Julekalender motion 2020. Deltag i Christmas Challenge

Elbphilharmonie Hamburg: Arkitektur, Himmel og Helvede

Elbphilharmonie Hamburg

Elbphilharmonie, Elbe Philharmonic Hall, med kælenavnet Elphi, er et koncerthus i HafenCity kvarteret i Hamburg, nær det historiske Speicherstadt, UNESCO verdensarvsområde. Koncerthuset har en af ​​de største og mest akustisk avancerede koncertsale i verden.

Elbphilharmonie Hamburg Marina Aagaard blog travel rejse foto Elbphi Hamburg Marina Aagaard blog travel rejse fotoArkitekturen er meget speciel. En glas-konstruktion, der ligner “et sejl, en bølge, et isbjerg eller en kvartskrystal”, meget elegant, men placeret ovenpå et gammelt pakhus Kaispeicher A, bygget i 1963.

Projektet er resultatet af et privat initiativ fra arkitekten og ejendomsudvikleren Alexander Gérard og hans kone Jana Marko, en kunsthistoriker, der ordrede designet hos det schweiziske arkitektfirma Herzog & de Meuron. Siden 2003 udviklede og promoverede de projektet sammen ejendomsudvikleren og investoren Dieter Becken i 3,5 år, indtil Hamburg by besluttede at udvikle projektet alene.

Det er et nøgleprojekt i den nye Hafen City bydel og den højeste beboede bygning i Hamborg med en højde på 108 meter (354 ft). Kilde: Wikipedia.

Alle besøgende kommer ind i bygningen via hovedindgangen: The »Tube«, en 82 meter lang, buet rulletrappe. Rulletrappen fører op til Plaza. Alle har gratis adgang hertil, men man skal bestille en billet (tid) på nettet eller i en automat i koncerthuset ellers er der ingen adgang.

Fra Plaza kan man se trapperne til Kleine Saal og Grosse Saal, men desværre kan man kun få adgang til foyeren, hvis man har koncertbillet. Det er heldigvis muligt at få billetter til rimelig pris – og til mange forskellige slags arrangementer – men man skal være ude i rigtig god tid.

Store sal

Fra koncertfoyeren kommer man til salen via trapper og elevatorer. Hovedgarderoben ligger på 11. etage, og indgangene til salen ligger på etage 12., 13., 15. og 16. etage.

Der er ikke mange mennesker at se i foyeren eller på trapperne. Det er fordi de sidder på deres plads,  for når man følges med Henrik, er man “just in time”, altså lige i sidste sekund. Personligt kan jeg godt lide at være til stede ½-1 time før afgang/start …

Hjertet af Elbphilharmonie er den store sal, Grosser Saal, der har plads til 2.000 gæster. Salen er udformet i vingård-stil, med ‘terrasser’ foran og bagved scenen. Selve scenen ligger midt i ​​koncertsalen.

Elbphi Hamburg Marina Aagaard blog travel rejse foto

Himmel og helvede

Eller omvendt. Der er ikke noget helvede over Elbphilharmonie koncerthuset. Tværtimod er bygningen meget, meget interessant og vi har været der tre gange før for at fotografere koncerthusets Plaza, tagterrasse, altså kun ude-fotografering.

Selve koncertsalen er nærmest ‘himmelsk’, fandt vi ud af, da lykkedes Henrik at skaffe billetter, endda til uhyre rimelig pris: 23,50 Euro pr. styk. Vi bestiller billetterne via nettet og henter dem i billetkontoret.

Aftenens event var et kort opera-arrangement med solist og musikere: Helvede og paradis.

Inferno e paradiso

Arier af Antonio Vivaldi, Antonio Caldara, Johann Sebastian Bach og Jean Philipp Rameau, med sopranen Simone Kermes, og Amici Veneziani. (Foto: CD på Amazon.com).

Anbefaling: Se en koncert i Elbphi.
Følg min Blog HER og Instagram HER

Ingen kommentarer endnu

Hej. Fandt du indlægget brugbart? Like og del gerne. Input/spørgsmål? Giv din kommentar kort eller lang.

Skriv din kommentar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julekalender motion 2020. Deltag i Christmas Challenge