10 grunde til at skrive en bog og 10 til at lade være

Ugen der gik 11 2021: Ret og vrang og bog snak

Af Marina Aagaard, MFT

Coronanyhederne kører hele ugen igennem. AstraZeneca vaccinen er trukket tilbage. Vaccinationsplanen er stadig forlænget. Statsministeren giver ingen håb om mere genåbning i feriemæssig henseende. Tyskland har til gengæld åbnet for rejser til Mallorca og andre sikre destinationer. 

Ugen der gik 11 2021 Marina Aagaard blog Aarhus Havn fotoFormidable morgener med tåge og sol. Her på Aarhus Havn.

Ugen der gik 11 2021

Ugen gik med alt muligt … der forstyrrede optimal produktivitet og orden.

Mandag

Op ved 7-tiden. Og så gåtur med Rex på golfbanen.

I retten i Randers fra 9-14 med advokat. Jeg er stævnet af de to genboer, der har taget vores udsigt på grund af et ulovligt opført – men af kommunen lovliggjort – byggeri. Mere vil åbenbart have mere og nu vil de friske typer også disponere over vejen, som vi ejer sammen med vores naboer. Nu må vi se. Dommeren opfordrer til forligsmøde. Det kræver dog at vores naboer vil være med. Det må vi lige spørge om.

Jeg laver lidt ‘fjernsyn for dig’ til andre, der også er coronaramte. En smule let motion ved aftenstide:

17:00 FlowMotion, 30 minutters let styrke, stabilitet og mobilitet på facebook live.

Derefter rykker jeg fra kælderen ovenpå i kontoret og laver en lille snakkeseance:

19:00 Aerobic Bog snak, 20 minutter om min første bog. Der er vist ingen der ser med, men jeg gør det for at øve mig på live online – lidt af en udfordring – og for at fortælle ikke om træning, men om bøgernes tilblivelse (som videodagbog aka vlog).

Derfor spiser vi sent, så vi får ‘bare’ let mad: Mou suppe med græskar. Henrik pifter den op med cognac og peber. Den smager godt. Dertil ristet valnøddebrød.

Åndedrætstræning, 6 minutter.

I seng ved 22-tiden.

Tirsdag

Op ved 5-tiden.

Personlig træning i Aarhus. Kølig, men fænomenalt flot morgen – solen står op, mens jeg kører ind.

Hjem. Bliver interviewet til en populær podcast af en dygtig mentaltræner som er vild med min nye bog Mikrotræning som vi snakker om i en halv times tid. Det er et interessant interview fordi intervieweren også er fysioterapeut og stiller specifikke træningsspørgsmål. Super godt.

Klokken 12 tager jeg til min mor og går tur med hende, mens min far tager “på arbejde” i firmaet (som min søster bestyrer). Min mor er svækket af KOL og manglende gåture (fordi min far næsten ikke går aktuelt på grund af dårligt knæ), så vi går bare en kortere tur med mange ophold i dag – i solskinsvejr med forårs- og påskestemning i forhaven.

Så kører jeg hjemad – forbi et højhus, hvor jeg for første gang længe (føles det som om) løber på trapper: 10 x 271 x 2: 5420 trin cirka.

Hjem og skriver lidt og går aftentur med Rex i skumringen.

Henrik er kørt til møde i Aalborg og jeg spiser derfor ‘koldt bord’, æg, tun og tomater.

Når katten er ude, spiller musene på bordet: Jeg spiller en lillebitte smule på klaver, men det lyder kattejammerligt. Rex kommer dog og snuser til tangenterne og lægger sig lige ved siden af. Mystisk.

Dagens træning: 3 minutter håndstand, men ingen åndedrætstræning, for det er blevet sent.

I seng ved 22-tiden.

Onsdag

Op ved 6-tiden.

Jeg går morgentur med Rex på golfbanen. Koldt men flot vejr med solskin.

Ser et kort online Chris MacDonald foredrag om hans nye bog ‘Ikke til forhandling’. Det handler om evolution og som han siger: “Søvn er mere vigtig end kost og motion til sammen!”

Over middag gør jeg klar til online firmatræning.
Det nye setup med en anden computer og en ekstra video fungerer ikke. Arrgghh.
Om igen: Op og slæbe kontorudstyret i kælderen.

Firmatræning. Tester udstyret grundigt. Også i dag går både tale og musik igennem.
I dag 45 minutter med styrke – og igen med træningstubes.

Så har vi møde med naboerne. Vil de være med til et mæglingsmøde med genboerne, der ønsker vejret. Nej tak, er svaret. Nu må vi melde “nej” videre til retten.

Vi spiser tidligt. Rester: Luksustartelletter med kylling, asparges, champignon og ærter.

19:00 Step Aerobic Bog snak, 13 minutter om min anden bog. Igen er der er vist ingen der ser med, men øver videre på live online.

Åndedrætstræning 6 minutter.

I seng ved 22-tiden.

22:01 Vor ven Gitte left the building.
Tommelfinger-nedad-tegn til cancer.

Torsdag

Op ved 6-tiden.

Breaking news ruller henover skærmen. Der er mere genåbning på vej. Altså for skolerne. Åbenbart ikke for nogen dele af erhvervslivet, heller ikke små selvstændige, der er nødlidende.

Henrik og jeg går og løber morgentur ved Rex i Hestehave Skov ved Kalø Slotsruin. Intervaller: 8 x 4:1.

En typisk arbejdsdag med mail korrespondance, blogging, foredragsforberedelse – og et core træning interview med SKØN, Matas’ magasin.

Bortset fra en hæslig opdagelse:

I går kom jeg ind vores arkivrum – som nogen i husstanden har brugt som et roderum – og masede mig om i den bageste del:

Der fandt jeg mine kalendere tygget delvist i stykker, en katastrofe på det personlige plan, og også min førsteudgave af Step Aerobic bogen, som jeg netop var på jagt efter. En del andre ting var også hærgede og gennemtyggede. Det kunne kun betyde en ting: Rotter. Så jeg tilkaldte straks via kommunen en rottefænger aka skadedyrsbekæmper (en gratis service).

Han kom til eftermiddag og konstaterede problemet: Bagest i lokalet er der et såkaldt ventilationsrør og det er ikke dækket af (jeg sender et par ikke helt venlige tanker til den vvs-mand, der montererede røret). Hullet bliver lukket midlertidigt og der bliver stillet et par fælder op. De fælder kommer en eller anden til at undersøge om et par dage. Det bliver ikke mig.

Hjernetræning

Klokken 16:45-18:00 kvikker jeg lidt op igen ved at se et spændende Folkeuniversitetet foredrag med hjerneforsker Troels W. Kjær.

Så går jeg tur med Rex og træner 7 x TGU og 3 x 20 1-arms KB swing.

En ven kommer på besøg fra Hamburg; hun skal bare overnatte før hun skal videre.

Så kører vi tre til en ven, fra den faste boble … her bliver vi modtaget med Aperol Spritz og så nyder vi en lækker carpaccio forret med løg, tomat og parmesan. Dernæst en rigtig lækker pizza med grøntsager eller skinke. Dertil rødvin Tator. Kun et enkelt (1½) glas. Det er jo hverdag.

Vi skulle egentlig have set en film, men det bliver sent og det er arbejdsdag i morgen, så ved 22-tiden tager vi af sted.

I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Personlig træning i Aarhus.

Dagen går med at rydde op og forberede online aktivitet.

Over middag kører Henrik til Herning til møde og for at besøge og overnatte hos nevø.

Jeg går golfbane tur med Rex og træner derefter let: 4 x 8 frivend med vægtstang i kælderen. Der er håndværkere i gang on-off, så der roder frustrerende meget.

19:00 Workout Bog snak, 13 minutter om min tredje bog og det bliver sent, så jeg spiser bare tun, hytteost og tomat.

Som drink efter maden nyder jeg et glas juice. I SuperBrugsen faldt jeg over nogle frugtjuicer. Jeg drikker ikke ret meget færdiglavet juice, fordi det er semi-usundt sukkervand, men disse var med eksotiske frugter, kærlighedsfrugt og guava, så det skulle lige smages. Min mor får resten i overmorgen, så hun også får smagt noget andet end det sædvanlige.

Åndedrætstræning 6 minutter.

Lidt for sent i seng ved 23-tiden.

Lørdag

Op ved 6-tiden.

Jeg går golfbane tur med Rex og skriver lidt.

Resten af dagen går med at rydde op og skrive på løst og fast.

Åndedrætstræning 6 minutter.

En ven og hans søn kommer til spisning; vi mindes Gitte.
Menuen er igen kylling og ovnbagte kartofler og gulerødder og stegt spidskål. Bagefter – på opfordring – pandekager med is.

I seng 22:30-tiden.

Søndag

Op ved 7-tiden.

Åndedrætstræning 6 minutter.

Henrik arbejder og jeg går tur med Rex omkring golfbanen – i weekenden plejer vi ellers at gå en længere morgentur, men ikke i dag.

Resten af dagen oprydning og onlinekursus forberedelse.

Over middag inviterer en ven til spisning. Ja tak.

Ved 18-tiden er vi på Mols. Først går jeg en lille tur med Rex, mens Henrik varmer op …

Til helstegt pattegris, kartoffelkompot med løg og champignon, to slags salater og dertil hvidvin og rødvin. Derefter ophold i pejsestuen med chokolade, cigarer (til de der ønsker det), topklasse portvin og whisky. Jeg er som sædvanlig chauffør og smager kun en mundfuld.

Godt det er mandag i morgen …

Henrik bryder overraskende nok op og vi kører forholdsvis tidligt.

I seng ved 22-tiden.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 grunde til at skrive en bog og 10 til at lade være