Tegn din dag og måned: Kreativitet, hygge og afstressning

Ugen der gik 51 2020: Juletid i coronatid

Af Marina Aagaard, MFT

Ugen før jul. Det bør jo være en julehyggelig uge og er det til dels også med lyskæder og masser af røde hjerter i landskabet. Men. Der mangler sne. Det er endnu en uge med gråvejr og varmere vejr omkring 8-9 grader. 

Ugen der gik 51 2020 Marina Aagaard blogSøndag et smut forbi Århus. Bare ind og ud. Det meste er jo lukket. Men hvor er Salling og Strøget dog flot med julelysene. Jeg er klimabevidst, men i julen må der gerne være lidt lys og stemning!

Ugen der gik 51 2020

Ugen starter med 3337 nye smittede mandag 14.12. En ny kedelig rekord, så nu er der ingen vej udenom. Det bebudes, at alle kommuner lukkes ned nu. Endnu mere slut med at frekventere restauranter, cafeer, biografer, svømmehaller, foreninger og fitnesscentre.

Opfordringen fra officielt hold: Ud over så få som muligt til jul (10 eller derunder), anbefales alle at holde en uges selvisolation – undgå at se andre – før de holder jul med personer i risikogruppen.
Det gælder så også mig og mine forældre har allerede bebudet, at der nok ikke bliver fælles jul i år. Nederen.

Mandag

Op ved 5-tiden. Kulsort kold morgen.

Kører til Aalborg Sportshøjskole. Er personlig træner censor.

Seks elever er oppe til international godkendt EHFA prøve med videooptagelse. Løbende vurdering og efterfølgende feedback og evaluering. Fedt at se nye trænere med mange spændende bud på træning.

Aalborg Sportshøjskole SPH Gym. Der trænes meget seriøst, vægtløftning, styrkeløft og CrossFit … også med ‘feel good’ skiver, kæmpe skiver med let vægt for at opnå den rette balance på stangen. Dejligt.

Hjem og skrive.

Henrik går med Rex ved Kalø Slotsruin. Jeg løber 5,5 km i Hestehave skov.

Vi spiser et let (men lidt fedt), let-at-lave, super lækkert mellemsundt måltid:

Hummersupper med krebsehaler:

Royal Greenland Hummersuppe (2 pakker a 2 portioner) varmet i gryde – ikke i mikroovn.

Gestus Krebsehaler (kogte og pillede) i lage. Lagen hældes fra. Krebsehalerne i suppen.

Der er hvidvin i den færdiglavede hummersuppe, men Henrik synes, at der er for lidt smag, så der ryger et skvæt rom i suppen (fordi cognac’en står helt nede i kælderen) og lidt peber.

Guf.

Ingen styrketræning bortset fra, at jeg står på hænder i 3 minutter (med støtte).

Åndedrætstræning. 5 minutter.

Tirsdag

Til Aarhus. Personlig træning. Køligt. Støvregn.

Jeg læser og skriver det meste af dagen.

Vi går tur med Rex ved Løgten strand i dis og tusmørke. En kæmpe brandmand er skyllet op på stranden.

Henrik og jeg træner i kælderen. Han cykler, jeg hopper (box jump, hop og step up) og tager 4 x 12 armstrækninger.

Vi spiser oksemedailloner, asparges og små færdiglavede kartoffelmos-medailloner, men de er efter min mening ikke særligt gode – jeg er ikke vild med kartoffelmos, da jeg foretrækker mad med bid i.

Åndedrætstræning 5 minutter.

Ingen åndedrætstræning.

Onsdag

Op ved 5-tiden.

Jeg skulle have haft 8:45-11:00 Dance, core og mobility, men fitnesscentrene er jo corona-lukkede, øv.

Breaking News. Fra den ene dag til den anden lukker regeringen alle storcentre. Og 21.12.-3.1. lukker frisører, massører, tatovører, kosmetologer med flere – og mellem jul og nytår lukker alt! 
Det var øv, fordi jeg ville gerne have julehandlet i et bestemt storcenter med særlige butikker. Jeg foretrækker at handle i fysiske butikker for at se og mærke varerne. Det gik så ikke, for jeg kan ikke nå det i dag. Det var lige kort nok varsel … sikkert også for butiksejerne.

Vi arbejder efter at have set nyhederne.

En ven kommer på besøg og drikker kaffe med Henrik. En forholdsvis sjælden begivenhed i coronatiden.

Ved 11-tiden tager jeg til mine forældre sammen med Rex. Vi træner Tabata, squat, dragen, armstrækninger, ryghævninger og planker, mens Rex hærger tæppet i ‘træningsrummet’.

Så går jeg tur med mor 1½ times tid i kvarteret.

Panik

Da vi kommer tilbage, er Rex stukket af fra den lukkede have. Igennem en hæk OG et dyrehegn. Så den næste 1½ times tid skiftevis kører jeg rundt i kvarteret (fordi Rex normalt kommer, når han hører bilmotoren) og da det ikke virker løber jeg dernæst rundt i kvarteret og kalder. Ved 17-tiden er det bælgmørkt, stadig ingen Rex, så jeg går mismodig retur mod mine forældres hus.

Så ringer mobilen: Det er Falck. De har fået indleveret en hund ved navn Rex. Han blev fundet i en SFO cirka 1 kilometer fra mine forældres hus. Der var han mere end almindeligt interesseret i børnenes kaniner! Falck er heldigvis i nærheden og inden for 10 minutter holder deres hundebil på vejen og ud kommer Rex. “Skæld ud” nytter ikke på dette sene tidspunkt (og både mine forældre og jeg er også bare lettede over at Rex, som ikke er særligt trafiksikker, stadig er i live), så jeg lukker bare udbryderen ind i bilen og kører hjem.

Den uventede hændelse annullerer trappeløbet som jeg ikke kan nå. Til gengæld kører jeg ind i en Power butik og handler lidt Tech til julegaver. Og kører – på Henriks bud – til Ild-Pizza i Hornslet:

Vi spiser pizza! Henriks med oksekød, min med bresaola. Godt, men ikke sundt.

Vi ser en film (købt via YouSee). Skuffende. Den nye version af “Overboard” (Pige over bord). Den originale ide og film er sjov og Goldie Hawn og Kurt Russell spiller godt. Den nye udgave er kedelig. Ideen er stadig den oprindelige, men rollerne er byttet om, så det er mand over bord. Det kunne være godt, men skuespillet er jævnt og ikke morsomt.

Halvsent i seng.

Torsdag

Op ved 6-tiden.

Vi arbejder hjemme det meste af dagen.

Henrik (som ikke løber) og jeg løber – for første gang nogensinde – sammen, intervalløb 10 x 1:1, i Ringelmose skov sammen med Rex. I støvregn.

På parkeringspladsen holder en bil med påmonterede rensdyr-horn. I love it.

Hjemme igen. Jeg skriver videre på et nyt materiale.

Så ringer den lokale “day spa”. Jeg havde en tid på mandag, men da skal alt jo lukke. Kan jeg i dag? Det kan jeg heldigvis, selvom det betyder, at mit manus endnu en gang bliver skubbet til side.

Sent hjemme, så vi får hurtig mad: Pandestegt laks og ravioli med ricotta og spinat.

Ingen åndedrætstræning i dag.

I seng ved 22-tiden.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Til Aarhus. Personlig træning i det fri, halvkøligt, men tørt. Alternativt program, mindre underkrop, mere overkrop.

Hjemme igen. Til frisør. Booket for længe siden. Det var heldigt, for hun lukker jo på søndag.

TV kører: Ny smitterekord, over 4000 …

Over middag arbejder jeg videre.

Ved 17-tiden kører vi til en ven. Han har inviteret os på koncert. En særlig intern firma koncert med Lukas Graham (der har lavet forbløffende mange internationale hits), transmitteret live. Vi ser det på hans store fjernsyn omgivet af fire Cerwin-Vega højtalere. Det er ret godt. Til det nyder vi en enkel, men uhyre velsmagende pasta bolognese med tomat-salat til. Og rødvin naturligvis. Delikat.

Da koncerten er slut, ser vi Netflix. En stor ting, for Henrik og jeg har ikke Netflix – jeg tænker, at det kan være en tidsrøver. Vor vært har valgt en ca. 2 timers film, åbenbart nummer to i en serie om en meget kompetent lejemorder John Wick spillet af Keanu Reeves.

Ikke så meget handling og en hel del skyderi med blodsprøjt (men ikke så detaljeret og frastrødende som i mange andre film). På plussiden, ekstremt lækre billeder, kompositioner og farver, og scener fra Rom og New York bliver man/jeg aldrig træt af.

5 minutters åndedrætstræning i dag og ikke meget andet.

Sent i seng.

Lørdag

Op ved 6-tiden.

Vi kører tidligt til Kalø Slotsruin, hvor Henrik og jeg løber sammen – for anden gang nogensinde. Intervalløb 10 x 1:1. Rex er med på sidelinjen og nyder tempoet (i stedet for vanligt gå-tempo). Det er lige omkring solopgang, så the Golden Hour lyset er en fabelagtig bonus på turen.

Hjem og arbejde.

Ved frokosttid tager Henrik til Herning for at besøge familie. Jeg bliver hjemme og arbejder videre.

Går tur med Rex i skumring med tågen.

Træner i kælderen: Sjip i 10 minutter, træning med kettlebell, 2 x 5 TGU (vægt øget), 3 x 16 back lunge med KB cirkler, 3 x 16 en-arms swing, 3 x 10 goblet squat.

Spiser pasta med ost … og glaskål og peberfrugt.

Arbejder videre.

5 minutters åndedrætstræning i dag.

I seng ved 22-tiden.

Søndag

Op ved 7-tiden.

Jeg skriver først og går så tur med Rex.

Så kører jeg til mine forældre og vi træner kortvarigt i køkkenet, squat og armstrækning. Så går jeg tur med mor 1½ times tid.

Mine forældre bekræfter, at de IKKE vil holde fællesjul for vores lille familie på ni personer. Øv.

Fra mine forældre kører jeg til Ørnereden. Et stykke tid siden sidst. Det er et beskidt job, men nogen skal jo gøre det …

25 ture x 121 x 2. 6.050 trin. O.k. Det er mildt, 8 grader og ingen vind, men lidt mørkt i skoven. Da jeg kommer er der en del personer i syne. Da jeg går i skumringen, er jeg alene.

Pels passé

På vejen hjem kører jeg ind forbi Stampe pels, Aarhus, med en hellang rødrævspels som jeg har arvet fra Henriks mor og søster. Den er nok 50 år gammel, men utroligt varm og dejlig. Desværre er den revnet to steder, men jeg håber at den kan reddes. Det mener de to i butikken desværre overhovedet ikke at den kan. Øv. Jeg prøver i stedet en uhyre billig vinrød fårepels: Fantastisk, men ekspedienten er meget ærlig: Den der duer bare slet ikke, den er aaaaalt for stor til dig. Øv. En anden nedsat stribet pels, der ifølge skiltet er lavet af squirrel (egern?!), men tydeligvis er vaskebjørn, er imidlertid meget tillokkende og ligner en fancy fake fur, som jeg kigger langt efter …

Er der i det hele taget nogen, der går med pels?! Sandheden: Altså jeg har flere arvede pelse som jeg er meget glade for, fordi jeg er en frossenpind og pels er meget varmere end fake fur og dynejakker. Jeg undskylder overfor veganere; jeg ER dyreelsker, men elsker også naturprodukter og varme.

Efter afvisningen af rævepelsen, kører jeg hjemad og på Henriks bud forbi Risskov og henter sushi med hjem, som vi straks indtager sammen med en flaske gewürztraminer. Det burde have været saké eller vand, men det er jo (næsten) jul.

Henrik går med med Rex, jeg arbejder lidt og får lige lavet lidt åndedrætstræning i 5 minutter.

Vi trækker os tidligt tilbage. I morgen er det arbejdsdag.

 

En meget blandet uge. Helt uden juleshopping i Aarhus city. Men lidt købt i nabobyen og på nettet. En uge med for mange dårlige coronarekorder, men skønt med Sportshøjskole besøg, træning og familiesamvær.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tegn din dag og måned: Kreativitet, hygge og afstressning