Ugen der gik 2 2021: Mere sne og minusgrader

Motivation? Citat: Nedtrykt eller motiveret i dag

Af Marina Aagaard, MFT

Hav det elendigt. Vær trist. 
Føl dig skidt tilpas. Eller:
Motivér dig selv.

Den person, der skrev det, er anonym!
Forståeligt nok. Så let er det heller ikke.
Men der er et gran af sandhed i det:
Nok sandhed til at du kan gøre brug af ord i dag.

Nedtrykt eller motiveret

Be miserable.
Or motivate yourself.
It’s always your choice.

Hav det elendigt.
Eller motiver dig selv.
Det er altid dit valg.

Vær trist eller motiveret Boldomatic Marina Aagaard blog

I morgennyhederne i dag blev der sat fokus på, at danskerne har det dårligere nu i 2021 under anden lockdown end i 2020 under første lockdown. Forskningen viser, at langvarige problemer slider … det kunne jeg godt have gættet på.

Lige nu er en meget stor andel af danskerne især unge og midaldrende, omkring 40 % mere stressede, angste, deprimerede og ensomme end tidligere. Og mange sårbare og ufrillige singler har det værre end før.

Fakta

Fakta: Mange har det i dag ret elendigt og er nedtrykte.

Fakta: Det foregår ikke kun inde i hovedet, ydre forhold kan være så slemme, at det er umuligt at se bort fra eller smile sig ud af (men smil alligevel, fordi kunstige smil kan løfte humøret).

Fakta: Forskningen inden for positiv psykologi viser, at rent faktisk er nogen af de mennesker, der har de værste vilkår, nogen af dem, der har det bedst (bedre) mentalt. Så ja, det er altid vores eget valg, selvom vi ikke altid magter at træffe de rigtige valg. Men vi kan øve os.

Fakta: Mindfulness træning bl.a. handler om at acceptere det vi ikke kan ændre på og være taknemmelige for det vi har.

Vrist dig fri af sumpen:

Find motivation. Dyrk motivation. Træn motivation.

God dag, uge, måned, år


Positiv psykologi

Et paraplybegreb, som dækker et stort forskningsområde inden for psykologi, der fokuserer på studiet af menneskets psykiske sundhed [trivsel] og udvikling baseret på empiriske undersøgelser. (Wikipedia)

Mindfulness

Mindfulness går ud på at vågne op til det liv, du har lige nu. Ikke det liv, der har været, eller som måske vil komme. Men at vågne op til det liv, der er i dette øjeblik, på en måde, hvor du er venlig mod dig selv.

Mindfulness har rødder i buddhismen. Ifølge buddhismen fører menneskets jagt på varig lykke og forsøg på at undgå smerte til frustration, lidelse, angst og depression. Vi føler smerte, fordi intet varer ved. Vi bliver alle syge, forfalder og dør. Og sindet narrer os til at tro, at livet sker et andet og meget bedre sted. (Psykiatrifonden).

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik 2 2021: Mere sne og minusgrader