøret oppe.
Nyder det gode vejr og udsigten til mere genåbning.

God Påske 2021 Marina Aagaard blog

Påskemiddag

I dag er det både Henriks fødselsdag og Skærtorsdag. Det vil sige dagen bliver lidt speciel: Ingen påskemad, men Henriks lasagne som han lavede kilovis af i går. Der er lagt op til en lille fejring – inden for coronalovens rammer. Henrik er endda blevet testet; det forlangte en af gæsterne ….

Sidste år var familiens traditionelle påskemiddag helt aflyst på grund af coronakrisen.

I år holder vi til gengæld påskemiddag på trods af coronakrisen.

Vi er kun få og mine forældre er blevet vaccinerede, så nu gør vi det!

Påskehygge. Skidne æg. Kinderæg! 3 gode ting i en!

Chokoladeæg? Min favorit har altid været Kinder – det er ikke fin eller sund chokolade, men jeg er vild med smagen – indmaden, overraskelsen, må andre slås om. I år faldt jeg dog over en anden, ny, type chokoladeæg: Marabou Eggs (variationen uden kiks og anden overflødig tilsætning). Jeg faldt for æggebakke-pakken og måtte bare smage. Sjov ide og passende chokoladeæg smag, men man skal ikke spise mere end fire i træk, så bliver de vamle!

Familietradition

Ud over skidne æg, kogte æg i sennepssovs, (supergodt) med rugbrød, plus blandet pålæg, får vi hjemme mämmi’ (finsk), memma (finlandssvensk):

Traditionel finsk påske-dessert lavet af vand, rugmel, malt, salt og Sevilla appelsinskal. Retten blandes og “langtidsbages” derefter. Herefter køles den. Der er op til 10 % protein i og ‘lidt’ sukker, fra 2 % op til 20 % i industri-memma tilsat melasse (sukker restprodukt).

Memma tager tid at lave, så normalt køber man det færdigt. Mine forældre fik det tidligere fra varehuset Stockmann i Finland, men de leverer ikke længere memma (per post)! Heldigvis begyndte vores far som en overraskelse selv at lave memma. Til topkarakter. Endda bedre end den færdiglavede.

Memma ser ærlig talt ikke ret lækkert ud: En mørkebrun, sej-klistret trøffelagtig masse. Smagen er også ret speciel, intens øllebrødsagtig med let smag af appelsinskal. Kun min søster Pia og jeg er hooked på memma, som spises kold med fløde og eventuelt sukker.

Påskedage

Påsketiden (påskeferien) er tiden, hvor man indtager store mængder chokoladeæg, chokoladeharer og påskemad; fordi man bare har lyst til at feste eller fordi man fejrer årets største kristne højtid, påsken, hvor Jesus genopstod.

Palmesøndag: Jesus, Guds søn, kommer til Jerusalem; modtages som en konge.
Skærtorsdag: Jesus spiser påskemåltid. Jesus tages om natten til fange.
Langfredag: Pontius Pilatus dømmer Jesus til døden og han korsfæstes.
Påskedag: Jesus er genopstået; påskemysteriet er en realitet (kristendom.dk).

Påskedag falder altid på den første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn, så det betyder at påskedag datoen kan variere fra år til år fra d. 22. marts til d. 25. april. Fastelavn, St. Bededag, Kristi Himmelfart og pinsen retter sig ind efter påske og falder derfor også forskelligt fra år til år.

Rigtig glædelig påske!

Referencer

Lev NU: Derfor fejrer vi påske

Påskens Hvem Hvad Hvor www.kristendom.dk

Påsken og ægget www.kristendom.dk

Påske www .wikipedia.org

Påsketidspunkt www.videnskab.dk

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Liechtenstein Vaduz Weekend Visit: Fyrstelige øjeblikke