Motivation? Citat: Problemknuser: Kom over det og løs problem

YouTube kanal status: 1.000.000 views 2021

Af Marina Aagaard, MFT

YouTuber? Vlogger? Desværre nej.
YouTube bruger og kanalindehaver? Ja.

YouTube. Et af verdens største sociale netværk. Ikke kun en videoplatform, men også et sted hvor man interagerer med hinanden i live streams og vlogs. Har jeg hørt. Selv har jeg været bruger længe, set og hørt musik, træning og tutorials (how to) videoer. I noget kortere tid har jeg haft en egen kanal, hvor jeg sporadisk har delt populære og mindre populære videoer.

Over 2 milliarder indloggede brugere besøger YouTube hver måned, og hver dag ser folk over en milliard timers video og genererer milliarder af visninger.

YouTube kanal status

Ret uopfindsomt er kanalnavnet mit eget navn: marina aagaard channel.

Selvom jeg ret tidligt hørte om YouTube, havde jeg ingen planer om en kanal. Delvist fordi jeg er ret dårlig til at kaste mig ud i teknisk orienterede projekter. Indtil en idrætsstuderende på Aalborg Universitet vantro konstaterede at jeg ikke havde en kanal.

Ergo måtte jeg bide i græsset. Jeg oprettede en kanal, men først efter en tid begyndte jeg at lægge videoer op. Ikke målrettet, snarere lidt tilfældigt, når jeg lige var i gang med nogle øvelser og faldt over noget som jeg synes kunne deles – trods svingende videokvalitet.

10 års jubilæum

Lige nu under skrivning af denne post husker jeg, at kanalen snart har 10 års jubilæum.

For nylig opdagede jeg –  i starten af 2021 – at min YouTube kanal nåede op på 1 million views. Altså ikke views per minut, hvilket er tilfældet for seksårige produkt vloggere fra fjernøsten. Det er life time status siden starten d. 29. april 2011. Ikke imponerende, men for mit vedkommende alligevel glædeligt og overraskende taget i betragtning af at min indsats har været meget, meget beskeden. Aktuelt ser det ud som om, der er 1000 views per dag spredt ud over diverse videoer (Top nederst).

YouTube kanal status Marina Aagaard blog fitness

Video indhold

De cirka 330 videoer handler for langt størstedelens vedkommende om træning. Små øvelses- eller serievideoer. De fleste på 1-10 minutter, fordi tidligere måtte videoer ikke være over 10 minutter, men nu er det blevet normen. Der er p.t. følgende få videotemaer:

 • Træning
 • Trapper (løb på trapper, mest kig til trin!)
 • Natur (korte klip fra natur fx strande på ferier)
 • Kultur (korte klip fra byrum, arkitektur og hoteller)
 • Bog snak (nye live About klip – og enkelte bog præsentationer, gamle PR klip)

Videoerne er ordnet i playlister efter den kropsdel, der trænes, eller i fx Travel, Lifestyle og Bog snak.

Videoerne er med dansk eller amerikansk tekst eller tale.
De første øvelsesvideoer var stumfilm.

Som noget helt nyt gik jeg for første gang live d. 12.3.2021. Siden har jeg lavet en enkelt ‘live’ træning, en 24 workout, og fem ‘vlogs’ (video blogs):

Emnet er mine fagbøger. 10 minutters klip om titler, hvad, hvorfor og hvordan. Lige de videoklip har jeg ingen forventning om at andre – ud over måske de nærmeste – ser. Formålet er især at øve mig på “live” funktionen, hvilket jeg ikke er helt tryg ved, men jeg håber at øvelse gør mester, så jeg fortsætter nok med den proces lidt endnu (indtil jeg er igennem titlerne).

Views 1,038,140 (26.03.2021)

Views ud fra køn

Kvinder 55.8%
Mænd 44.2%

View varighed gennemsnit

Kvinder: 1:17
Mænd: 1:00

Views per subscription status

1,026,498 – Not subscribed
11,642 – Subscribed

Like, subscribe og connect

Det gør en forskel og du er meget velkommen til at kigge ind på Marina Aagaard. Klik gerne på den røde subscribe knap, hvis du har lyst – i YouTube’s øjne er kanalen nul og niks værd, hvis ingen subscriber … Man forpligter sig ikke til noget, det er gratis og man modtager ingen (uønskede) informationer. Man tjekker selv ind ved lyst og behov. Jeg opfordrer også til at ‘like’, hvis man finder noget brugbart. Så filmer jeg mere af det. Kommentarer er også meget velkomne.

Der er reklamer før flere af videoerne. YouTube stiller gratis kanalplads til rådighed, men tjener penge på reklamerne. Min, og andre små kanaler, har ingen indflydelse på reklamerne, der bringes, og modtager ingen penge for dem. Store kanaler med særligt mange følgere, visninger og lang visningstid, kan til gengæld tjene en del. 

Top 10 Lifetime

 1. Curtsy lunge | Knee strength and stability | 155,183
 2. Stretching and Relaxation | Stretch with the Stability Ball | 110,877
 3. 30 Best Slide Board Exercises for cardio workout | Lateral movement training | 31,700
 4. Ret Ryg | Bedre Holdning Stærk Ryg | 3 Øvelser | 31,415
 5. 55 Rope Jumping Moves | Surprising, Fun and Fatburning | 23,719
 6. Planke | Core | Kropsstammeøvelse | 21,248
 7. Yoga Solhilsen A | Basis nem begynder demo | 19,084
 8. Sjipning Fitness | Sjip Basis Tip om Tov og Teknik | 18,625
 9. Ski Fitness 1 | Kom Godt i Gang Hjemme | Marina Aagaard, MFT
 10. Kom i gang med hula hop ring | Begyndertips | 15,517

Top 10 Sidste 48 timer

 1. 24 Workout All-round fun fitness 1 2 3 4 5 reps and more
 2. 30 Best Slide Board Exercises for cardio workout | Lateral movement training
 3. Stretching and Relaxation | Stretch with the Stability Ball
 4. Sjipning Fitness | Sjip Basis Tip om Tov og Teknik
 5. Floor tap squat | Jump squat touch | Jumping jack tap | HIIT exercise
 6. 55 Rope Jumping Moves | Surprising, Fun and Fatburning
 7. Tabata interval kropsvægt konditionstræning 4 minutter hjemmetræning
 8. Sjipning Fitness 1 | Sjip Dig i Form Sjippetræning
 9. Stability Ball Balance 3 | How to stand up on the ball: Faster safer way
 10. Seven Basic Steps | Aerobics | Aerobic Gymnastics | Dance

Læs og se mere baggrundshistorie:

Tip: Brug hastighedskontrol:

 

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Citat: Problemknuser: Kom over det og løs problem