Fit under lockdown? Min corona motion

Ugen der gik 50 2020: Sidste film før lockdown

Af Marina Aagaard, MFT

En uge med gråvejr og regnvejr og over 3000 nye smittede. Lockdown tirsdag og endnu mere lockdown torsdag klokken 16.

Ugen der gik 50 2020

En uge fuld af viruseksperter, der på medierne er meget bekymrede. Smittetallet er højere end i starten af coronaudbruddet. Tirsdag aften lukker 38 kommuner ned, deriblandt København, Aarhus og Odense; slut med at frekventere restauranter, cafeer, biografer, svømmehaller, foreninger og fitnesscentre. De resterende kommuner holder stadig åbent.

Århusianere strømmer til Syddjurs, hvor jeg bor, for at gå i fitnesscenter, men den går desværre ikke. Og torsdag er den trafik alligevel forbi. Da lukker 31 kommuner mere, deriblandt Syddjurs. Henrik og jeg når lige hen i fitnesscenteret og træner en sidste gang torsdag morgen.

Opfordringen fra officielt hold: Så få som muligt til jul (10 eller derunder), ingen håndholdt dansen om juletræet og ingen julesang, kun nynnen …

Mandag

Op ved 5-tiden. Skønt at komme tidligt op, men det er godt nok mørkt.

Ugen der gik 50 2020Til Aarhus. Personlig træning. Råt. Vådt. Koldt. Og fra nu af vist helt i det fri.

Hjem og arbejde.

Gåture morgen og aften – på golfbanen.

Vi aftentræner i fitnesscenteret. Trappetræning. Ben, bryst og ryg.

Åndedrætstræning. 5 minutter.

Tirsdag

Op ved 6-tiden.

Forbereder foredrag, læser og skriver.

I dag sker der lidt: Henrik og jeg har en Go Dream biografoplevelse, som skal bruges i denne måned, så sidste chance er i aften. Vi bestiller billetter til den danske film Retfærdighedens Ryttere. Inden da spiser vi vietnamesisk på Kj Minh. Risruller med krabbe, majspandekage med kylling og banan med is. Guf.

Vi skrår over gaden til Bruuns Galleri og går op i Cinemaxx, hvor vi henter popcorn – 2,5 liter hver – og danskvand. Uhhhmmmm. Jeg tømmer bægrene …

Filmen er meget speciel og fantastisk godt fundet på med sjove, grove og tragikomiske scener og klasse skuespil. Filmen vurderes af mange som en af årets bedste film eller endda en af de bedste danske film nogensinde. Den er i alle tilfælde se-værdig.

Ingen åndedrætstræning.

Hjem og i  seng ved 00-tiden.

Onsdag

Op ved 6-tiden.

Jeg skulle have haft 8:45-11:00 Dance, core og mobility, men fitnesscentrene i Aarhus er jo lukket, øv.

I stedet tager jeg til mine forældre. Vi træner styrketræning ager et par sæt box squat i køkkenet – og så går jeg tur med mor en times tid i kvarteret.

Trappetræning i 40 minutter, 9 ture a 270 x 2. O.k.

Hjemme igen: Henrik og jeg tager i fitnesscenteret. Vi træner bryst og ryg.

Åndedrætstræning 5 minutter.

Halvsent i seng.

Torsdag

Op ved 6-tiden.

Vi arbejder og ved frokosttid tager vi til den lokale Cafe Laurits for at ‘sige farvel’, før de corona lukker i eftermiddag. Vi spiser hhv. engelsk bøf og vegetarsalat med falafel (rigtig god), dertil danskvand og te.

Så ‘farvel-træner’ vi i fitnesscenteret, jeg: 40 minutter inkl. intervaltræning på trappemaskinen. 3 x 10 leg curl siddende (ikke min favorit), 3 x 10 horizontal row.

Hjemme igen. Jeg skriver videre på et nyt materiale.

Vi spiser kyllingegryde med kål, løg og ris.

Ingen åndedrætstræning i dag.

Alene seng ved 23-tiden – for sent. Henrik overnatter i Herning.

Fredag

Op ved 5-tiden.

Til Aarhus. Personlig træning i det fri. Nu med en ordentlig outdoor måtte. Det er meget koldt og det begynder at regne. Vi går ind i beboerhus, det går, men den friske luft mangler.

Hjemme igen. Gåtur i kvarteret med Rex.

 Jeg skriver videre på et nyt materiale.

Over middag tager Henrik til Herning til møde – og spisning.

Jeg går tur på golfbanen i mørket med Rex og træner lidt i kælderen: 4 x 11 push-ups, 4 x 8 pull-ups assisted.

Jeg spiser hytteost, tomater og avocado. Et sølle måltid, så jeg drikker en GT, mens jeg skriver videre. Dumt.

Ingen åndedrætstræning i dag.

Alene seng ved 23-tiden – for sent. Henrik overnatter i Herning.

Lørdag

Op ved 6-tiden.

Vi kører tidligt af sted mod Agri, men drejer fra og holder et sted, hvor vi ikke har været før.

Vi går tur i Knebel plantage. Et spændende skov-område, hvor der er med mellemrum er placeret små strikkede nissehuser. Pludselig kommer vi til en ukendt attraktion: Poskær Stenhus, en kæmpe dysse.

En ven kommer på besøg. Han og Henrik hjælper med at samle nogle IKEA reoler til mit kontor. Endelig. Skønt. Derefter sætter jeg hylder og fagbøger i. En lettelse: De har været spredt ud i fem forskellige reoler rundt om i huset. Nu er de samlet et sted.

Vi spiser. Henrik og ven spiser koteletter. Jeg spiser torsk. Vi spiser alle tre ovnbagt rødkål og får kartoffelmos af kartofler, gulerødder og pastinakker.

Ingen åndedrætstræning i dag.

Søndag

Sent op ved 7-tiden.

Vi arbejder.

Så kører jeg til mine forældre og vi træner kortvarigt i køkkenet, Tabata, squat og armstrækning. Så går jeg tur med mor en times tid.

Mine forældre lufter tanken om IKKE at holde fællesjul for vores lille familie på ni personer. Forståeligt og så alligevel ikke. Jeg vil være meget træt af ikke at holde juleaften med famlien, så jeg forsøger at tænke over alternativer. Nu må vi ser hvad der sker …

Hjem igen. Jeg skriver videre samtidig med søndagsvask og -oprydning.

Vi spiser rester: Kyllingegryde med kål, løg og ris.

Sen gåtur med Rex.

Åndedrætstræning 5 minutter.

 

En speciel uge. Lidt træls med den nedlukning.

Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fit under lockdown? Min corona motion