Top 10 Fitness trends 2007-2021: Sundhed og træning tendenser

Fitness Tryday 2021: Behind the scenes hjemme

Af Marina Aagaard, MFT

I januar 2020 – før corona lukkede landet – var jeg så heldig at være med til Fitness Tryday i Præstø på Sjælland. En flot eventdag i en stor forening med mange aktiviteter. Mit bidrag var et velbesøgt træningsforedrag.

Senere i 2020 blev jeg spurgt af hovedorganisationen om jeg ville være med ved Fitness Tryday 2021. Det takkede jeg med glæde ja til. Jeg vil rigtig gerne dele budskabet om at bevægelse er godt for livet.

Fitness Tryday 2021 Online Sammen hver for sig foredrag Marina Aagaard

Fitness Tryday 2021

Som i 2019 og 2020 var det meningen, at foreninger landet over skulle holde åbent hus en søndag i starten af 2021. På Fitness Tryday kan nysgerrige prøve forskellige former for fitness og og have en sjov og hyggelig dag sammen med andre fitnessinteresserede; hjemmesiden Fitness Tryday viser vej til nærmeste arrangement.

Datoen blev sat til søndag d. 10 januar 2021 og jeg tror, at de fleste i sommeren 2020 havde en forventning om, at i 2021 ville tilstandene være nogenlunde normale. Da aftalen blev lavet var corona smittetallet faldet rigtig meget. Desværre steg smittetallet drastisk i slutningen af 2020 og arrangementet – hvor jeg først var ‘skemasat’ til at være på live i én og siden i en anden forening – endte med at blive et rent online arrangement.

Online foredraget skulle have været del af live aktiviteter i foreninger rundt om i landet og fx transmitteres på storskærm til deltagere. Desværre bød det nye år på nye coronarestriktioner, så vi alle nu fik bud om at være sammen så få som overhovedet muligt og maksimum fem. Så desværre blev den fysiske Fitness Tryday 2021 – som ellers var tiltrængt – aflyst (ellere rettere flyttet til 29. august). I stedet blev kun foredraget afholdt; transmitteret fra mit hjem i Rønde.

I kælderen

Det bliver en uventet hektisk formiddag. Jeg forventede, at det skulle foregå i mit kontor, men det bliver straks forkastet af de to lys-lyd-billede-og-web-ansvarlige, der ankommer klokken 9:00, hvilket umiddelbart virker som “i rigtig god tid”.
Jeg forstår nu godt, hvad de mener. Jeg før har haft tv-optagelser i mit kontor, men i dag bliver der slæbt meget store mængder udstyr ind, som det nok ville have været lidt svært at få plads til i mit “arbejdsområde”.

I stedet går vi i kælderen, hvor der er god plads, men mindre intimt og ‘foredragsagtigt’. Der går en time med at flytte rundt og rigge grej, computere, mikser, lyd og lys til. Trods masser af udstyr, mangler der dog en mikrofon-transmitter, men heldigvis har vi en sådan på matriklen.

Kabel travlhed

Den næste time går med at forbinde set-up’et til internettet, hvilket viser sig knapt så let, selvom der er wifi over hele huset. Wifi er ikke sikkert nok (i alle tilfælde kun til en del af opgaven). Transmission skal foregå via kabler, flere kabler, hvor vi i vores private husholdning normalt klarer os med en per rum. Derfor bliver der nu trillet kabler ud fra kælderen op til hovedrouteren; heldigvis har dagens crew mange meter kabel med. I denne proces var Henrik, manden, og vores lokale til lejligheden hidkaldte el-guru involveret, mens jeg (der ikke er meget bevendt på kabel-området) gør egen pc klar til de slides, der skulle bruges.

Desværre glemmer jeg at tage et fotos af dette syn; det ser helt vildt ud med kablet snor sig op gennem huset. Jeg frygter hele tiden, at jeg snubler i kabler eller at Rex får lyst til at lege med dem – men heldigvis er han fuldstændig rolig og betragter afslappet dagens aktiviteter fra sin kurv.

Der går tid med at prøve flere forskellige opstillinger, men så bliver der valgt en, hvor der både er stol (plyo bokse), plads på gulvet og bord til pc (en anden plyo boks).
Heldigvis virker pointeren, slideskifteren, som den skal og lyd og billede kører gnidningsløst, får jeg senere at vide.

Link bøvl

Lige før klokken 11 er vi klar til at gå live på Fitness Tryday 2021, men tilsyneladende er der noget galt med linket, hvilket kan ske, men det er alligevel frustrerende. Heldigvis er jeg ikke involveret i den del og kan koncentrere mig om at forberede starten af præsentationen. Jeg har været med til mange tv-transmissioner og oplevet en del uventede situationer gennem tiden, så jeg er ikke helt på hælene, men heller ikke 100 % cool; jeg fungerer bedst med “orden”. Den web-ansvarlige arbejder høj-intensivt og finder heldigvis en anden løsning – og efter en tid er der endelig hul igennem og vi kan gå på.

Jeg har glædet mig til at fortælle om et af mine yndlingsemner, Træning der tæller – i bedre form på kortere tid, og byder velkommen. Præsentationen ruller af sted, lidt snak om træning og 10 af mine favoritøvelser.
Det virkede ved første øjekast som over-kill med to store professionelle kameraer til et foredrag, men det fungerer i praksis supergodt med et kamera, der filmer torso og snak, og et andet, der filmer hele kroppen under øvelserne.

Tak for i dag

Jeg ville naturligvis allerhelst have holdt foredraget live ligesom sidst, fordi det er mest hyggeligst med deltagere, hvor man har en direkte dialog både mundtligt og via kropssprog. Men det gik, for det skal det jo i denne tid – og feedback’en var heldigvis god. Efter lige knap en time er foredraget til ende. Så er der bare nedtagning og oprydning tilbage.

Inden det hele lukker ned. “Tak for god inspiration” bliver der skrevet i chatten. Tak siger jeg også til alle involverede og tilhørere. Den 29. august bliver der forhåbentlig Live Fitness Tryday 2021 og så får jeg lov til at være med igen. Jeg glæder mig.

Bevæg dig for livet

Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Det er målsætningen for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie – en aftale, der går under navnet ’Bevæg dig for Livet’ og har som mål at sætte Danmark i bevægelse. Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI investerede tilsammen 100 millioner kroner i projektet fra 2015-2018, og fondene har udvidet med 94 millioner kroner fra 2018-2021.

Hjemmesiden Bevæg dig for livet har mange tips til bevægelse og en app, som man kan bruge til hjemmetræning.

Læs mere:

Bevæg dig for livet

Fitness Tryday

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 10 Fitness trends 2007-2021: Sundhed og træning tendenser